U srcu slikovitog Rovinja, Weekend Food Festival ne samo da okuplja na istom mjestu svjetski poznate chefove, stručnjake iz područja gastronomije i enologije, proizvođače hrane i opreme, nego i sve one koji s ljubavlju i strašću istražuju svijet gastronomije. Festival je postao sinonim za učenje, uživanje i povezivanje, pružajući priliku svim posjetiteljima da urone u bogatstvo i raznolikost gastronomske scene.
Weekend Food Festival u svom će trećem izdanju nastaviti tradiciju okupljanja najboljih svjetskih chefova i stručnjaka iz područja gastronomije, prehrambene industrije i ugostiteljstva, stvarajući jedinstvenu platformu gdje se susreću strast prema hrani i inovativnost. Ovaj festival, koji je u svojim prethodnim izdanjima već postavio Rovinj i Hrvatsku na globalnu gastronomsku mapu, ponovno će tijekom tri dana biti središte kulinarskih trendova, diskusija i edukacija.
Nakon dva uspješna izdanja koja su odjeknula u svijetu gastronomije, organizatori najavljuju kako će treće izdanje Weekend Food Festivala biti još veći i bolji događaj, nastavljajući inspirirati, educirati i povezivati zajednicu koja dijeli ljubav prema hrani i piću.
Rovinjska stara Tvornica duhana od 19. do 21. travnja 2024. ponovno će biti središte okupljanja stručnjaka i ljubitelja gastronomije.
Novost ovogodišnjeg izdanja jest otvorenost festivala za sve posjetitelje koji žele uživati u gastronomskoj ponudi, dok će festivalske kotizacije trebati oni koji žele slušati predavanja i sudjelovati na radionicama.
Photo: Emica Elvedji/PIXSELL