
Bačić: Promašen je navod da novi model stambenog zbrinjavanja nešto drastično mijenja
Naveo je da se novim modelom omogućuje da korisnici mogu otkupiti neuseljiv stan, ali se kao takav prodaje po nižoj cijeni.
14:11Prije 9 min18.09.2025
Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite prema kojoj su se zatvarile tržnice i ostali objekti koji su u njihovom sastavu, Rovinjci su otali bez ribarnice i zelene tržnice koje su mnogima višegoldišnja svakodnevna navika, stil života.
Ne bi li bili uskraćeni za svježe namirnice i kako bi se nastavila daljnja prodaja i konzumacija svježih poljoprivrednih proizvoda razvila se je nova ideja- mogućnost dostave na kućni prag uz sve potrebne mjere predostrožnosti i sprečavanja širenja epidemije virusa COVID-19, izdanim od HZJZ i Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
Dostavu na kućnu adresu za svježe poljoprivredne proizvode moguće je ostvariti kod niza prodavača. Sa zelene tržnice na listi za dostavu su se tako našli sljedeća imena:
OPG PETEH MARICA, Kalandra 4, Rovinj.
Kontakt broj: Peteh Marica 098 453 142 i Peteh Bjelančević Matea 099 343 8357
OPG MOHOROVIĆ ANA,Gripole 62, Rovinj.
Kontakt broj: Mohorović Ana 099 691 4201
OPG ANTOLOVIĆ PATRIK, Grožnjanska 2, Rovinj.
Kontakt broj: Antolović Patrik 091 794 0422
OPG MATOHANCA ZDENKA, Vodnjanska 4, Rovinj.
Kontakt broj: Matohanca Zdenka 099 976 5811
Na isti način moguće je ostvariti dostavu na kućnu adresu svježe ribe, mekušaca i školjki kod sljedećih prodavača:
A & B d.o.o. – Centener 26, Rovinj.
Kontakt broj: Denis Fatorić 098 254 812 i Ana Fatorić 098 430 698
Obrt za morski ribolov “NEMO”, vl. Danijel Despotović, Rovinjska ulica 4, Rovinjsko selo.
Kontakt broj: Danijel Despotović 091 521 3057 i Natali Despotović 091 532 8352
Na ovaj je način rovinjski Komunalni servis ipak omogućio da i dalje, sada kada najviše treba, poljoprivrednici i ribari i dalje imaju svoje tržište, a kupci svježe i lokalne proizvode.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 7 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 19 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 22 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar