Večeras u Puli ne propustite poetsko-glazbenu večer s Draganom Gortanom, Ivom Gortan i Aldom Foškom
Pjesničko-glazbena večer Pramjera ljubavi, nazvana prema Gortanovoj zbirci, počinje u 19 sati i ulaz je slobodan.
13:18Prije 31 min18.09.2025
Nakon Franke Batelić Ćorluka i Šajete i poznati istarski pjevač Alen Vitasović udomio je istarsku kozu.
Naime, Agencija za ruralni razvoj Istre pokrenuo je novi program s ciljem podrške uzgajivačima u zaštiti istarske koze.
Riječ je o platformi za usvajanje istarske koze na daljinu. Ideja usvajanja istarske koze zamišljena je kao direktna financijska pomoć uzgajivačima dok se broj istarskih koza ne konsolidira, odnosno dok populacija ne izađe iz zone ugroze.
Usvojitelji uplaćuju sredstva, čime pomažu očuvanju istarske pasmine. Sredstva su strogo namjenska i mogu se koristiti sukladno pravilniku koji se može pronaći na stranicama www.istarskakoza.comI a.
Osim istarskih glazbenika, svoje su koze udomili i istarski gradonačelnici te Valter Flego.
U Istri ima ukupno 175 grla istarske koze od čega 88 rasplodnih koza, 43 mlade koze, 11 jarčeva i 33 jaradi, a ovim se projektom želi dodatno potaknuti očuvanje, rast i zaštita istarske koze.
Foto: FB/Alen Vitasović
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 6 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 18 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 21 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar