IstraIN - Istarski news portal

SAN ČULA, SAN VIDJELA S okusom soli i mora

San čula, da nam se grdo piše. I ne, samo zbog korone, za koju nitko i ne zna što će nam još u budućnosti donijeti, već zbog izgledne mogućnosti da nam Maistra promijeni vlasnika.

San čula, i da su one 'glavne' od Maistre ovog ljeta posjetili bogati stranci koji doduše, ipak nisu bili upisani u Knjigu dolazaka i noćenja u našem gradu. U Rovinj su došli inkognito kako bi misterija bila na visokom ili ti ga zavidnom nivou.

No, kako to lijepo život p(d)okazuje, tajnovitost u malom gradiću kao što je Rovinj, jednostavno ne prolazi. Jer, sve dok znamo što nam je prva susjeda skuhala, a što vlastiti suprug misli i bez da o tome prethodno prozbori na glas, tajna o sve izglednijoj prodaji Maistre, ne može ostati neispričanom gradskom pričom.

Opet, san čula i to da se ova prodaja desetljeća u nekim krugovima ne smatra misterijom, već isključivo pitanjem zdravorazumske odluke njenih vlasnika, koje očito trenutno više brine dobar tajmingu objave, nego li pitanje što o svemu misli selo, u ovom slučaju grad.

Što će se i kada dogoditi najbolje će pokazati vrijeme. Prema posljednjim kuloarskim pričama, trenutno se vodi mrtva utrka između dva najbolja ponuđača. S jedne strane pregovaraju Rusi, s druge Amerikanci.

San čula i da Rovinjci o svemu tome baš i nemaju neko mišljenje. Jer, sve dok kuglica sladoleda na 'šetnici' iznosi 20 kuna, tramezzino 70, a baby Coca-cola 28 kuna isto nam se piše. Većini Rovinjaca, u tom slučaju ništa ne znači novi/ stari, u odnosu na domaćeg/stranog vlasnika. Novac, naime ne poznaje nacionalnost, spol ni rasu.