U pulskoj Komunalnoj palači danas je u organizaciji Tržnice Pula, Grada Pule i AZRRI - Agencije za ruralni razvoj Istre održano posebno predstavljanje edukacijske kuhinje nastale u sklopu EU projekta KeyQ+ potencijalnim korisnicima.
Zamjenica gradonačelnika Pule, Elena Puh Belci napomenula je kako je Gradska tržnica tradicionalno mjesto okupljanja brojnih sugrađana te kako vjeruje da će ovim novim, inovativnim sadržajem još dodatno privući domaće i strane posjetitelje kojima se ima itekako što vrijednoga pokazati“.
Ispred nositelja projekta AZRRI - Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. obratila se Jasenka Kapuralin voditeljica projekta te predstavila projekt KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske, čiji je cilj obogaćivanje turističke ponude prekograničnog područja novim turističkim proizvodima temeljenih na zajedničkoj kulturnoj, te posebice kulinarskoj baštini.
„Počevši od prve faze i projekta KeyQ pa do danas i skorog finaliziranja projekta KeyQ+, realizirano je puno ideja, koje valoriziraju ne samo lokalnu gastronomiju i uključenih partnera, već omogućuju da se konkretno proizvođači pomognu te potaknu za ostanak na seoskim domaćinstvima, ostaju uz poljoprivredu i stočarstvo, jer se kroz neke nove forme i puteve do tržišta, njihov rad više cijeni i valorizira,“ istaknula je Kapuralin.
Nakon predstavljanja uslijedio je obilazak edukacijske kuhinje na pulskoj tržnici gdje je organizirana i degustacija drugačijih menija inovativne kuhinje koja se temelji na autohtonim istarskim proizvodima. Za ovu prigodu chef u KeyQ+ Gastro Punktu bio je virtuoz u kuhinji, Denis Zembo.
Ostavite komentar