Jubilarni 40. Promohotel u Poreč dovodi 500 svjetskih brendova i najbolje pizza majstore
Sajam će od 5. do 8. ožujka u dvorani Žatika u Poreču, na ukupno 5.000 m2 izložbenog prostora okupiti više od 150 međunarodnih izlagača s više od 500 svjetskih brendova.
Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel otvara svoja vrata po 40. put, potvrđujući svoju ulogu ključne poslovne platforme za sve sudionike turističkog i ugostiteljskog sektora.
Sajam će od 5. do 8. ožujka u dvorani Žatika u Poreču, na ukupno 5.000 m2 izložbenog prostora okupiti više od 150 međunarodnih izlagača s više od 500 svjetskih brendova.
Na impresivnih 5.000 m2 izložbenog prostora u dvorani Žatika će do subote posjetitelji moći upoznati više od 500 vodećih brendova HoReCa sektora okupljenih kod više od 150 međunarodnih izlagača, koji su se ove godine posebno potrudili oko raznovrsne gastronomske ponude.
15:59Prije 122 d05.03.2025
Promohotel je za Istru i regiju koja gravitira Poreču već tradicionalno mjesto razmjene znanja i poslovnih prilika. „Kvaliteta sadržaja, umrežavanje i inovacije koje unapređuju poslovanje u turizmu imperativ su Promohotela od prvog izdanja ovog specijaliziranog sajma.
Danas, kada je i turistički sektor na prekretnici i kada gosti očekuju vrhunsku uslugu i nezaboravno iskustvo, Promohotel pruža vrijedne informacije, kontakte i inspiraciju za optimizaciju poslovanja i dodatno unaprjeđenje doživljaja.
I ove godine očekujemo visoku posjećenost, aktivno sudjelovanje i razmjenu iskustava svih sudionika. Naši gosti sa sajma uvijek odlaze s novim znanjima i alatima kojima će unaprijediti svoje poslovanje, što je i svrha našeg rada“, poručila je direktorica sajma Ivana Štiković.
Podršku ovom značajnom događaju pruža i Grad Poreč-Parenzo, prepoznajući njegov doprinos lokalnoj zajednici i promociji grada kao središta inovacija u turizmu.
„Poreč je šampion hrvatskog turizma i potpuno je logično da se jedan ovakav sajam održava u našem gradu. Promohotel je sada, već tradicionalno, svojevrsna najava sezone, jer već svi znamo da njegovo održavanje označuje kraj zime i početak priprema za novu turističku sezonu. Kao međunarodni sajam utkao je put drugim sajmovima i dokazao da Poreč može kvalitetno organizirati velike međunarodne sajmove i manifestacije.
Također, 40 izdanja sajma u našem gradu dokaz su kvalitete Promohotela i spremnosti sajma na prilagodbu kroz izazovna vremena, ali na način da uvijek ostane zanimljiv i privlačan kako izlagačima, tako i posjetiteljima“, istaknuo je gradonačelnik Loris Peršurić.
Foto: Manuel Paljuh
Na ovogodišnjem izdanju Education Pointa, stručni edukacijski program fokusiran je na unaprjeđenje kvalitete usluga u sektoru, s naglaskom na održivost, ljudske resurse, umjetnu inteligenciju i prodaju. Tako će se kroz konkretne primjere vidjeti kako AI može unaprijediti prodaju, poboljšati odnose s kupcima i povećati efikasnost poslovanja, uz raspravu o izazovima kao što je zamjena ljudskih radnika automatizacijom i chatbotovima.
Stručnjaci će podijeliti savjete o izazovima u zapošljavanju, privlačenju i zadržavanju kvalificirane radnike te prilagodbi poslovanja izazovima tržišta rada, a Grad Poreč-Parenzo u sklopu projekta FU-TOURISM organizira raspravu predstavnika ključnih skupina u turizmu o izazovima implementacije digitalnih i održivih praksi u Istri.
„Za Poreč, Promohotel nije samo platforma za poslovne susrete i umrežavanje nego i važan alat za promociju destinacije u predsezoni, privlačeći profesionalce i posjetitelje iz regije i šire. Sajam doprinosi pozicioniranju Poreča kao vodeće destinacije za turizam i ugostiteljstvo, pružajući priliku za predstavljanje lokalnih proizvoda, usluga i turističkih sadržaja.
Promohotel tako ostaje nezaobilazan događaj koji spaja tradiciju i inovaciju, dodatno osnažujući Poreč kao središte turističkih zbivanja“, izjavio je Nenad Velenik, direktor TZ Grada Poreča, poželjevši svim sudionicima sajma dobrodošlicu u Poreč.
Foto: Manuel Paljuh
Jedna od atrakcija ovogodišnjeg sajma je hrvatsko izdanje prestižnog natjecanja Caputo Pizza Cup, između najboljih pizza majstora. U organizaciji mlina Caputo, Udruge napolitanskih pizzaiola APN i Mainardi Fooda, pizzaioli će odmjeriti snage u izradi Pizza Classica i Pizza Napoletana STG, a pobjednici će nastaviti natjecanje na svjetskom prvenstvu Trofeo Caputo u Napulju. Posjetitelji će u četvrtak 6. ožujka uživo u dvorani Žatika moći pratiti uzbudljivo natjecanje i probati najbolje pizze.
Sajam je otvoren za sve zainteresirane s besplatnim ulazom, uz prethodnu registraciju na službenoj stranici promohotel.hr. Promohotel i ove godine uspješno organizira agencija Studio 053 uz podršku sponzora Grad Poreč-Parenzo i pokrovitelja među kojima su Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica Grada Poreča, Hrvatska gospodarska komora - ŽK Pula, Obrtnička komora Istarske županije i Udruženje obrtnika Poreč.
„Zahvaljujem svim partnerima, izlagačima i posjetiteljima koji su tijekom svih godina bili uz nas i zajedno s nama gradili ovu priču. Njihova podrška, angažman i predanost omogućili su da Promohotel iz godine u godinu raste i razvija se, te dosegne kapacitet u kojem se nalazi danas“, poručio je Franko Štiković, direktor tvrtke Studio 053.
Što se tiče privedenih osoba, u jednom slučaju riječ je o remećenju javnog reda i mira, a četiri osobe privedene su zbog pirotehnike. Ukupno je oduzeto 23 komada.
Na moru zapadne Istre može doći do razvoja olujne linije uz nagli nalet olujnog zapadnjaka i jugozapadnjaka uz veliku grmljavinsku aktivnost i silovit nalet kiše.
Za potrebe koncerta bit će angažirano više od 6500 policajaca. Na sigurnost će uz njih paziti i nešto manje od 5000 zaštitara koje je angažirao organizator. Na Bundeku će, osim policije, biti spasioci, ronioci i policijska plovila.
Članove Prometne jedinice mladeži redovito ćete susretati na najfrekventnijim križanjima u Medulinu, Premanturi i Pješčanoj uvali. Trenutno jedinica broji deset članova, uz mogućnost priključenja novih, s ciljem pokrivanja još većeg broja prometno opterećenih lokacija.
"Tresla se brda, rodio se miš... Nema nikakve gužve, normalno smo putovali i stigli u Zagreb. Što nas čeka popodne, tek ćemo vidjeti, no zasad je situacija baš mirna...", poručio je čitatelj portala IstraIN koji je s ekipom stigao u Zagreb danas u jutarnjim satima.
Na lokaciji su uočili veliko stablo dužine preko 10 metara kako nekontrolirano pluta morem, ugrožavajući sigurnost svih plovila u tom dijelu akvatorija.
Ovo istraživanje, koje se provodi svaka tri mjeseca, donosi detaljne podatke o vrstama putovanja – od privatnih, poput odlaska na more, planinarenja, krstarenja, wellness odmora ili posjeta rodbini i prijateljima, do poslovnih putovanja, edukacija ili vjerskih putovanja.
Zaprimljena su tri zahtjeva koja su i odobrena te su odlukom Gradonačelnika od 16. lipnja 2025. godine dodijeljena sredstva poduzetnicima u ukupnom iznosu od 5.203,94 eura.
Gordan Lakoš, dr. med., i specijalistica dermatologije i venerologije Valentina Saint Georges, dr. med., preglede će obavljati metodom digitalne dermoskopije koja omogućava precizniju dijagnozu.