Iako su mnogi ugostitelji jedva dočekali popuštanje mjera za suzbijanje epidemije i ponovno, a neki i prvo, otvaranje svojih objekata, ima i onih koji nisu još otključali brave, i to svojom voljom.
Ulaganja u opremu za sigurnost poput pleksiglasa mnogima je trošak kojeg ne žele preuzeti na sebe, pogotovo ne nakon što su bez višemjesečnih prihoda.
Neizvjesnost, ali i zatvorene granice dodatni su razlog zašto su neki ugostitelji odlučili pričekati još koji tjedan pa tek tada, ako se situacija pokaže povoljnom, aktivirati svoje restorane i barove.
- Činjenica je da u Gradu Rovinju ima jako puno ugostiteljskih objekata, što restoranskih, što kafe barova i to jednostavno preveliki broj samo za grad i građane, rekao je za Rovinj FM ugostitelj Goran Subotić te dodao kako su se mnogi lokali otvarali na osnovu prijašnjih sezona i dolazaka gostiju kada je i sama potražnja bila veća.
TOČNO OTAVRANJE OVISITI ĆE O SAMOJ SITUACIJI KOJA JE, ZASAD, I DALJE NEIZVJESNA
- U sadašnjem momentu mi jednostavno ne vidimo mogućnost opstanka rada svih ugostiteljskih objekata u gradu dok ne dođe jedan značajan broj gostiju, stranih turista koji će popuniti smještajne kapacitete i samim time stvoriti jendu portažnju ugositeljskih usluga.
Raditi ispod ekonomske isplativosti znači samo gomilati troškove i dugovanja i na posljetklu završiti u goroj situaciji nego što smo sada, rekao je Subotić.
- Mi smo optimistični, datume otvaranja smo pomjerili za 1. lipnja, 15. lipnja, nekako do 1. srpnja, ali do tada ćemo jednostavno sjediti, čekati i gledati situaciju za ovu turističku sezonu, rekao je Subotić.
I dok su prošle godine u ovom kao i mnogim drugim ugostiteljskim objektima za radnom snagom posezali van granice Republike Hrvatske, ovo je godine to upitno, no i, zasad, nepotrebno.
Ostavite komentar