Tisuće posjetitelja i stručnjaka stigli u Poreč: Otvoren 40. Promohotel!
Na impresivnih 5.000 m2 izložbenog prostora u dvorani Žatika će do subote posjetitelji moći upoznati više od 500 vodećih brendova HoReCa sektora okupljenih kod više od 150 međunarodnih izlagača, koji su se ove godine posebno potrudili oko raznovrsne gastronomske ponude.
Svečanim otvorenjem 40. izdanja Promohotela, u Poreč je stigla nova turistička sezona.
Na impresivnih 5.000 m2 izložbenog prostora u dvorani Žatika će do subote posjetitelji moći upoznati više od 500 vodećih brendova HoReCa sektora okupljenih kod više od 150 međunarodnih izlagača, koji su se ove godine posebno potrudili oko raznovrsne gastronomske ponude.
Sajam će od 5. do 8. ožujka u dvorani Žatika u Poreču, na ukupno 5.000 m2 izložbenog prostora okupiti više od 150 međunarodnih izlagača s više od 500 svjetskih brendova.
12:19Prije 239 d27.02.2025
“Promohotel se svake godine trudi biti bolji, trudi se pomoći turističkom i ugostiteljskom sektoru i pokazati novine kako bi bili u trendu s izazovima koji nam dolaze.
Upravo su Poreč i Istra u više sektora, a pogotovo u turističkom, predvodnik inovacija i za to je između ostalog zaslužan upravo i Promohotel”, poručio je prilikom otvorenja gradonačelnik Poreča-Parenzo Loris Peršurić.
Foto: IstraIN
Vlasnici Michelin zvjezdica, svjetski prvaci u izradi pizza te iskusni međunarodni ugostitelji razlog su za dolazak u Poreč svakome tko želi unaprijediti svoje kulinarske vještine ili iskušati jela koja privlače goste iz cijelog svijeta.
Posjetitelje očekuje i uzbudljivo natjecanje vrhunskih pizza majstora - Croatian Caputo Pizza Cup. Svi ljubitelji pizze mogu u četvrtak, 6. ožujka, u dvorani Žatika uživo pratiti natjecanje i degustirati najkvalitetnije pizze izrađene od strane najtalentiranijih pizzaiola.
“Čast mi je što u Istarskoj županiji, dugogodišnjem šampionu hrvatskog turizma, imamo ovakvo velebno izdanje, ovakvu manifestaciju. Ja volim reći da je čovjek ključ uspjeha u svakoj djelatnosti pa tako i u turizmu, ali bez kvalitetne opreme, inovacija i ulaganja ne bi bili tako poželjna destinacija na Mediteranu i u Europi”, naglasio je istarski župan Boris Miletić.
Foto: IstraIN
Prvi posjetitelji sajma uvjerili su se kako Promohotel predstavlja jednu od najznačajnijih platformi za razmjenu znanja i poslovnih prilika i mjesto koje definira buduće trendove u HoReCa industriji.
Bogat i raznovrstan sadržaj pokriva sve aspekte turističkog i ugostiteljskog sektora pa stoga ne čudi da je kroz svoja četiri desetljeća postao prepoznatljiv događaj i van granica Istre, što potvrđuje i profil gostiju i sudionika koji stižu iz svih krajeva EU.
“Od skromnih početaka, s nekoliko stotina kvadrata izložbenog prostora, do današnjih impresivnih pet tisuća kvadrata, rasli smo zajedno s vama. Gledajući u publiku, vidim mnoga nova lica, ali i daleko više onih koji su s nama već dugi niz godina. Promohotel je postao mnogo više od običnog sajma.
Uz pozitivno ozračje koje stvaramo, duboko sam uvjerena da ono što radimo donosi vrijednost svima nama, Županiji, gradu Poreču i našim sugrađanima”, istaknula je direktorica sajma Promohotel Ivana Štiković.
Foto: IstraIN
Sajam pruža jedinstvenu priliku za umrežavanje, razmjenu iskustava i upoznavanje s najsuvremenijim dostignućima u branši na više razina.
Raznovrsnost izlagača i predstavljenih brendova jamči bogat sadržaj, a istovremeno je svim zainteresiranima omogućeno i sudjelovanje na Education pointu, stručnom edukacijskom programu fokusiranom na unaprjeđenje kvalitete usluga u sektoru, s naglaskom na održivost, ljudske resurse, umjetnu inteligenciju i prodaju.
Posjetitelji će otkriti koja je uloga gastronomije u razvoju turističke destinacije, kako unaprijediti iskustveni turizam za privlačenje gostiju, kako prilagoditi programe za nove generacije gostiju uz povećanje zadovoljstva djece i odraslih, na koji način kroz digitalne kanale privući goste, povećati prodaju i razvijati brend.
Sajam je otvoren za sve zainteresirane s besplatnim ulazom, uz prethodnu registraciju na službenoj stranici promohotel.hr.
Promohotel i ove godine uspješno organizira agencija Studio 053 uz podršku sponzora Grad Poreč-Parenzo i pokrovitelja među kojima su Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica Grada Poreča, Hrvatska gospodarska komora – ŽK Pula, Obrtnička komora Istarske županije i Udruženje obrtnika Poreč.
Nakon subote s djelomice sunčanim vremenom, nedjelja će donijeti više oblaka i povremenu kišu, ponajprije u gorju. Temperature će se kretati između 14 i 19 °C.
Ovakva politika dodatno produbljuje nejednakosti u gradu i šalje poruku da se građane promatra isključivo kao izvor prihoda, a ne kao partnere u razvoju Pule.
Voda i zemlja s parcele Instituta za poljoprivredu i turizam slijevaju se gradskim prometnicama i završavaju u moru, uzrokujući ozbiljnu materijalnu i ekološku štetu. Neprihvatljivo je da se u samom središtu grada, i to od znanstvene ustanove, godinama ponavljaju ovakve pojave.
Cilj programa je osposobiti mlade osobe temeljnim vojnim vještinama kako bi stekli znanja i sposobnosti potrebne u kriznim situacijama te time pridonijeli nacionalnoj sigurnosti. Osposobljeni ročnici postaju važan dio pričuvnog sastava Oružanih snaga Republike Hrvatske i jačaju obrambenu spremnost d
Za vrijeme akcije bit će zabranjen promet cestama, željeznicom, morem i zrakom, a građani će o svemu biti obaviješteni putem SRUUK SMS sustava i lokalnih medija.
Grad Rovinj će, uz stalnu suradnju s nadležnim službama i građanima, nastaviti ulagati u otpornost, prevenciju i brzu reakciju kako bi se što učinkovitije odgovaralo na nove klimatske okolnosti.
Grupacija proizvođača piva HGK ističe da je riječ o višegodišnjem, sustavnom pristupu: poticanju trgovaca na odgovorno postupanje, osnaživanju roditelja te osvještavanju šire javnosti da je potreban zajednički napor u suzbijanju maloljetničke konzumacije alkohola
Počasnim građaninom Pule Kirin je proglašen 2024. godine. Sportska i šira zajednica njegovim odlaskom ostala je bez jedne od ključnih figura istarskog sporta.
Cilj Simpozija je istaknuti važnost medicinskih sestara i tehničara u sustavu primarne zdravstvene zaštite, promovirati njihovu ulogu u prevenciji, edukaciji i skrbi, te omogućiti razmjenu iskustava i stjecanje novih znanja.
Dan nakon rekordne kiše koja je pogodila Rovinj, vrijedni radnici Komunalnog servisa od ranog su jutra na terenu – čiste ulice, parkirališta i odvodne kanale te vraćaju grad u red nakon snažnog nevremena.
Nakon snažnog nevremena koje je jučer pogodilo Istru, vatrogasne postrojbe zabilježile su ukupno 88 intervencija, većinom ispumpavanja vode. Najteže je bilo u Rovinju, gdje su vatrogasci imali 46 intervencija, a u akcijama je sudjelovalo oko 250 vatrogasaca s 50 vozila.
Uslijed jakih kiša i vodenih bujica, Rovinj je jučer pogodilo novo nevrijeme koje je izazvalo brojne probleme na terenu. Vatrogasci su imali pune ruke posla – u samo jednom danu odradili su gotovo 50 intervencija ispumpavanja vode i uklanjanja stabala.