
Vrijeme kada se život rađa: Astrobiologija i Uskršnja priča
Kada, gdje, kako i zašto nastaje život pitanja su na koja je poprilično teško dati (točne) odgovore, osim možda u jednom slučaju – našem, ovdje na Zemlji.
20:28Prije 5 h21.04.2025
Kada, gdje, kako i zašto nastaje život pitanja su na koja je poprilično teško dati (točne) odgovore, osim možda u jednom slučaju – našem, ovdje na Zemlji.
20:28Prije 5 h21.04.2025
Od svih uvezenih vozila provjerenih putem carVerticala u 2024. godini, 29,3% bilo je uvezeno iz Njemačke, 15,7% iz Francuske, 14,8% iz Belgije, 11,3% iz Italije i 6,9% iz Slovenije.
17:00Prije 9 h21.04.2025
Ove nedjelje su javnosti predstavljeni dovršeni radovi i planovi za daljnje uređenje rive u Poreču.
12:29Prije 13 h21.04.2025
Maksimum aktivnosti ove se godine događa u noći s ponedjeljka na utorak. Opažači s tamnih lokacija imat će prigodu vidjeti 15-25 meteora na sat, aktivnost je nešto viša nakon ponoći.
11:20Prije 15 h21.04.2025
Ulazak u konobe moguć je isključivo uz kupnju službene vinske čaše. Na dan manifestacije ulaznice je moguće kupiti isključivo na prodajnim mjestima u Gračišću, i to isključivo gotovinom.
08:37Prije 17 h21.04.2025
Radionica je namijenjena za odrasle i studente koji su spremni učiniti prve korake u investiranju, studentima koji žele steći osnovna znanja o financijskom obrazovanju i naučiti kako izbjeći sve češće financijske prijevare.
14:23Prije 1 d20.04.2025
Naime, riječ je o tradiciji koja se povezuje s narodnim ritualima u Njemačkoj, a koji inspiraciju vuku iz priče o njemačkoj božici plodnosti Eostre.
12:55Prije 1 d20.04.2025
Uskršnja tradicija bojanja jaja vrlo je stara te je svake godine nezaobilazna u mnogim kućanstvima diljem svijeta koja slave Uskrs. No, znate li koje se značenje krije iza određenih boja kojima bojimo pisanice?
16:15Prije 2 d19.04.2025
Na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak besplatno možete vidjeti konje, približiti im se i pomaziti ih!
15:12Prije 2 d19.04.2025
Za verziju tradicionalnog i suosjećajnog Uskrsa preporučuju blagdanske recepte: juhu od koprive i slanutka, sejtan šunkicu posluženu uz francusku salatu s domaćom veganskom majonezom, mladim lukom i rotkvicama, umak od hrena, vegansko jaje na oko, vegansku pincu te osvježavajući kolač od limuna.
13:34Prije 2 d19.04.2025
Stara jezgra mjesta pretvorena je u veliku vinsku pozornicu – posjetitelji su s kupljenom čašom mogli obilaziti 11 konoba i kušati vina različitih sorti i stilova.
17:44Prije 8 h21.04.2025
Ovom je manifestacijom nekadašnja gastronomska manifestacija Šetimane fritaja središnje Istre poprimila novo ruho, a obogaćena je raznovrsnim proljetnim jelima pripremljenima od sezonskih namirnica.
17:23Prije 8 h21.04.2025
Od svih uvezenih vozila provjerenih putem carVerticala u 2024. godini, 29,3% bilo je uvezeno iz Njemačke, 15,7% iz Francuske, 14,8% iz Belgije, 11,3% iz Italije i 6,9% iz Slovenije.
17:00Prije 9 h21.04.2025
Tuširanje vrućom vodom nije nužno loše – ali postaje problem ako postane pretjerano ili nesvjesno ponavljanje.
16:15Prije 10 h21.04.2025
Pulska momčad u Split odlazi s velikim samopouzdanjem, nakon odlične predstave protiv vodeće ekipe lige, ali i svjesna kako ih čeka vrlo zahtjevan protivnik pred punim Poljudom.
15:40Prije 10 h21.04.2025
Sedmodnevni program Kaiserballa Pula održat će se od 28. travnja do 4. svibnja, od 9 do 19 sati u prostorijama Doma hrvatskih branitelja.
15:12Prije 11 h21.04.2025
Osim glazbenog dijela, posjetitelji su uživali u bogatoj gastronomskoj ponudi i 4. Skupu Natprirodnih vinara Istre.
14:24Prije 11 h21.04.2025
Kao i dosadašnjih godina, manifestacija osim sportskog duha naglašava i humanitarni karakter. Sav prihod od prodaje majica (donacija prema mogućnostima) namijenjen je za pomoć sugrađaninu Slobodanu Ikaču, koji se suočio s teškim zdravstvenim izazovima.
14:08Prije 12 h21.04.2025