KUHAJMO NEDJELJOM 'Piletina s bademima'

IstraIN

15 Travanj 2021 I 10:18

KUHAJMO NEDJELJOM 'Piletina s bademima'

Tko kaže da piletina mora biti dosadna? Dovoljno ju je 'oplemeniti' orašastim plodovima- bademima ili lješnjacima i time joj promijeniti okus, a pri tom dobiti i originalno jelo. Tako pripremljen obrok oduševit će nutricioniste, a ujedno i sve koji se pripremaju s tanjim strukom dočekati sezonu kupanja, odnosno slojevitog 'skidanja' odjeće i viška kilograma.

Potrebno:

Četiri pileća batka, dva oguljena režnja češnjaka, 150 grama mljevenih badema (ili lješnjaka), pola čajne žličice soli, čajna žličica paprike u prahu (ili paprenog čilija), prstohvat cayenne papra, tri jušne žlice maslaca, ploške limuna.

Priprema: 

Odstranimo i bacimo kožu s bataka te ih raspolovimo. Češnjak zgnječimo i natrljamo meso te pustimo malo da odstoji. U zdjeli pomiješajmo mljevene bademe sa solju, paprikom, cayenne paprom. Maslac rastopimo u posudi na laganoj vatri, te ga sa svih strana dobro premažemo na mesu a potom piletinu uvaljamo u mješavinu s bademima. Piletinu s bademima na rešetki u pećnici pečemo oko 45 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. S fino izrezanim bademima i ploškama limuna ukrasimo piletinu s bademima.

Ostavite komentar