(FOTO) Restoran Torkolo u srcu Rovinja slavi 35 godina obiteljske tradicije i autentične istarske kuhinje

IstraIN

2 Kolovoz 2024 I 12:44

(FOTO) Restoran Torkolo u srcu Rovinja slavi 35 godina obiteljske tradicije i autentične istarske kuhinje

Lijepa obiteljska priča stiže iz srca Rovinja, gdje restoran u familijarnom okruženju drži obitelj Kazalac već 35 godina.

Restoran Torkolo, smješten u slikovitom srcu Rovinja, poznat je po svojoj posvećenosti autentičnoj istarskoj kuhinji, čime privlači ljubitelje gastronomije iz cijelog svijeta.

Torkolo je osnovan 1989. godine s ciljem očuvanja i promicanja istarskih kulinarskih tradicija. Kroz tri i pol desetljeća, restoran je postao sinonim za kvalitetu, koristeći isključivo svježe lokalne namirnice i spajajući tradicionalne recepte s modernim tehnikama. Upravo ta kombinacija tradicije i inovacije donijela je Torkolu brojne priznanja i vjerne goste.

Ambijent restorana odiše toplinom i gostoprimstvom, pružajući svakom posjetitelju jedinstveno iskustvo. Unutrašnjost je uređena u rustikalnom stilu, a terasa nudi prekrasan pogled na staru jezgru Rovinja. Upravo zbog te savršene kombinacije okusa i atmosfere, Torkolo je omiljeno mjesto za sve koji žele doživjeti istinsku čaroliju Istre.

Braća Dario i Anđelo prije 35 godina odlučili su se nekadašnju štalu pretvoriti u malu konobu, a očito je da nisu pogriješili! Uskoro je od konobice nastao restoran na dva kata koji sada uveseljava stalne goste koji dolaze diljem svijeta, a sada dolaze i njihove nove, mlade generacije.

WhatsApp_Image_2024-07-29_at_14.07.29.jpeg

(Iz obiteljskog albuma)

S nama su razgovarali tata Dario, sinovi Dario i Damir, kćer Patricia i njen muž David te mama Hajdi. Vesela, sretna i radišna obitelj opisala nam je koje su razlike u ugostiteljstvu danas i u odnosu na davnu 1989. godinu.

“Tada su većinom dolazili Talijani i Nijemci, a dolazili su u velikom broju i gosti iz marine. Cijela obitelj je prije toga radila u tvornici duhana, a živjeli smo na kampanji i bavili se stočarstvom i vinogradarstvom”, priča nam otac Dario.

Sin Damir priznaje kako ih roditelji nikada nisu tjerali da se bave ugostiteljstvom, ali je sve bilo jednostavnije kada ulaziš u već uhodani posao kojeg jednog dana možeš i naslijediti. “Shvatiš koliko je puno vremena prošlo onda kada dođu gosti koji su bili tu od samih početaka sa svojom djecom, a sada već ta djeca imaju svoju djecu! To je jedna jako lijepa priča”, kaže Damir.

WhatsApp_Image_2024-08-01_at_10.01.08.jpeg

Jako je puno i domaćih gostiju. “Profil gostiju se jako promijenio. Ne možete puno toga mijenjati i nametati, ali istarsko domaće i autohtono ćemo uvijek zadržati. Koliko god velik bio obujam posla, njoke ćemo uvijek svoje domaće raditi, nikada ih nećemo kupovati”, priznaje mama Hajdi.

Neopisivo bogatstvo je i kada obitelj Kazalac kroz dugogodišnje poznanstvo sa svojim gostima upozna i njihovu kulturu, kao i sreću i opuštenost gostiju kada saznaju da članovi obitelji zajedno rade kako bi njima bilo što ljepše iskustvo u restoranu.

A zašto ‘Torkolo’?

Obitelj Kazalac se godinama prije bavila vinom pa je jedna stara preša za vino, po istarski torkolo, postala simbolom ovog restorana.

Veliki torkolo nalazi se u samom srcu restorana, odmah pored šanka, što pruža gostu još jači doživljaj autentičnosti i posebnosti.

Još puno lijepih godina želimo ovoj toploj i simpatičnoj obitelji, u životu, ali i radu u ovom jedinstvenom rovinjskom restoranu!

collage_-_2024-08-02T143657.251.jpg

Foto: FB / Restoran Torkolo

WhatsApp_Image_2024-07-29_at_14.07.37.jpeg

(Iz obiteljskog albuma)

WhatsApp_Image_2024-08-01_at_10.01.08_1.jpeg

WhatsApp_Image_2024-08-01_at_10.01.07_1.jpeg

Ostavite komentar