Ove je srijede, 8. veljače, u konobi Dišpet, u Zajcima pokraj Pićna, održana konferencija za medije kojoj je najavljena gastronomska manifestacija Dani mednih delicija središnje Istre, koja se ove godine održava sedmi put.
Na navedenoj su konferenciji sudjelovali direktorica TZ središnje Istre, Sanja Kantaruti, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin, Svetlana Buljan, predsjednik Udruge pčelara Lipa Pazin Ranko Anđelini, načelnik Općine Pićan Dean Močinić te vlasnik Konobe Dišpet, Elvis Zulijani.
Ovogodišnji 7. Dani mednih delicija središnje Istre bit će održani od 10. do 28. veljače, a ugostitelji će u svojim objektima tijekom tog razdoblja nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, kao uvertiru u manifestaciju Dani meda, koji se ove godine vraćaju u Pazin.
Idealna je to prilika da namirnicu kojom inače osnažujemo imunitet u doba sezonskih virusa i bakterija – med – kušate u kombinaciji tradicionalnih istarskih jela koja za vas pripremaju vrijedni ugostitelji.
Zatim 24. i 25. veljače, prošetajte sajmom na Danima meda, kupite med lokalnih proizvođača jer zima još uvijek nije gotova.
Cilj je ove manifestacije promocija gastronomske ponude središnje Istre u predsezoni te daljnje povezivanje OPG-ova, u ovom slučaju prije svega pčelara, i ugostitelja s područja TZSI, a sve kako bi gosti mogli kušati raznovrsna jela spravljena od visokokvalitetnih namirnica središnje Istre.
Organizator 7. Dana mednih delicija središnje Istre je, kao i prethodnih godina, Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizatori Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra” i Udruženje obrtnika Pazin.
Atraktivne menije, koji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta nudit će sljedeći ugostiteljski objekti: