PRIPREME ZA VELIKI PETAK Saznajte kakva će biti ponuda ribe na rovinjskoj tržnici i što kupuju građani Rovinja

IstraIN

28 Ožujak 2024 I 11:01

PRIPREME ZA VELIKI PETAK Saznajte kakva će biti ponuda ribe na rovinjskoj tržnici i što kupuju građani Rovinja

Veliki petak je dan u kojem je tradicionalno na meniju riba, a ako se niste još odlučili što pripremiti, možda vas nadahne rovinjska ribarnica.

Osim toga, posjetili smo rovinjsku tržnicu kako bismo saznali što građani i građanke Rovinja kupuju netom prije Velikog petka te što će se naći na njihovu stolu.

Vlasnik gradske ribarnice na tržnici Denis Fatorić rekao je koju će ribu imati u ponudi.

"Kišno je vrijeme i pun je mjesec, stoga plave ribe neće biti, a neće ni kočarske ribe. Čekamo do zadnjeg trenutka, no nečega će biti. Nadam se da će biti dovoljno ponude za potrebe građanstva, ali vrijeme nam ne ide na ruku", rekao je Fatorić.

No, vlasnik ribarnice dodaje da će u ponudi za Veliki petak biti škampi, gambera, lignji, sipa, brancin, orada, filei tune... "Naći će se nešto za većinu, ali nažalost neće biti jeftinijih nekih ribica koje obično imamo", rekao je za Rovinj FM i IstraIN Denis Fatorić.

Upitali smo ga i što će se naći na njegovom obiteljskom stolu. "Stari običaj je bakalar ili juha od bakalara, no ispeći ćemo nešto na grillu, ako nečega ostane s tržnice. Bitno da je svježa riba, uvijek je dobra", kaže Denis.

Vlasnik gradske ribarnice na rovinjskoj tržnici prokomentirao je i ovogodišnje cijene.

"Nažalost, od uvođenja eura, cijene su visoke. Ne mogu reći da je ičija krivica, ali naše istarsko tržište je jako malo i riba koja se lovi se izvozi za Italiju, tako da nam zapravo Italija dirigira cijene", objašnjava Denis Fatorić.

Rekao nam je i vlasnik mesnice "Serđo" što će se naći na njegovom stolu za Veliki petak. "Pasutice i bakalaj", kaže Serđo Matika.

Šjorica koja je posjetila tržnicu rekla nam je kako se sutra jede bakalar i riba. Što god odlučili pojesti, uživajte u uskršnjim blagdanima!

viber_slika_2024-03-28_10-13-56-330.jpg

viber_slika_2024-03-28_10-13-56-080.jpg

Ostavite komentar