Jubilarni 40. Promohotel u Poreč dovodi 500 svjetskih brendova i najbolje pizza majstore
Sajam će od 5. do 8. ožujka u dvorani Žatika u Poreču, na ukupno 5.000 m2 izložbenog prostora okupiti više od 150 međunarodnih izlagača s više od 500 svjetskih brendova.
Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel otvara svoja vrata po 40. put, potvrđujući svoju ulogu ključne poslovne platforme za sve sudionike turističkog i ugostiteljskog sektora.
Sajam će od 5. do 8. ožujka u dvorani Žatika u Poreču, na ukupno 5.000 m2 izložbenog prostora okupiti više od 150 međunarodnih izlagača s više od 500 svjetskih brendova.
Na impresivnih 5.000 m2 izložbenog prostora u dvorani Žatika će do subote posjetitelji moći upoznati više od 500 vodećih brendova HoReCa sektora okupljenih kod više od 150 međunarodnih izlagača, koji su se ove godine posebno potrudili oko raznovrsne gastronomske ponude.
15:59Prije 47 d05.03.2025
Promohotel je za Istru i regiju koja gravitira Poreču već tradicionalno mjesto razmjene znanja i poslovnih prilika. „Kvaliteta sadržaja, umrežavanje i inovacije koje unapređuju poslovanje u turizmu imperativ su Promohotela od prvog izdanja ovog specijaliziranog sajma.
Danas, kada je i turistički sektor na prekretnici i kada gosti očekuju vrhunsku uslugu i nezaboravno iskustvo, Promohotel pruža vrijedne informacije, kontakte i inspiraciju za optimizaciju poslovanja i dodatno unaprjeđenje doživljaja.
I ove godine očekujemo visoku posjećenost, aktivno sudjelovanje i razmjenu iskustava svih sudionika. Naši gosti sa sajma uvijek odlaze s novim znanjima i alatima kojima će unaprijediti svoje poslovanje, što je i svrha našeg rada“, poručila je direktorica sajma Ivana Štiković.
Podršku ovom značajnom događaju pruža i Grad Poreč-Parenzo, prepoznajući njegov doprinos lokalnoj zajednici i promociji grada kao središta inovacija u turizmu.
„Poreč je šampion hrvatskog turizma i potpuno je logično da se jedan ovakav sajam održava u našem gradu. Promohotel je sada, već tradicionalno, svojevrsna najava sezone, jer već svi znamo da njegovo održavanje označuje kraj zime i početak priprema za novu turističku sezonu. Kao međunarodni sajam utkao je put drugim sajmovima i dokazao da Poreč može kvalitetno organizirati velike međunarodne sajmove i manifestacije.
Također, 40 izdanja sajma u našem gradu dokaz su kvalitete Promohotela i spremnosti sajma na prilagodbu kroz izazovna vremena, ali na način da uvijek ostane zanimljiv i privlačan kako izlagačima, tako i posjetiteljima“, istaknuo je gradonačelnik Loris Peršurić.
Foto: Manuel Paljuh
Na ovogodišnjem izdanju Education Pointa, stručni edukacijski program fokusiran je na unaprjeđenje kvalitete usluga u sektoru, s naglaskom na održivost, ljudske resurse, umjetnu inteligenciju i prodaju. Tako će se kroz konkretne primjere vidjeti kako AI može unaprijediti prodaju, poboljšati odnose s kupcima i povećati efikasnost poslovanja, uz raspravu o izazovima kao što je zamjena ljudskih radnika automatizacijom i chatbotovima.
Stručnjaci će podijeliti savjete o izazovima u zapošljavanju, privlačenju i zadržavanju kvalificirane radnike te prilagodbi poslovanja izazovima tržišta rada, a Grad Poreč-Parenzo u sklopu projekta FU-TOURISM organizira raspravu predstavnika ključnih skupina u turizmu o izazovima implementacije digitalnih i održivih praksi u Istri.
„Za Poreč, Promohotel nije samo platforma za poslovne susrete i umrežavanje nego i važan alat za promociju destinacije u predsezoni, privlačeći profesionalce i posjetitelje iz regije i šire. Sajam doprinosi pozicioniranju Poreča kao vodeće destinacije za turizam i ugostiteljstvo, pružajući priliku za predstavljanje lokalnih proizvoda, usluga i turističkih sadržaja.
Promohotel tako ostaje nezaobilazan događaj koji spaja tradiciju i inovaciju, dodatno osnažujući Poreč kao središte turističkih zbivanja“, izjavio je Nenad Velenik, direktor TZ Grada Poreča, poželjevši svim sudionicima sajma dobrodošlicu u Poreč.
Foto: Manuel Paljuh
Jedna od atrakcija ovogodišnjeg sajma je hrvatsko izdanje prestižnog natjecanja Caputo Pizza Cup, između najboljih pizza majstora. U organizaciji mlina Caputo, Udruge napolitanskih pizzaiola APN i Mainardi Fooda, pizzaioli će odmjeriti snage u izradi Pizza Classica i Pizza Napoletana STG, a pobjednici će nastaviti natjecanje na svjetskom prvenstvu Trofeo Caputo u Napulju. Posjetitelji će u četvrtak 6. ožujka uživo u dvorani Žatika moći pratiti uzbudljivo natjecanje i probati najbolje pizze.
Sajam je otvoren za sve zainteresirane s besplatnim ulazom, uz prethodnu registraciju na službenoj stranici promohotel.hr. Promohotel i ove godine uspješno organizira agencija Studio 053 uz podršku sponzora Grad Poreč-Parenzo i pokrovitelja među kojima su Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica Grada Poreča, Hrvatska gospodarska komora - ŽK Pula, Obrtnička komora Istarske županije i Udruženje obrtnika Poreč.
„Zahvaljujem svim partnerima, izlagačima i posjetiteljima koji su tijekom svih godina bili uz nas i zajedno s nama gradili ovu priču. Njihova podrška, angažman i predanost omogućili su da Promohotel iz godine u godinu raste i razvija se, te dosegne kapacitet u kojem se nalazi danas“, poručio je Franko Štiković, direktor tvrtke Studio 053.
Izložba u Galeriji Zuccato za posjetitelje je otvorena do 3. svibnja 2025. godine, a besplatan ulaz moguć je svakim danom od 17 do 21, osim nedjeljom i praznicima, kada će galerija biti zatvorena.
Kada, gdje, kako i zašto nastaje život pitanja su na koja je poprilično teško dati (točne) odgovore, osim možda u jednom slučaju – našem, ovdje na Zemlji.
Ulaz na sve programe 29. Dana Antuna Šoljana je besplatan, a pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture i medija, Istarska županija i Grad Rovinj-Rovigno.
Stara jezgra mjesta pretvorena je u veliku vinsku pozornicu – posjetitelji su s kupljenom čašom mogli obilaziti 11 konoba i kušati vina različitih sorti i stilova.
Letenje se odvija u svrhu preobuke profesionalnih pilota na tip zrakoplova Embraer E190, a posade uvježbavaju publicirane procedure polijetanja i slijetanja.
Događanje je organizirala Inicijativa Dajla u sklopu projekta udruge za podizanje kvalitete života „Get to life“ naziva „Zaštitimo našu uvalu“ financirano sredstvima EU, u okviru Impact4Values programa, s ciljem obrane europskih vrijednosti poput demokracije, transparentnosti, i dr.
Ovogodišnja tema obilježavanja je “Naša snaga, naš planet” (eng. „Our power, our planet“), a stavlja fokus na obnovljive izvore energije kao ključno rješenje za prilagodbu i borbu protiv klimatskih promjena.
Na taj dan u crkvama se spominje put uskrsnulog Isusa u Emaus s dvojicom učenika. Naime, nakon uskrsnuća učenici su Isusa sreli na putu iz Jeruzalema u obližnji Emaus, gdje su ga prepoznali u lomljenju kruha.