DRUGI NALET NA PJEŠAKINJU U Labinu teško ozlijeđena 60-godišnjakinja
Pružena joj je pomoć u pulskoj bolnici gdje je zbog teških ozljeda zadržana na liječenju.
11:24Prije 5 min10.01.2025
Prošlog tjedna Poreč je bio domaćin jedinstvene sajamske manifestacije „Zeleno i Plavo“, koja je okupila ljubitelje slavonske gastronomije, kulture i tradicije.
Trg slobode u Poreču bio je ispunjen mirisima i okusima Slavonije od 9. do 13. listopada, a sada je na red došao i Rovinj.
Na Obali Pina Budicina, od 14. do 20. listopada, posjetitelji će imati priliku doživjeti bogatstvo slavonskih delicija i proizvoda.
Manifestacija, organizirana pod pokroviteljstvom Udruge branitelja proizvođača „Panonija“, ima za cilj spojiti zelene i plave dijelove Hrvatske, povezujući kontinentalnu Slavoniju s obalom Istre.
Ova gospodarsko-turistička, kulturna i edukativna manifestacija privukla je velik broj posjetitelja u Poreču, a očekuje se jednako dobar odaziv i u Rovinju.
Jedan od glavnih naglasaka događanja su slavonski specijaliteti koje posjetitelji mogu kušati svakodnevno.
Organizatori su okupili 20 malih proizvođača iz Slavonije koji će predstaviti svoje domaće proizvode – od mesnih prerađevina, rakija i vina, do slavonskog kulena, sireva i drugih tradicionalnih delicija.
Osim degustacija, manifestacija „Zeleno i Plavo“ donosi i posebnu atrakciju – pripremanje slavonskih specijaliteta na licu mjesta.
Posjetitelji će tako moći promatrati proces pripreme tradicionalnih jela, poput čobanca i fiš paprikaša te iz prve ruke doživjeti autentičnu slavonsku kuhinju.
21:35Prije 1 d08.01.2025
Ostavite komentar