IstraIN - Istarski news portal

SAN ČULA, SAN VIDJELA Bliže Njemu, bliže parkirnom mjestu

Sav vidjela da je franjevački samostan sređen. Dvorište je betonirano, a kameni zid koji ovo lijepo sakralno zdanje opasava, ulickan i dotjeran. Nestale su ruzinave žice, a novim su kamenjem i fugama upotpunjene više desetljeća stare rupe koje su ga krasile.

San čula i da restauracija zidina, popravka krova, nabavka željeznih dvorišnih vrata, nije rezultat gradskih, već franjevačkih ulaganja. I svaka im čast. Jer kako su krenuli, Rovinj bi mogao imati stari/novi sakralni objekt na čast domaćima, i ogled turistima.

San čula, i da je za novi 'make up' franjevačkog zdanja zaslužan jedan jedini fratar koji je, navodno zahvaljujući svojim hercegovačkim korijenima pokrenuo nebo i zemlju, da se stvari maknu s mrtve točke.

San čula i san vidjela, da je u svom naumu uspio. Osim toga, kažu mi susjedi da 'neka mu Bog da zdravlja' jer ih je spasio velikih muka.

U dvorištu je franjevačkog zdanja, po onoj svoj na svome organizirao parkirališni prostor, i svim onim hotelima koji u starom gradu niču kao gljive poslije kiše, kao i gostima koji u njima borave, osigurao reprezentativni parkirališni prostor po 'određenoj' cijeni.

San čula i da je franjavački parkirališni prostor, koji je iz godine u godinu sve elegantniji i moderniji danas i trnu oku, onima koji su zakasnili uplatiti parkirališnu kartu. Ali, parafrazirajmo poznatu narodnu . 'tko je bliže Njemu, bolje se i brže uparkirava.