
Još mjesec dana do porečkog Plava Laguna Ironmana!
Utrka je rasprodana te se očekuje 1900 natjecatelja sa svih kontinenata.
17:23Prije 17 min18.09.2025
Dan nakon provođenja projekta „Upoznaj svoju zemlju“, a u organizaciji Zajednice društva turističkih vodiča Hrvatske, gradovi i općine dilljem Istre danas iznose svoje dobra iskustva.
Odaziv je bio najveći do sada u Rovinju, pohvale idu na račun i vodnjanskih vodiča, a svoje su brojke iznijeli i iz Turističke zajednice Općine Motovun.
I tamo se je, u suradnji s licenciranim turističkim vodičem Deanom Prodanom, treću godinu zaredom održala ova zanimljiva tura, prvenstveno namijenjena domaćem stanovništvu ne bi li postali bolji promotori vlastite destinacije.
Besplatan razgled Motovuna ove je godine privukao rekordan broj od 120 građana zainteresiranih za bogatu povijest toga kraja.
"Brojni su posjetitelji imali priliku uživati u zanimljivom i inspirativnom razgledu motovunske starogradske jezgre uz stručno vodstvo izvrsnog vodiča, koji je za ovu priliku nosio odjeću tipičnu za 70-te godine prošlog stoljeća.
Na kraju razgleda Motovuna je sve prisutne, koji nisu krili zadovoljstvo razgledom, pozdravio Tomislav Pahović, načelnik Općine Motovun, koji se srdačno zahvalio svima na dolasku i izrazio zadovoljstvo velikim interesom za upoznavanje povijesti i tradicije Motovuna." priopćili su iz TZ-e Motovun.
Turistička zajednica Općine Motovun je od svibnja do rujna prošle godine, svake prve nedjelje u mjesecu, u suradnji s vodičem Deanom Prodanom organizirala besplatna turistička vođenja motovunskom starogradskom jezgrom kroz projekt „Doživi Motovun“, s kojim se uz određene nadogradnje nastavlja i u 2020. godini.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 10 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 22 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 1 d17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar