Možda ovogodišnji blagdani nisu onakvim kakvim ste ih zamišljali, a ako su k svemu tome sa stola ‘nestali’ i svi ispečeni božićni kolači, kraiza je na pomolu.No, tu je spas u zadnji čas i zove se kremasta čokoladna torta koja se dopista lagano i brzo priprema.
Sastojci za biskvit:
mljevenog keksa (Petit Beurre), 50 g šećera u prahu, 200 ml mlijeka, 225 g istopljenog maslaca i jedan vanilin šećer
Krema
Puding od čokolade, 250 g maslaca na sobnoj temperature, 50 g šećera u prahu, 400 g Nutelle, k okos za ukrašavanje
Priprema:
Napravite smjesu za biskvit tako da u posudi pomiješate sve suhe sastojke- mljeveni keks, šećer u prahu i vanilin šećer.
Potom u smjesi napravite udubinu i u nju ulijte na vatri istopljeni maslac i mlijeko. Sve dobro promiješajte sve dok ne dobijete gustu smjesu nalik tijestu.
Zatim utisnite smjesu u kalup za tortu i pripazite da biskvit bude ravan i dobro utisnut kako se ne bi odvajao.
Kremu pripremite tako što ćete prvo skuhati puding . Izmiksajte omekšali maslac pa dodajte šećer u prahu. Nakon toga dodajte žlicu po žlicu ohlađenog pudinga, a zatim žlicu po žlicu Nutelle.
Kremu prelijte preko biskvita i ukrasite po vrhu kokosom.