Jubilarni 40. Promohotel u Poreč dovodi 500 svjetskih brendova i najbolje pizza majstore
Sajam će od 5. do 8. ožujka u dvorani Žatika u Poreču, na ukupno 5.000 m2 izložbenog prostora okupiti više od 150 međunarodnih izlagača s više od 500 svjetskih brendova.
Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel otvara svoja vrata po 40. put, potvrđujući svoju ulogu ključne poslovne platforme za sve sudionike turističkog i ugostiteljskog sektora.
Sajam će od 5. do 8. ožujka u dvorani Žatika u Poreču, na ukupno 5.000 m2 izložbenog prostora okupiti više od 150 međunarodnih izlagača s više od 500 svjetskih brendova.
Na impresivnih 5.000 m2 izložbenog prostora u dvorani Žatika će do subote posjetitelji moći upoznati više od 500 vodećih brendova HoReCa sektora okupljenih kod više od 150 međunarodnih izlagača, koji su se ove godine posebno potrudili oko raznovrsne gastronomske ponude.
15:59Prije 295 d05.03.2025
Promohotel je za Istru i regiju koja gravitira Poreču već tradicionalno mjesto razmjene znanja i poslovnih prilika. „Kvaliteta sadržaja, umrežavanje i inovacije koje unapređuju poslovanje u turizmu imperativ su Promohotela od prvog izdanja ovog specijaliziranog sajma.
Danas, kada je i turistički sektor na prekretnici i kada gosti očekuju vrhunsku uslugu i nezaboravno iskustvo, Promohotel pruža vrijedne informacije, kontakte i inspiraciju za optimizaciju poslovanja i dodatno unaprjeđenje doživljaja.
I ove godine očekujemo visoku posjećenost, aktivno sudjelovanje i razmjenu iskustava svih sudionika. Naši gosti sa sajma uvijek odlaze s novim znanjima i alatima kojima će unaprijediti svoje poslovanje, što je i svrha našeg rada“, poručila je direktorica sajma Ivana Štiković.
Podršku ovom značajnom događaju pruža i Grad Poreč-Parenzo, prepoznajući njegov doprinos lokalnoj zajednici i promociji grada kao središta inovacija u turizmu.
„Poreč je šampion hrvatskog turizma i potpuno je logično da se jedan ovakav sajam održava u našem gradu. Promohotel je sada, već tradicionalno, svojevrsna najava sezone, jer već svi znamo da njegovo održavanje označuje kraj zime i početak priprema za novu turističku sezonu. Kao međunarodni sajam utkao je put drugim sajmovima i dokazao da Poreč može kvalitetno organizirati velike međunarodne sajmove i manifestacije.
Također, 40 izdanja sajma u našem gradu dokaz su kvalitete Promohotela i spremnosti sajma na prilagodbu kroz izazovna vremena, ali na način da uvijek ostane zanimljiv i privlačan kako izlagačima, tako i posjetiteljima“, istaknuo je gradonačelnik Loris Peršurić.
Foto: Manuel Paljuh
Na ovogodišnjem izdanju Education Pointa, stručni edukacijski program fokusiran je na unaprjeđenje kvalitete usluga u sektoru, s naglaskom na održivost, ljudske resurse, umjetnu inteligenciju i prodaju. Tako će se kroz konkretne primjere vidjeti kako AI može unaprijediti prodaju, poboljšati odnose s kupcima i povećati efikasnost poslovanja, uz raspravu o izazovima kao što je zamjena ljudskih radnika automatizacijom i chatbotovima.
Stručnjaci će podijeliti savjete o izazovima u zapošljavanju, privlačenju i zadržavanju kvalificirane radnike te prilagodbi poslovanja izazovima tržišta rada, a Grad Poreč-Parenzo u sklopu projekta FU-TOURISM organizira raspravu predstavnika ključnih skupina u turizmu o izazovima implementacije digitalnih i održivih praksi u Istri.
„Za Poreč, Promohotel nije samo platforma za poslovne susrete i umrežavanje nego i važan alat za promociju destinacije u predsezoni, privlačeći profesionalce i posjetitelje iz regije i šire. Sajam doprinosi pozicioniranju Poreča kao vodeće destinacije za turizam i ugostiteljstvo, pružajući priliku za predstavljanje lokalnih proizvoda, usluga i turističkih sadržaja.
Promohotel tako ostaje nezaobilazan događaj koji spaja tradiciju i inovaciju, dodatno osnažujući Poreč kao središte turističkih zbivanja“, izjavio je Nenad Velenik, direktor TZ Grada Poreča, poželjevši svim sudionicima sajma dobrodošlicu u Poreč.
Foto: Manuel Paljuh
Jedna od atrakcija ovogodišnjeg sajma je hrvatsko izdanje prestižnog natjecanja Caputo Pizza Cup, između najboljih pizza majstora. U organizaciji mlina Caputo, Udruge napolitanskih pizzaiola APN i Mainardi Fooda, pizzaioli će odmjeriti snage u izradi Pizza Classica i Pizza Napoletana STG, a pobjednici će nastaviti natjecanje na svjetskom prvenstvu Trofeo Caputo u Napulju. Posjetitelji će u četvrtak 6. ožujka uživo u dvorani Žatika moći pratiti uzbudljivo natjecanje i probati najbolje pizze.
Sajam je otvoren za sve zainteresirane s besplatnim ulazom, uz prethodnu registraciju na službenoj stranici promohotel.hr. Promohotel i ove godine uspješno organizira agencija Studio 053 uz podršku sponzora Grad Poreč-Parenzo i pokrovitelja među kojima su Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica Grada Poreča, Hrvatska gospodarska komora - ŽK Pula, Obrtnička komora Istarske županije i Udruženje obrtnika Poreč.
„Zahvaljujem svim partnerima, izlagačima i posjetiteljima koji su tijekom svih godina bili uz nas i zajedno s nama gradili ovu priču. Njihova podrška, angažman i predanost omogućili su da Promohotel iz godine u godinu raste i razvija se, te dosegne kapacitet u kojem se nalazi danas“, poručio je Franko Štiković, direktor tvrtke Studio 053.
U ovom glazbenom susretu Krajcar, jedan od najcjenjenijih hrvatskih skladatelja i kantautora, udružuje snage s Edinom Karamazovim, jednim od najpoznatijih svjetskih lutnjista, čije je ime nerazdvojivo povezano s interpretacijama stare glazbe i suradnjama s globalno priznatim umjetnicima.
Tijekom edukacije učenici su saznali koji su najčešći uzroci gubitka vida te brojne informacije o obrazovanju, asistenciji, sportskim i rekreativnim aktivnostima slijepih osoba. Predavanje je bilo obogaćeno primjerima iz svakodnevice, a učenici su aktivno sudjelovali postavljanjem pitanja.
Priča o labinskim medvjedićima započela je tijekom prošlogodišnjeg Adventa, kada je predstavljen Božo – blagdanska maskota koja je pratila adventska događanja i komunikaciju. Nakon Adventa Božo je nestao...
Uz “Božićne zvjezdice” Lorenza će u Kanfanaru otpjevati i broje druge božićne pjesme te svojim glasom obogatiti i uveličati ovo posebno blagdansko vrijeme.
Sljedećeg dana, 27. prosinca u Parku grada Graza Udruga Birikina Pula donosi od 10 sati predstavu "Čudo kristalne kugle", dok je od 17 sati na rasporedu predstava "Kuglice spašavaju Božić".
Za mala poljoprivredna gospodarstva sa EVPG od 3.000,00 do15.000,00 EUR iznosi javne potpore definirani su rasponom od 5.000 do 15.000 EUR, dok su za velika poljoprivredna gospodarstva sa EVPG iznad 15.000,00 EUR iznosi javne potpore u rasponu od 5.000 do 30.000 EUR.
"Božić nije samo lijepa, idilična uspomena, nego je živi događaj Božjega dolaska k nama. »On sam hita da nas spasi« (Iz 35, 4) i pomiri nas s Ocem i međusobno te nam otvori put budućnosti koja se gradi na istini, pravdi, ljubavi i slobodi."
''Poruku mira danas možemo približiti prije svega vlastitim svjedočanstvom. Ljudi su osjetljivi na autentičnost. Mir se ne prenosi samo riječima, nego i načinom života“, rekao je Matika, te dodao kako je važno stvarati prostore susreta, dijaloga i slušanja, počevši od obitelji i lokalne zajednice.
U svojoj čestitki biskup Ivan Štironja podsjetio je da u ovoj jubilejskoj godini s posebnom snagom odzvanjaju riječi Lukina evanđelja koje naviještaju radost Kristova rođenja. Taj događaj, istaknuo je, nije samo povijesni trenutak, nego trajni izvor nade i spasenja za cijelo čovječanstvo.
„Petarde nisu igračke. One su eksplozivna pirotehnička sredstva i njihova je primjena zabranjena, posebno u ovo doba. Još uvijek nije vrijeme za korištenje pirotehnike“, upozorava dr. Barčot.
Jaka bura i snijeg jutros su zahvatili veći dio Hrvatske, donoseći zimske uvjete na cestama, zabrane prometa za teretna vozila i upozorenja vozačima na poledicu i moguće odrone.
Od iduće godine to će se promijeniti upravo zahvaljujući zalaganju Istarske županije za povećanje paušala HZZO-a, i to kako za opće, tako i za palijativne krevete.