IstraIN - Istarski news portal

SAN ČULA, SAN VIDJELA Kad sve žarulje pregore, jedna se lampica uvijek negdje upali

Društvena platforma 'Smart Rovinj', koju je usput govoreći aktivirao Grad Rovinj ne bi li njome uspostavio komunikaciju s građanima na jednom je konkretnom primjeru pokazala svoju svrsishodnost.

Dogodilo se to upravo u trenutku kada se, kako sam čula, pogasilo sve ostalo, odnosno kada su se Grad (i partneri) prestali oglušivati na one silne pritužbe građana koji se tiču pregorjelih žarulja i lampadina po starogradskoj jezgri.

Tragom količine pritužbi pitanje svjetlosne neučinkovitosti (pa i kvalitete samih žarulja), prometnulo se u najvažniji teško rješivi pa time i najaktualniji problem grada. Slabo rješiv- jer pobogu žarulje nisu vječne (a kako čujem i loše su kvalitete i rasvjetni stupovi), a aktualni jer uvijek nekom i na nekoj lokaciji svjetlost ugasne te mu se neplanirano zamrači pred licem.

No, upravo i u trenutku kada nam je zaprijetila opasnost da se 'smartić' laganini pretvori u popisivački imenik s adresama na kojima je 'mračnjak' prevladao, upalila se velika i raskošna baklja koja je ugrijala srce Lamanove.

Konkretno, nakon što je početkom siječnja anonimni građanin ustvrdio da na Lamanovi nedostaje sportski teren i prostor za rekreaciju (pri tom i ne budi lijen predložio gdje bi se on mogao realizirati) dogodilo se čudo neviđeno – u manje od dvadesetak dana i službeno je predstavljen koncept uređenja Parka Lamanova, pa čak, od Grada Rovinja i najavljen početak gradnje za sam start sljedeće godine.

Smartić, dakle nije pregorio u nastojanju da se pokaže efikasnim, (za što su i njegovi tvorci dobili priznanje za učinkovitost), već se uzdigao iznad prosječnosti svojih uobičajenih jadikovanja kojima se na dnevnoj bazi puni, dokazavši kako bi 'stvar' mogla funkcionirati kada se Mi, Vi i Oni nađu na zajedničkoj platformi.

Jer, kako to i u životu biva- kad nam sve žarulje pregore, jedna se lampica uvijek negdje i nekome upali.

Vaša šjora Mafalda