Gastronomska manifestacija Šetimane fritaja središnje Istre započela je 29. ožujka i trajat će sve do 21. travnja u ugostiteljskim objektima TZ središnje Istre.
U navedenom razdoblju ugostitelji nude fritaje – tradicionalni istarski objed u kombinacijama raznih sastojaka, među kojima će glavno mjesto zauzimati samoniklo bilje dostupno na području Istre upravo u proljetnom razdoblju, kao što su šparuge, rukola i hmelj uz, naravno, domaća jaja.
Cijene fritaja kreću se od 5 do 10 eura, a kušati ih možete u ugostiteljskim objektima koje navodimo u nastavku.
Konoba Dišpet
Fritaja od šparoga i pršuta | 7 €, Fritaja od tikvica, gljiva i luka | 6 € i Fritaja s tartufima | 10 €
Konoba Jelenić
Fritaja s vazmenim lukom, Fritaja sa špaletom, Fritaja s tartufima, Fritaja s domaćom kobasicom | 9 €
Tomažova konoba
Fritaja sa šparugama i pancetom, Fritaja s pršutom i rokulom, Fritaja s tartufima, Fritaja s mladim lukom i mladom špaletom | 8 €
Konoba Marino
Fritaja s mladim (vazmenim) lukom, Fritaja s hmeljom, Fritaja s pancetom | 5 €
Organizatori gastronomske manifestacije su Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizator Udruženje obrtnika Pazin uz potporu Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.
Više informacija o manifestaciji dostupno je na poveznici ovdje.
Ostavite komentar