
Organum Histriae: Ovog vikenda besplatna vođena tura u Rovinju i dva koncerta u Puli i Bujama
Vikend u znaku orgulja – srednji vijek, suvremena improvizacija i besplatna vođena tura!
20:28Prije 1 h18.09.2025
Na samom ulazu u novu cijev tunela Učka koja nudi pogled na kvarnerske otoke, Rijeku i Opatiju, postavljena je skulptura istarskog goveda – boškarina.
Autor skulpture je cijenjeni hrvatski kipar prof. Šime Vidulin, čija djela obogaćuju mnoge gradove i mjesta, uključujući Zagreb, Vukovar, Mostar, ali i povijesnu Veronu.
Skulptura je teška čak sedam tona, a simbolizira snagu i izdržljivost. Izrađena je u reljefu na velikom kamenu vapnencu iz Kirmenjaka, a njezina izrada trajala je oko šest mjeseci. Boškarin simbolizira povijesnu povezanost Istrana s njihovim okolišem, gdje je snaga goveda bila ključna za obradu zemlje i transport.
Foto: Vedran Karuza/Novi list
B Urban Graffiti Jam ima za cilj popularizirati urbanu kulturu, potaknuti mlade na kreativno izražavanje i osvijestiti važnost umjetničkog pristupa javnim prostorima. Time se nastavlja tradicija Vodnjana kao prepoznatog street art centra, u kojem graffiti i murali čine jedinstvenu galeriju.
16:15Prije 5 h18.09.2025
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 14 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 1 d17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 1 d17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Ostavite komentar