Jubilarni 40. Promohotel u Poreč dovodi 500 svjetskih brendova i najbolje pizza majstore
Sajam će od 5. do 8. ožujka u dvorani Žatika u Poreču, na ukupno 5.000 m2 izložbenog prostora okupiti više od 150 međunarodnih izlagača s više od 500 svjetskih brendova.
Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel otvara svoja vrata po 40. put, potvrđujući svoju ulogu ključne poslovne platforme za sve sudionike turističkog i ugostiteljskog sektora.
Sajam će od 5. do 8. ožujka u dvorani Žatika u Poreču, na ukupno 5.000 m2 izložbenog prostora okupiti više od 150 međunarodnih izlagača s više od 500 svjetskih brendova.
Na impresivnih 5.000 m2 izložbenog prostora u dvorani Žatika će do subote posjetitelji moći upoznati više od 500 vodećih brendova HoReCa sektora okupljenih kod više od 150 međunarodnih izlagača, koji su se ove godine posebno potrudili oko raznovrsne gastronomske ponude.
15:59Prije 44 d05.03.2025
Promohotel je za Istru i regiju koja gravitira Poreču već tradicionalno mjesto razmjene znanja i poslovnih prilika. „Kvaliteta sadržaja, umrežavanje i inovacije koje unapređuju poslovanje u turizmu imperativ su Promohotela od prvog izdanja ovog specijaliziranog sajma.
Danas, kada je i turistički sektor na prekretnici i kada gosti očekuju vrhunsku uslugu i nezaboravno iskustvo, Promohotel pruža vrijedne informacije, kontakte i inspiraciju za optimizaciju poslovanja i dodatno unaprjeđenje doživljaja.
I ove godine očekujemo visoku posjećenost, aktivno sudjelovanje i razmjenu iskustava svih sudionika. Naši gosti sa sajma uvijek odlaze s novim znanjima i alatima kojima će unaprijediti svoje poslovanje, što je i svrha našeg rada“, poručila je direktorica sajma Ivana Štiković.
Podršku ovom značajnom događaju pruža i Grad Poreč-Parenzo, prepoznajući njegov doprinos lokalnoj zajednici i promociji grada kao središta inovacija u turizmu.
„Poreč je šampion hrvatskog turizma i potpuno je logično da se jedan ovakav sajam održava u našem gradu. Promohotel je sada, već tradicionalno, svojevrsna najava sezone, jer već svi znamo da njegovo održavanje označuje kraj zime i početak priprema za novu turističku sezonu. Kao međunarodni sajam utkao je put drugim sajmovima i dokazao da Poreč može kvalitetno organizirati velike međunarodne sajmove i manifestacije.
Također, 40 izdanja sajma u našem gradu dokaz su kvalitete Promohotela i spremnosti sajma na prilagodbu kroz izazovna vremena, ali na način da uvijek ostane zanimljiv i privlačan kako izlagačima, tako i posjetiteljima“, istaknuo je gradonačelnik Loris Peršurić.
Foto: Manuel Paljuh
Na ovogodišnjem izdanju Education Pointa, stručni edukacijski program fokusiran je na unaprjeđenje kvalitete usluga u sektoru, s naglaskom na održivost, ljudske resurse, umjetnu inteligenciju i prodaju. Tako će se kroz konkretne primjere vidjeti kako AI može unaprijediti prodaju, poboljšati odnose s kupcima i povećati efikasnost poslovanja, uz raspravu o izazovima kao što je zamjena ljudskih radnika automatizacijom i chatbotovima.
Stručnjaci će podijeliti savjete o izazovima u zapošljavanju, privlačenju i zadržavanju kvalificirane radnike te prilagodbi poslovanja izazovima tržišta rada, a Grad Poreč-Parenzo u sklopu projekta FU-TOURISM organizira raspravu predstavnika ključnih skupina u turizmu o izazovima implementacije digitalnih i održivih praksi u Istri.
„Za Poreč, Promohotel nije samo platforma za poslovne susrete i umrežavanje nego i važan alat za promociju destinacije u predsezoni, privlačeći profesionalce i posjetitelje iz regije i šire. Sajam doprinosi pozicioniranju Poreča kao vodeće destinacije za turizam i ugostiteljstvo, pružajući priliku za predstavljanje lokalnih proizvoda, usluga i turističkih sadržaja.
Promohotel tako ostaje nezaobilazan događaj koji spaja tradiciju i inovaciju, dodatno osnažujući Poreč kao središte turističkih zbivanja“, izjavio je Nenad Velenik, direktor TZ Grada Poreča, poželjevši svim sudionicima sajma dobrodošlicu u Poreč.
Foto: Manuel Paljuh
Jedna od atrakcija ovogodišnjeg sajma je hrvatsko izdanje prestižnog natjecanja Caputo Pizza Cup, između najboljih pizza majstora. U organizaciji mlina Caputo, Udruge napolitanskih pizzaiola APN i Mainardi Fooda, pizzaioli će odmjeriti snage u izradi Pizza Classica i Pizza Napoletana STG, a pobjednici će nastaviti natjecanje na svjetskom prvenstvu Trofeo Caputo u Napulju. Posjetitelji će u četvrtak 6. ožujka uživo u dvorani Žatika moći pratiti uzbudljivo natjecanje i probati najbolje pizze.
Sajam je otvoren za sve zainteresirane s besplatnim ulazom, uz prethodnu registraciju na službenoj stranici promohotel.hr. Promohotel i ove godine uspješno organizira agencija Studio 053 uz podršku sponzora Grad Poreč-Parenzo i pokrovitelja među kojima su Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica Grada Poreča, Hrvatska gospodarska komora - ŽK Pula, Obrtnička komora Istarske županije i Udruženje obrtnika Poreč.
„Zahvaljujem svim partnerima, izlagačima i posjetiteljima koji su tijekom svih godina bili uz nas i zajedno s nama gradili ovu priču. Njihova podrška, angažman i predanost omogućili su da Promohotel iz godine u godinu raste i razvija se, te dosegne kapacitet u kojem se nalazi danas“, poručio je Franko Štiković, direktor tvrtke Studio 053.
Mole se građani da u navedeno vrijeme radi sigurnosti izbjegavaju područja provedbe lovnih aktivnosti i ujedno želimo svima zahvaliti na razumijevanju, strpljenju i suradnji.
Kampanja koju vodi, kaže, nije temeljena na osobnim ambicijama, već na uvjerenju da politika može biti ozbiljan posao koji donosi konkretne koristi građanima.
Pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter u više je navrata tijekom posljednjih godinu dana upozoravala Vladu Republike Hrvatske da se time diskriminira starije osobe i umirovljenike i tražila da im se opet omogući pravo na ovu naknadu.
Svi korisnici hrvatskih mirovina i nacionalne naknade mogu preuzeti jednokratnu naknadu preuzimaju u poslovnicama FINA-e u Medulinu i Puli, a svi ostali moraju se javiti u Općinu Medulin.
Ovog tjedna je zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita svečano uručila Sporazume o suradnji između Istarske županije i gradova Buja, Poreča, Pule, Rovinja, Umaga i Vodnjana.
Ovakvi natpisi nisu novost u europskim destinacijama. Posljednjih godina zabilježeni su diljem Italije i Španjolske, gdje su postali vizualni simbol sve češćeg antiturističkog sentimenta.
Policijska uprava istarska provodit će pojačane aktivnosti u koje će se uključiti maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika te će se u funkciju staviti svi raspoloživi uređaji i oprema za nadzor i kontrolu prometa, a sve kako bi se promet na svim cestovnim pravcima odvijao bez poteškoća.
U Istri, Primorju i Dalmaciji na današnji se dan najčešće jedu morska riba i plodovi mora, a u kontinentalnome dijelu Hrvatske, grah, suho voće, kompoti, štrudle od sira, tijesto s orasima i makom te riba i to najčešće šaran i štuka.
Osim uskršnjeg programa, u kaštelu možete odigrati nezaobilaznu Escape Castle igru, posjetiti multimedijalnu izložbu, vrijednu zbirku oružja Ferlin i to sve po promotivnim cijenama ulaznica.