IstraIN - Istarski news portal

EKSLUZIVNO DOZNAJEMO Iz Policijske postaje Poreč preko noći NESTAO novac prikupljen za pomoć obitelji poginulog policajca?

Dva mjeseca prošlo je od tragične pogibije 38-godišnjeg policajca Tomislava Bašića iz Poreča koji je zajedno s kolegicom u jutranjim satima tog 23. lipnja putovao prema poslu kada je na njih, uslijed neprilagođene brzine, automobilom naletio 24-godišnjak.

Kolege su o Bašiću, koji je u porečkoj prometnoj policiji na zadacima za očevid radio od 2007. godine, imali samo riječi hvale.

Shrvani njegovim odlaskom u trenutku kada je drugi put trebao postati tata, njegovi kolege iz Policijske postaje Poreč odlučili su među sobom prikupljati novac za obitelj poginulog Bašića, kako bi što lakše, supruga i sin, mogli prebroditi ove teške dane.

I zaista, sve kolege iz porečke policijske postaje uključili su se u ovu akciju i u kratko vrijeme navodno prikupili nešto više od 20 tisuća kuna.

No, novci su preko noći nestali i to ni više ni manje nego iz zgrade policije, pa se postavlja pitanje: kako je to moguće, ukoliko je ova informacija zaista i istinita?

Kako doznajemo iz povjerljivih izvora, djelatnici Policijske postaje Poreč navodno su podvrgnuti poligrafu. Među Bašićevim kolegama vlada nevjerica i tuga, a s druge strane i bijes jer im nije jasno kako bi netko od njih to mogao učiniti.

Za komentar smo upitali i glasnogovornicu Policijske uprave Istarske, Natašu Vitasović, a odgovor prenosimo u cijelosti:

''Poštovani,

nastavno na upit izvješćujemo Vas da su u tijeku provjere informacije da je nestao dio novčanih priloga koji se skupljao za policijske službenike Policijske postaje Poreč koji su stradali u prometnoj nesreći u lipnju.  Zasad ne možemo potvrditi da je dio novca nestao, obzirom da se, kako je i to uobičajeno kod prikupljanja pomoći, nije vodila evidencija o iznosima koji su darivani.

Napominjemo da je policijskoj službenici koja je teško stradala u prometnoj nesreći, te obitelji našeg kolege koji je u nesreći smrtno stradao, predana prikupljena novčana pomoć.''

Ukoliko se informacija pokaže točnom, ostaje nejasno tko bi to učinio i kako je moguće da iz jedne policijske postaje nestane nemali iznos novaca i da pritom nitko ništa ne zna.