Večeras u Puli ne propustite poetsko-glazbenu večer s Draganom Gortanom, Ivom Gortan i Aldom Foškom
Pjesničko-glazbena večer Pramjera ljubavi, nazvana prema Gortanovoj zbirci, počinje u 19 sati i ulaz je slobodan.
13:18Prije 12 min18.09.2025
Na današnji dan, Valentinovo, '97. godine Rovinj je dobio svoj prvi radio- Radio Rovinj.
Jedan od vlasnika i začetnika bio je Mirko Cetinski koji je priču samostalno nastavio još niz godina potom.
Prvi zvuci Radio Rovinja odaslani su iz potkrovlja rovinjske Strukovne škole Eugen Kumičić gdje je već tada bila naša Suzana Modrušan Krošnjak, a njoj se '99. godine pridružio Albert Vičić koji je svoj put do današnjeg glazbenog urednika započeo kao tehničar u režiji.
Prostorno i tehnički tada puno manji, Radio je svakodnevno živio, prenosio riječ, ali i glazbu i to, tada, s CD-a, kazeta, mini discova i ploča i, uz pomoć, tek jednog kompjutera.
Glazba je bila raznolika, a Radio je od početka njegovao i rovinjsku melodiju.
Satovi su se namještali po pjesmi Tonyja Cetinskog, točnije Svetoj Eufemiji koja se je mogla čuti svakoga jutra s početkom u 8,30, a to se nije promjenilo niti ranih 2000. kada su iz Strukovne škole preselili u Zagrebačku 12 a, gdje je i danas.
Spletom okolnosti, Rovinj je ipak ostao zakinut za svoj radio pa je tišina trajala dugih 14 mjeseci da bi konačno bila prekinuta 10. kolovoza 2015. godine predstavljanjem današnjeg Rovinj FM-a.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 6 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 18 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 21 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar