Jubilarni 40. Promohotel u Poreč dovodi 500 svjetskih brendova i najbolje pizza majstore
Sajam će od 5. do 8. ožujka u dvorani Žatika u Poreču, na ukupno 5.000 m2 izložbenog prostora okupiti više od 150 međunarodnih izlagača s više od 500 svjetskih brendova.
Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel otvara svoja vrata po 40. put, potvrđujući svoju ulogu ključne poslovne platforme za sve sudionike turističkog i ugostiteljskog sektora.
Sajam će od 5. do 8. ožujka u dvorani Žatika u Poreču, na ukupno 5.000 m2 izložbenog prostora okupiti više od 150 međunarodnih izlagača s više od 500 svjetskih brendova.
Na impresivnih 5.000 m2 izložbenog prostora u dvorani Žatika će do subote posjetitelji moći upoznati više od 500 vodećih brendova HoReCa sektora okupljenih kod više od 150 međunarodnih izlagača, koji su se ove godine posebno potrudili oko raznovrsne gastronomske ponude.
15:59Prije 289 d05.03.2025
Promohotel je za Istru i regiju koja gravitira Poreču već tradicionalno mjesto razmjene znanja i poslovnih prilika. „Kvaliteta sadržaja, umrežavanje i inovacije koje unapređuju poslovanje u turizmu imperativ su Promohotela od prvog izdanja ovog specijaliziranog sajma.
Danas, kada je i turistički sektor na prekretnici i kada gosti očekuju vrhunsku uslugu i nezaboravno iskustvo, Promohotel pruža vrijedne informacije, kontakte i inspiraciju za optimizaciju poslovanja i dodatno unaprjeđenje doživljaja.
I ove godine očekujemo visoku posjećenost, aktivno sudjelovanje i razmjenu iskustava svih sudionika. Naši gosti sa sajma uvijek odlaze s novim znanjima i alatima kojima će unaprijediti svoje poslovanje, što je i svrha našeg rada“, poručila je direktorica sajma Ivana Štiković.
Podršku ovom značajnom događaju pruža i Grad Poreč-Parenzo, prepoznajući njegov doprinos lokalnoj zajednici i promociji grada kao središta inovacija u turizmu.
„Poreč je šampion hrvatskog turizma i potpuno je logično da se jedan ovakav sajam održava u našem gradu. Promohotel je sada, već tradicionalno, svojevrsna najava sezone, jer već svi znamo da njegovo održavanje označuje kraj zime i početak priprema za novu turističku sezonu. Kao međunarodni sajam utkao je put drugim sajmovima i dokazao da Poreč može kvalitetno organizirati velike međunarodne sajmove i manifestacije.
Također, 40 izdanja sajma u našem gradu dokaz su kvalitete Promohotela i spremnosti sajma na prilagodbu kroz izazovna vremena, ali na način da uvijek ostane zanimljiv i privlačan kako izlagačima, tako i posjetiteljima“, istaknuo je gradonačelnik Loris Peršurić.
Foto: Manuel Paljuh
Na ovogodišnjem izdanju Education Pointa, stručni edukacijski program fokusiran je na unaprjeđenje kvalitete usluga u sektoru, s naglaskom na održivost, ljudske resurse, umjetnu inteligenciju i prodaju. Tako će se kroz konkretne primjere vidjeti kako AI može unaprijediti prodaju, poboljšati odnose s kupcima i povećati efikasnost poslovanja, uz raspravu o izazovima kao što je zamjena ljudskih radnika automatizacijom i chatbotovima.
Stručnjaci će podijeliti savjete o izazovima u zapošljavanju, privlačenju i zadržavanju kvalificirane radnike te prilagodbi poslovanja izazovima tržišta rada, a Grad Poreč-Parenzo u sklopu projekta FU-TOURISM organizira raspravu predstavnika ključnih skupina u turizmu o izazovima implementacije digitalnih i održivih praksi u Istri.
„Za Poreč, Promohotel nije samo platforma za poslovne susrete i umrežavanje nego i važan alat za promociju destinacije u predsezoni, privlačeći profesionalce i posjetitelje iz regije i šire. Sajam doprinosi pozicioniranju Poreča kao vodeće destinacije za turizam i ugostiteljstvo, pružajući priliku za predstavljanje lokalnih proizvoda, usluga i turističkih sadržaja.
Promohotel tako ostaje nezaobilazan događaj koji spaja tradiciju i inovaciju, dodatno osnažujući Poreč kao središte turističkih zbivanja“, izjavio je Nenad Velenik, direktor TZ Grada Poreča, poželjevši svim sudionicima sajma dobrodošlicu u Poreč.
Foto: Manuel Paljuh
Jedna od atrakcija ovogodišnjeg sajma je hrvatsko izdanje prestižnog natjecanja Caputo Pizza Cup, između najboljih pizza majstora. U organizaciji mlina Caputo, Udruge napolitanskih pizzaiola APN i Mainardi Fooda, pizzaioli će odmjeriti snage u izradi Pizza Classica i Pizza Napoletana STG, a pobjednici će nastaviti natjecanje na svjetskom prvenstvu Trofeo Caputo u Napulju. Posjetitelji će u četvrtak 6. ožujka uživo u dvorani Žatika moći pratiti uzbudljivo natjecanje i probati najbolje pizze.
Sajam je otvoren za sve zainteresirane s besplatnim ulazom, uz prethodnu registraciju na službenoj stranici promohotel.hr. Promohotel i ove godine uspješno organizira agencija Studio 053 uz podršku sponzora Grad Poreč-Parenzo i pokrovitelja među kojima su Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica Grada Poreča, Hrvatska gospodarska komora - ŽK Pula, Obrtnička komora Istarske županije i Udruženje obrtnika Poreč.
„Zahvaljujem svim partnerima, izlagačima i posjetiteljima koji su tijekom svih godina bili uz nas i zajedno s nama gradili ovu priču. Njihova podrška, angažman i predanost omogućili su da Promohotel iz godine u godinu raste i razvija se, te dosegne kapacitet u kojem se nalazi danas“, poručio je Franko Štiković, direktor tvrtke Studio 053.
Projekt koji je Studio predstavio tek ove godine, do njezina je kraja osvojio niz priznanja struke, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, svrstavajući se među ovogodišnje najnagrađivanije domaće projekte prema broju osvojenih međunarodnih nagrada.
U blagdanskom duhu pozivaju se svi građani, roditelji, prijatelji i ljubitelji plesa da podrže mlade plesače i uživaju u večeri ispunjenoj pokretom, glazbom i emocijama.
Prijatelji životinja donose emotivnu kompilaciju koja će potresti svako srce. "Zabrana bučne pirotehnike i prijelaz na sigurnije oblike proslave je nužan civilizacijski minimum" poručuju iz udruge.
Nogometaši Istre 1961 zaključili su kalendarsku godinu velikom pobjedom u Varaždinu, gdje su slavili s 3:1 i prvi put nakon 2010. godine uzeli sva tri boda u baroknom gradu, skočivši pritom na senzacionalno treće mjesto prvenstvene ljestvice.
Trenutno u ovom domu borave četiri štićenice s područja Općine Kanfanar, kojima je posjet bivših sumještana uvijek radosan susret i prilika za saznati novosti u svojoj općini.
Govoreći o prioritetima, župan je naglasio kako su ključna područja djelovanja obrazovanje, sport, zdravstvo i socijalna skrb, istaknuvši da ulaganje u obrazovanje predstavlja temelj održivog i dugoročnog razvoja.
Ovakve akcije imaju za cilj ne samo kažnjavati vožnju pod utjecajem alkohola, već utjecati na svijest vozača o tome da alkohol i upravljanje vozilom ne idu zajedno te mogu izazvati teške i trajne negativne posljedice.
Iz Turističke zajednice Grada Rovinja-Rovigno podsjećaju osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu na obvezu popunjavanja i dostave Obrasca TZ 2 Poreznoj upravi u roku od 1. do 15. siječnja 2026. godine za razdoblje od 01.01.2026. do 31.12.2026.
Programom je utvrđeno pet sigurnosnih prioriteta na koje se treba usmjeriti preventivno djelovanje Vijeća: zlouporaba opojnih droga i alkohola, vršnjačko nasilje, nasilje u obitelji, problemi ponašanja u prometu i vandalizam.
Iznimno ohrabrujući rezultati stižu iz zapadne Istre – u porečkom i vrsarskom akvatoriju pronađeno je čak 16 živih juvenilnih jedinki plemenite periske, strogo zaštićene vrste koja je posljednjih godina gotovo nestala iz Jadrana i Mediterana.
Osvrćući se na proteklu godinu, Peršurić je istaknuo kako je iza IDS-a izazovno razdoblje koje je još jednom potvrdilo povjerenje građana u politike i predstavnike IDS-a.