IstraIN - Istarski news portal

SAN ČULA, SAN VIDJELA Jedna kontraobavještajna

San čula da nam je gradonačelnik u samoizolaciji. O tome me prva „informirala“ šjora Eda, a potom i susjed Ivo. Šjora ko' šjora odmah je uočila crne oblake i nadolazeću kataklizmu.

Na rubu suza me pitala -  što će sad „brižni narod bez kompasa“, dok se Ivo samo počešao po bradi i filozofski dodao kako nam je bolje da ne tračamo jer će nam ručak zagoriti. Če pasati, progunđao je, i namjerno nam u hodniku, zalupio vratima svog stana.

I doista je pasalo. Najveća kolaterarna žrtva ove  neprijateljske i kontraobavještajne  bio je moj prozor u svijet -  presvijetli mobilni koji nije mogao progutati sve pozive znatiželjnih i zabrinutih  sugrađana. 

Su me kontaktirali kao da sam nekakva njihova Zia, pardon  američka CIA koja to mora znati. Jer, ko biva, kad šjora Mafalda čuje to mora da je istina. 

Od silnih mi se poziva uho zagrijalo i pocrvenilo. A brižni je mobilni iscjedio i ono malo impulsa koje sam sačuvala do kraja mjeseca kako bih  mogla čitati najuzbudljiviju R'vatsku farmu/dramu  o dvojici nacionalnih junaka koji se hrvaju na brvnu.

U posjet mi je došla i Marija s petog kata i dramatično poručila  da smo gotovi. Je rekla da je čula, kako ćemo  sad svi ponovno u školu da naučima književni  r'vatski. 

Jer, jedan koji si sanja da bi mogao biti gradonačelnik je dole u oštariji rekao da ćemo kad dođe njegovo vrijeme „biti svoji na svome“ i da  ono jedino  što ćemo smjeti javno i naglas svima ostalima reći će biti : „giv mi mani“, (a što se tiče ono“drugog“ i više no dovoljno  biti će arivederči.

Još mi je rekla da je čula i one s druge bande, koji su se hvalili da će  nam uskoro instalirati crvenu zvijezdu do Fume, i to ne daj bože u smislu nekakve krive političke poruke, već kao putokaz  gdje će nas oni tj. nova vlast odvesti. U Raj i među zvijezde.

Već pri samoj pomisli na Raj i zvijezde, pade mi na pamet gradonačelnik. Ko' da me čuo o čemu razmišljam i kakav mi je košmar u glavi, Paliaga je na svojoj je fb stranici napisao kako je živ, zdrav i u formi, a njegovu je objavu baš kao što to obično i biva prenio najbrži i najjbolji - Rovinj FM. 

Vaša šjora Mafalda