
HERA objavila nove cijene: Plin za kućanstva skuplji je za 9%
Kućanstva mogu izračun svojih godišnjih i mjesečnih troškova za plin, prema distribucijskom području i tarifnom modelu, provjeriti u aplikaciji iPlin.
07:47Prije 42 min18.09.2025
Treće izdanje serijala Dobar primjer iz naše škole predstavlja dvoje učenika iz Srednje škole Zvane Črnje.
Vanesa Hadžović i Patrik Slade, oboje maturanti, u naš su studio došli tijekom pauze između brojnih ispita u sklopu Državne mature. Patrik je tehničar za računalstvo, ili, kako on to kaže – programer. Nije teško, ali treba učiti. I razumjeti. Potreban je onaj logički klik baratanja nulama i jedinicama, kreativnost i matematička preciznost. On igrice gleda na drugačiji način, a kreiranje aplikacija je već usavršio. Ipak, smatra da je tek na početku puta, a želi ga nastaviti na FER-u ili Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.
Vanesa je, pak, gimnazijalka koja hrabro kroči ka studiju. Kaže, na početku se troumila, ali nakon četiri godine ljubav prema veterini je prevladala. Sad čeka kraj mature, rezultate i prijemni. Vanesa je sudjelovala u brojnim projektima, ali ono što je nama zapelo za uho je činjenica da je ova osamnaestogodišnjakinja kuma jednog dječaka iz Tanzanije i plaća njegovo školovanje koje je tamo vrlo teško ostvarivo.
Vanesa i Patrik su istinski primjeri kako se radom, trudom i zalaganjem može doći i do zvijezda. Serijal Dobar primjer zaključujemo pohvalom ovih divnih mladih ljudi čije želje i planove možete poslušati u našem eteru u utorak u 10 i 18 sati.
''Odlazimo na ljetnu stanku, ali ne kako bi odmarali, već pronašli nove pojedince koji zaslužuju ovu skromnu titulu. Veselimo se novom susretu i brojnim gostima u rujnu, a vas pozdravljamo i želimo vam dugo toplo ljeto na valovima Rovinj Fm-a'' poručila je urednica emisije Irina Basara.
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 13 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 16 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 21 h17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 21 h17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Tim prve pomoći Crvenog križa Bujštine kao jedini predstavnik Istarske županije, ostvario je vrhunski rezultat na ovom važnom natjecanju.
15:35Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar