Tisuće posjetitelja i stručnjaka stigli u Poreč: Otvoren 40. Promohotel!
Na impresivnih 5.000 m2 izložbenog prostora u dvorani Žatika će do subote posjetitelji moći upoznati više od 500 vodećih brendova HoReCa sektora okupljenih kod više od 150 međunarodnih izlagača, koji su se ove godine posebno potrudili oko raznovrsne gastronomske ponude.
Svečanim otvorenjem 40. izdanja Promohotela, u Poreč je stigla nova turistička sezona.
Na impresivnih 5.000 m2 izložbenog prostora u dvorani Žatika će do subote posjetitelji moći upoznati više od 500 vodećih brendova HoReCa sektora okupljenih kod više od 150 međunarodnih izlagača, koji su se ove godine posebno potrudili oko raznovrsne gastronomske ponude.
Sajam će od 5. do 8. ožujka u dvorani Žatika u Poreču, na ukupno 5.000 m2 izložbenog prostora okupiti više od 150 međunarodnih izlagača s više od 500 svjetskih brendova.
12:19Prije 121 d27.02.2025
“Promohotel se svake godine trudi biti bolji, trudi se pomoći turističkom i ugostiteljskom sektoru i pokazati novine kako bi bili u trendu s izazovima koji nam dolaze.
Upravo su Poreč i Istra u više sektora, a pogotovo u turističkom, predvodnik inovacija i za to je između ostalog zaslužan upravo i Promohotel”, poručio je prilikom otvorenja gradonačelnik Poreča-Parenzo Loris Peršurić.
Foto: IstraIN
Vlasnici Michelin zvjezdica, svjetski prvaci u izradi pizza te iskusni međunarodni ugostitelji razlog su za dolazak u Poreč svakome tko želi unaprijediti svoje kulinarske vještine ili iskušati jela koja privlače goste iz cijelog svijeta.
Posjetitelje očekuje i uzbudljivo natjecanje vrhunskih pizza majstora - Croatian Caputo Pizza Cup. Svi ljubitelji pizze mogu u četvrtak, 6. ožujka, u dvorani Žatika uživo pratiti natjecanje i degustirati najkvalitetnije pizze izrađene od strane najtalentiranijih pizzaiola.
“Čast mi je što u Istarskoj županiji, dugogodišnjem šampionu hrvatskog turizma, imamo ovakvo velebno izdanje, ovakvu manifestaciju. Ja volim reći da je čovjek ključ uspjeha u svakoj djelatnosti pa tako i u turizmu, ali bez kvalitetne opreme, inovacija i ulaganja ne bi bili tako poželjna destinacija na Mediteranu i u Europi”, naglasio je istarski župan Boris Miletić.
Foto: IstraIN
Prvi posjetitelji sajma uvjerili su se kako Promohotel predstavlja jednu od najznačajnijih platformi za razmjenu znanja i poslovnih prilika i mjesto koje definira buduće trendove u HoReCa industriji.
Bogat i raznovrstan sadržaj pokriva sve aspekte turističkog i ugostiteljskog sektora pa stoga ne čudi da je kroz svoja četiri desetljeća postao prepoznatljiv događaj i van granica Istre, što potvrđuje i profil gostiju i sudionika koji stižu iz svih krajeva EU.
“Od skromnih početaka, s nekoliko stotina kvadrata izložbenog prostora, do današnjih impresivnih pet tisuća kvadrata, rasli smo zajedno s vama. Gledajući u publiku, vidim mnoga nova lica, ali i daleko više onih koji su s nama već dugi niz godina. Promohotel je postao mnogo više od običnog sajma.
Uz pozitivno ozračje koje stvaramo, duboko sam uvjerena da ono što radimo donosi vrijednost svima nama, Županiji, gradu Poreču i našim sugrađanima”, istaknula je direktorica sajma Promohotel Ivana Štiković.
Foto: IstraIN
Sajam pruža jedinstvenu priliku za umrežavanje, razmjenu iskustava i upoznavanje s najsuvremenijim dostignućima u branši na više razina.
Raznovrsnost izlagača i predstavljenih brendova jamči bogat sadržaj, a istovremeno je svim zainteresiranima omogućeno i sudjelovanje na Education pointu, stručnom edukacijskom programu fokusiranom na unaprjeđenje kvalitete usluga u sektoru, s naglaskom na održivost, ljudske resurse, umjetnu inteligenciju i prodaju.
Posjetitelji će otkriti koja je uloga gastronomije u razvoju turističke destinacije, kako unaprijediti iskustveni turizam za privlačenje gostiju, kako prilagoditi programe za nove generacije gostiju uz povećanje zadovoljstva djece i odraslih, na koji način kroz digitalne kanale privući goste, povećati prodaju i razvijati brend.
Sajam je otvoren za sve zainteresirane s besplatnim ulazom, uz prethodnu registraciju na službenoj stranici promohotel.hr.
Promohotel i ove godine uspješno organizira agencija Studio 053 uz podršku sponzora Grad Poreč-Parenzo i pokrovitelja među kojima su Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica Grada Poreča, Hrvatska gospodarska komora – ŽK Pula, Obrtnička komora Istarske županije i Udruženje obrtnika Poreč.
Naziv “Na licu mjesta” odnosi se na nastanak radova prilagođenih ovom prostoru, uključujući i impresivan pogled na stari grad Rovinj i more. Središnji rad, “Kompozicija”, prostorna je instalacija nastala kombiniranjem recikliranih materijala i klavira zatečenog u prostoru.
Koktel od pjenušavog vina ili prosecca, sirupa od bazge i mineralne s dodatkom limuna ili limete te listićima mente, zbog sličnih sastojaka podsjeća na kubanski klasik Mojito, koji je jedan od najpopularnijih ljetnih koktela, ili pak na kakav cider.
Nastavak 5. Bembo Festa slijedi 9. srpnja, kad je na Trgu Tomaso Bembo na programu predstava za djecu „Priče za laku noć” Marka Bakulina, iz produkcije Uo Dad, slijedi 10. srpnja na istom mjestu gostovanje Teatra Gala s predstavom Daria Foa „Otvoreni brak” redatelja Đure Roića.
Grb Grada Rovinja dodjeljuje se kao nagrada za životno djelo, Plaketa se dodjeljuje trgovačkim društvima, obrtima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu, a Medalja se dodjeljuje pojedincima za izvanredne osobne rezultate i osobite uspjehe.
Najbolji sportaši natječu se na stazi dugoj 100 kilometara uz predivni Raški zaljev, gdje će snaga, izdržljivost i povezanost jahača i konja odlučiti tko će biti prvak Balkana 2025. godine.
Sjećanje na Antona Bulića Nina i danas živi među njegovim kolegama i sugrađanima kao trajni podsjetnik na odgovornost i opasnosti koje vatrogasci svakodnevno preuzimaju u službi zaštite života drugih.
Vatrogasci su odmah po dojavi izašli na teren, ogradili područje i u suradnji s djelatnicima kampa dogovorili uklanjanje stabla za jutarnje sate, kada su uvjeti za rad sigurniji.
"Ove je godine onemogućen pristup sa stijena na betonirani dio plaže s ležaljkama, jer je hotel povukao ogradu skroz do mora. Također su na dio plaže ispod svojih ležaljki dovukli veliko kamenje i postavili iznad njega betonske vaze sa cvijećem."
Ispunjavanje ankete traje otprilike 5 minuta i iznimno je značajno za oblikovanje smjernica za budući razvoj sporta u Puli. Anketu koja se nalazi na stranicama Grada možete ispuniti do ponedjeljka, 30. lipnja 2025. godine.
''Valamar sustavno ulaže u razvoj korisničkog iskustva i uvjete rada zaposlenika“, izjavila je Vesna Otočan, direktorica Odjela rezervacijskog centra u Valamaru.