Večeras u Puli ne propustite poetsko-glazbenu večer s Draganom Gortanom, Ivom Gortan i Aldom Foškom
Pjesničko-glazbena večer Pramjera ljubavi, nazvana prema Gortanovoj zbirci, počinje u 19 sati i ulaz je slobodan.
13:18Prije 5 min18.09.2025
U petak se vrijeme na našem području pogoršalo, no i dalje se zadržalo razmjerno toplo, naročito na zapadu Istre gdje je bura bila najslabija.
Iako je lokalno bilo izraženijih pljuskova, u posljednja 24 sata nisu zabilježene obilnije oborine. Meteorološke postaje na Žminjštini i Buzeštini zabilježile su do 16 mm, dok je na pulskom području palo do 11 mm, piše Istramet.
Zbog velikog intenziteta oborina, činilo se kao da je palo više kiše, a na prometnicama s lošom odvodnjom oborinskih voda bilo je i manjih bujica.
Nestabilno vrijeme nastavilo se i jutros, a u sklopu manjih grmljavinskih sustava na jugu Istre oko 8:30 h razvilo se nekoliko pijavica.
Prema potvrđenim izvješćima, kod Rta Kamenjaka razvile su se dvije pijavice koje su bile jasno definirane nekoliko minuta. Zabilježen je jedan veći i jedan manji vrtlog, piše Istramet.
Nedugo zatim oko 9 sati u nestabilnoj atmosferi na moru kod Brijuna razvio se novi sustav koji je iznjedrio vrlo definiranu i dugoživeću pijavicu. Prema informacijama s kojima raspolažemo, pijavice su se držale mora i nisu pričinile štetu.
U nastavku dana očekuje nas nastavak nestabilnog vremena, stoga nas razvoj novih pijavica ne bi trebao pretjerano iznenaditi, piše Istramet.
Banjole, video: Martina Záhorszká
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 6 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 18 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 21 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar