MANUFAKTURNA PROIZVODNJA TJESTENINE Rovinjska Mia Zia za istinske paštoljupce

IstraIN

25 Rujan 2020 I 05:41

MANUFAKTURNA PROIZVODNJA TJESTENINE Rovinjska Mia Zia za istinske paštoljupce

Rovinjski paštoljupci došli su na svoje. Zahvaljujući dvadeset i sedmogodišnjem Ivanu Kmetu, mladiću koji je nakon srednješkolskog obrazovanja za zvanje kuhara nekoliko godina odradio u branši, a potom i sam hrabro uplovio u poduzetničke vode.

Uz podršku obitelji i dijela novca dobivenog za potrebe samozapošljavanja, u prostorima rovinjske Talijanske srednje škole pokrenuo je mini tvornicu „Mia Zia“ za proizvodnju tjestenine.

Riječ je o manufaktirnoj proizvodnji s nekolicinom modernih stojeva uz pomoć kojih se proizvodi tjestenina „za prste polizati“. Na „meniju“ se nalaze njoki, tagliatelle, bavettre, pljukanci, ravioli, špageti s aktivnim ugljenom.

Svježa jaja i durum pšenica

Naime, kako doznajemo od Kmeta, upravo aktivni ugljen jedna je od najstarijih i dobro poznatih tvari koja se koristi za detoksikaciju organizma na način da apsorbira toksine mikoorganizma i plinove u probavnom sustavu.

-Posebnost svježe tjestenine Mia Zia u odnosu na suhu, nalazi se u nekoliko bitnih razlika - od korištenja svježih jaja, preko upotrebe  brašna dobivenog od najfinije sameljene durum pšenice koja je lako probavljiva i koja se brže kuha.

Dakle, osim što je za njeno kuhanje potrebno tek tri do četiri minute važno je znati da se ne može raskuhati. S druge strane u hladanjaku se može držati četiri do pet dana a potom, ukoliko se ne potroši i zamrznuti do slijedeće uporabe, objašnjava mladi poduzetnik.

zia1.jpg

Uz sastojke, važnu ulogu igraju i specijalizirane mašine za prozvodnju tjestenina koja se radi na kalupima od bronce, a dodatni bonus koji proizvodi Mia Zia, odnosni se na tzv. obojanu tjesteninu dobivenu uz pomoć dehidriranog praha. Špinat je naime, glavi sastojak „zelene“ pašte, cikla „crvene“, bundeva „žučkasto narančaste“ , crnilo sipe i karbon opet „crne“ pašte.

Dodajmo i da se tjestenina proizvođača Mia Zia, za sada jedino može konzumirati u ala carte restoranima.

- O maloprodaji se, naravno razmišlja. Međutim, pojava korona virusa bacila nas je, kao uostalom i mnoge poduzetnike, nekoliko koraka unazad. U svakom slučaju otvoreni smo za nove poduhvate i dakako svima na usluzi. Dovoljno je naime, da nas se posjeti u radnom prostoru ili na drugi način potraži naše usluge i proizvode, kaže Ivan Kmet.

Ostavite komentar