IstraIN - Istarski news portal

SAN ČULA, SAN VIDJELA Sunce je izašlo, a po svemu sudeći i zaći će

San vidjela da je Sunce i danas izašlo, a kako čujem, i zaći se. Nedjelja, i to izborna, u planetarnom smislu većini nije donijela ništa novo i spektakularno.

Većini žena tek mogućnost da 'pametno' i (sve)obuhvatnije iskoriste neradni dan za radno kuhanje, pranje i peglanje, a većini muškaraca vrijeme za neograničeno plijevljenje korova po kampanjama i okućnicama. 

'Mićim' ljudima, dakle izborna nedjelja nije donijela ništa nova, dapače oduzela im je zadnju šansu da iskamče kemijske olovke, osvježivače prostora i privjeske za ključeve jer je i toga u ovoj k(o)ampanji bilo tek u ograničenim količinama. A ono nešto više, skuplje i značajnije (i pod pretpostavkom da se dijelilo), već se i podijelilo.  

Što se tiče 'domaćih' političara, i nedjelja koja je bila izborna, ostala je samo nedjelja u nizu. Jer, 'zna se'  da u Istri prolaze samo oni koji 'idu s' opcijom koja ide s izbornim  obećanjima i programom u korak ili pod ruku.  

Dakle, s posljednjim otkucajem ponoći, izborna će nedjelja, kao i sve druge proći i ostaviti prostor novom ponedjeljku. Nekima po volji, a nekima po žalosti.