Žminj: Vozio pijan pa pokušao pobjeći, dobio je 40 dana zatvora
Muškarac se tijekom policijskog postupanja pokušao udaljiti te je uhićen
12:14Prije 25 min27.12.2024
Prvo izdanje manifestacije Dan limskih oštriga održat će se ove nedjelje na Limu, s početkom u 12 sati.
U ovoj specifičnoj i za Limski zaljev najpoznatijoj školjki uživat će se moći na više načina. Na rivi će se u periodu od 12 do 17 sati otvarati svježe oštrige, a gastro ponudu upotpunit će i lokalna ekološka vina Lunika sa svojom malvazijom i Pet Nat pjenušcem te restoran Viking s istarskim slasticama.
Istovremeno, tijekom cijeloga dana, u Vikingu će gosti uz sva druga morska jela ove nedjelje moći kušati i poseban dnevni meni s oštrigama na više način; uz cijenu od 40 eura, ljubitelji školjaka i ribe na svojem će tanjuru dobiti pravu morsku rapsodiju, i to 2 svježe (sirove) oštrige, 2 gratinirane oštrine, tjesteninu s oštrigama, filet ribe s oštrigama i palentom te kolač od jabuka s kremom od vanilije.
Osim gastro ponude, program manifestacije ponudit će i sadržaje kroz koje će posjetitelji moći bolje upoznati područje Limskoga zaljeva, koje je zaštićeno kroz čak tri kategorije – kao značajni krajobraz, posebni rezervat u moru i dio ekološke mreže Natura 2000.
S tim ciljem, organizirane su i panoramske vožnje brodom zaljevom u trajanju od 50 minuta, po promotivnim cijenama od 5 eura za odrasle i 3 eura za djecu do 12 godina.
Mjesta za brod nije potrebno rezervirati, ali se zainteresirani za vožnje brodom mole da dođu ranije kako bi kupili karte s obzirom da je broj mjesta na brodu ograničen. Polasci broda su u 13, 14:30 i 16 sati, također na rivi.
Svi ljubitelji dobre hrane i uživanja u prirodi i na otvorenom pozivaju se ove nedjelje na Lim. Gastro ponuda na rivi bit će u periodu od 12 do 17 sati, a poseban meni restorana Viking vrijedi cijeloga dana.
Bura je bila prisutna, ali nije ometala one koji su se zatekli vani. Ovaj miran dan može se tumačiti kao znak post-blagdanskog opuštanja među Puljanima.
20:35Prije 16 h26.12.2024
Za pripremu ovog napitka dovoljna je jedna žlica osušenih cvjetova lavande na 250 ml kipuće vode, a cijeli recept pronađite u nastavku ovog članka.
20:28Prije 16 h26.12.2024
Tri uzbudljiva svibanjska dana, posvećena komunikacijama, kreativnosti i digitalnim inovacijama, bit će ispunjena predavanjima vizionara svjetske industrije, izuzetnih ljudi i kreativaca.
18:31Prije 18 h26.12.2024
Sestre Husar održat će božićni koncert kojeg već tradicionalno svojim mještanima i gostima poklanjaju Općina Kanfanar i Udruga Dvegrajci, a repertoar kojeg pripremaju bit će prava glazbena poslastica kojom će ovo blagdansko vrijeme postati još posebnije i radosnije.
15:13Prije 21 h26.12.2024
Za neke je drugi dan Božića samo još jedan slobodan dan kao stvoren za izležavanje ispred TV-a i uživanje u slasnim božićnim delicijama, dok je za vjernike dan kad se slavi sv. Stjepan - prvi kršćanski mučenik.
13:34Prije 23 h26.12.2024
Je li Isus bio stvarna ličnost? Radi li se zaista o sinu Božjem, postoji li Bog uopće? Jedni će nam reći kako je vjerovanje u to neupitno. Drugi, treći, četvrti uvjeravat će nas kako Bog ovih prvih nije pravi Bog, već da je njihov Bog ono što je jedino ispravno.
13:10Prije 23 h26.12.2024
Bloom sada uživa u toplini doma, a ova priča podsjetila je na važnost pomoći onima u nevolji.
11:54Prije 1 d26.12.2024
Amneris Ružić Fornažar, Dijana Muškardin i Karla Golja Milevoj svojim su predanim radom, trudom i izvrsnošću ostvarile poseban doprinos u obrazovanju, čime su zaslužile priznanje na državnoj razini.
10:26Prije 1 d26.12.2024
Ostavite komentar