Tisuće posjetitelja i stručnjaka stigli u Poreč: Otvoren 40. Promohotel!
Na impresivnih 5.000 m2 izložbenog prostora u dvorani Žatika će do subote posjetitelji moći upoznati više od 500 vodećih brendova HoReCa sektora okupljenih kod više od 150 međunarodnih izlagača, koji su se ove godine posebno potrudili oko raznovrsne gastronomske ponude.
Svečanim otvorenjem 40. izdanja Promohotela, u Poreč je stigla nova turistička sezona.
Na impresivnih 5.000 m2 izložbenog prostora u dvorani Žatika će do subote posjetitelji moći upoznati više od 500 vodećih brendova HoReCa sektora okupljenih kod više od 150 međunarodnih izlagača, koji su se ove godine posebno potrudili oko raznovrsne gastronomske ponude.
Sajam će od 5. do 8. ožujka u dvorani Žatika u Poreču, na ukupno 5.000 m2 izložbenog prostora okupiti više od 150 međunarodnih izlagača s više od 500 svjetskih brendova.
12:19Prije 175 d27.02.2025
“Promohotel se svake godine trudi biti bolji, trudi se pomoći turističkom i ugostiteljskom sektoru i pokazati novine kako bi bili u trendu s izazovima koji nam dolaze.
Upravo su Poreč i Istra u više sektora, a pogotovo u turističkom, predvodnik inovacija i za to je između ostalog zaslužan upravo i Promohotel”, poručio je prilikom otvorenja gradonačelnik Poreča-Parenzo Loris Peršurić.
Foto: IstraIN
Vlasnici Michelin zvjezdica, svjetski prvaci u izradi pizza te iskusni međunarodni ugostitelji razlog su za dolazak u Poreč svakome tko želi unaprijediti svoje kulinarske vještine ili iskušati jela koja privlače goste iz cijelog svijeta.
Posjetitelje očekuje i uzbudljivo natjecanje vrhunskih pizza majstora - Croatian Caputo Pizza Cup. Svi ljubitelji pizze mogu u četvrtak, 6. ožujka, u dvorani Žatika uživo pratiti natjecanje i degustirati najkvalitetnije pizze izrađene od strane najtalentiranijih pizzaiola.
“Čast mi je što u Istarskoj županiji, dugogodišnjem šampionu hrvatskog turizma, imamo ovakvo velebno izdanje, ovakvu manifestaciju. Ja volim reći da je čovjek ključ uspjeha u svakoj djelatnosti pa tako i u turizmu, ali bez kvalitetne opreme, inovacija i ulaganja ne bi bili tako poželjna destinacija na Mediteranu i u Europi”, naglasio je istarski župan Boris Miletić.
Foto: IstraIN
Prvi posjetitelji sajma uvjerili su se kako Promohotel predstavlja jednu od najznačajnijih platformi za razmjenu znanja i poslovnih prilika i mjesto koje definira buduće trendove u HoReCa industriji.
Bogat i raznovrstan sadržaj pokriva sve aspekte turističkog i ugostiteljskog sektora pa stoga ne čudi da je kroz svoja četiri desetljeća postao prepoznatljiv događaj i van granica Istre, što potvrđuje i profil gostiju i sudionika koji stižu iz svih krajeva EU.
“Od skromnih početaka, s nekoliko stotina kvadrata izložbenog prostora, do današnjih impresivnih pet tisuća kvadrata, rasli smo zajedno s vama. Gledajući u publiku, vidim mnoga nova lica, ali i daleko više onih koji su s nama već dugi niz godina. Promohotel je postao mnogo više od običnog sajma.
Uz pozitivno ozračje koje stvaramo, duboko sam uvjerena da ono što radimo donosi vrijednost svima nama, Županiji, gradu Poreču i našim sugrađanima”, istaknula je direktorica sajma Promohotel Ivana Štiković.
Foto: IstraIN
Sajam pruža jedinstvenu priliku za umrežavanje, razmjenu iskustava i upoznavanje s najsuvremenijim dostignućima u branši na više razina.
Raznovrsnost izlagača i predstavljenih brendova jamči bogat sadržaj, a istovremeno je svim zainteresiranima omogućeno i sudjelovanje na Education pointu, stručnom edukacijskom programu fokusiranom na unaprjeđenje kvalitete usluga u sektoru, s naglaskom na održivost, ljudske resurse, umjetnu inteligenciju i prodaju.
Posjetitelji će otkriti koja je uloga gastronomije u razvoju turističke destinacije, kako unaprijediti iskustveni turizam za privlačenje gostiju, kako prilagoditi programe za nove generacije gostiju uz povećanje zadovoljstva djece i odraslih, na koji način kroz digitalne kanale privući goste, povećati prodaju i razvijati brend.
Sajam je otvoren za sve zainteresirane s besplatnim ulazom, uz prethodnu registraciju na službenoj stranici promohotel.hr.
Promohotel i ove godine uspješno organizira agencija Studio 053 uz podršku sponzora Grad Poreč-Parenzo i pokrovitelja među kojima su Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica Grada Poreča, Hrvatska gospodarska komora – ŽK Pula, Obrtnička komora Istarske županije i Udruženje obrtnika Poreč.
U Puli je pokrenuta inicijativa da Aki Rahimovski, legendarni frontmen Parnog valjka i počasni građanin grada, dobije svoj spomenik. Projekt je još u začetku, no podršku su mu već dali brojni građani i institucije, što pokazuje koliko je Rahimovski utkan u kulturni i emotivni identitet Pule.
Trenutno se provjeravaju navodi vezani uz moguće nepravilnosti u njegovom radu. Po okončanju provjera, ovisno o utvrđenom, poduzet će se odgovarajuće mjere i radnje.
Najveće novosti stupaju na snagu 1. siječnja 2026. kada će svi poduzetnici morati zaprimati eRačune, dok će ih izdavati obveznici PDV-a. Godinu dana kasnije, od 1. siječnja 2027., ta će obveza vrijediti i za one koji nisu u sustavu PDV-a.
Protiv osumnjičenih muškaraca podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Protiv trgovačkog društva koje ih je angažiralo, pokrenut će se prekršajni postupak jer su zaposlili, odnosno dozvolili obavljanje poslova privatne zaštite osobama koje nemaju propisano dopuštenje
Zahvaljujući preventivnim mjerama i stručnom radu angažiranih IT stručnjaka, podatci i aplikacije administrativnih i stručnih službi, koji su bili pogođeni napadom, u velikoj su mjeri vraćeni iz sigurnosnih kopija (backupova).
20. kolovoza u Malim Vareškima u Krnici zabilježeno je zatrpavanje većih količina azbestnog otpada – materijala koji je zakonom klasificiran kao opasan i kancerogen.
Najviše poziva odnosilo se na ispumpavanje poplavljenih prostora, dvorišta i prometnica, no vatrogasci su intervenirali i pri uklanjanju srušenih stabala te izvlačenju vozila potopljenih u bujicama.