Tisuće posjetitelja i stručnjaka stigli u Poreč: Otvoren 40. Promohotel!
Na impresivnih 5.000 m2 izložbenog prostora u dvorani Žatika će do subote posjetitelji moći upoznati više od 500 vodećih brendova HoReCa sektora okupljenih kod više od 150 međunarodnih izlagača, koji su se ove godine posebno potrudili oko raznovrsne gastronomske ponude.
Svečanim otvorenjem 40. izdanja Promohotela, u Poreč je stigla nova turistička sezona.
Na impresivnih 5.000 m2 izložbenog prostora u dvorani Žatika će do subote posjetitelji moći upoznati više od 500 vodećih brendova HoReCa sektora okupljenih kod više od 150 međunarodnih izlagača, koji su se ove godine posebno potrudili oko raznovrsne gastronomske ponude.
Sajam će od 5. do 8. ožujka u dvorani Žatika u Poreču, na ukupno 5.000 m2 izložbenog prostora okupiti više od 150 međunarodnih izlagača s više od 500 svjetskih brendova.
12:19Prije 53 d27.02.2025
“Promohotel se svake godine trudi biti bolji, trudi se pomoći turističkom i ugostiteljskom sektoru i pokazati novine kako bi bili u trendu s izazovima koji nam dolaze.
Upravo su Poreč i Istra u više sektora, a pogotovo u turističkom, predvodnik inovacija i za to je između ostalog zaslužan upravo i Promohotel”, poručio je prilikom otvorenja gradonačelnik Poreča-Parenzo Loris Peršurić.
Foto: IstraIN
Vlasnici Michelin zvjezdica, svjetski prvaci u izradi pizza te iskusni međunarodni ugostitelji razlog su za dolazak u Poreč svakome tko želi unaprijediti svoje kulinarske vještine ili iskušati jela koja privlače goste iz cijelog svijeta.
Posjetitelje očekuje i uzbudljivo natjecanje vrhunskih pizza majstora - Croatian Caputo Pizza Cup. Svi ljubitelji pizze mogu u četvrtak, 6. ožujka, u dvorani Žatika uživo pratiti natjecanje i degustirati najkvalitetnije pizze izrađene od strane najtalentiranijih pizzaiola.
“Čast mi je što u Istarskoj županiji, dugogodišnjem šampionu hrvatskog turizma, imamo ovakvo velebno izdanje, ovakvu manifestaciju. Ja volim reći da je čovjek ključ uspjeha u svakoj djelatnosti pa tako i u turizmu, ali bez kvalitetne opreme, inovacija i ulaganja ne bi bili tako poželjna destinacija na Mediteranu i u Europi”, naglasio je istarski župan Boris Miletić.
Foto: IstraIN
Prvi posjetitelji sajma uvjerili su se kako Promohotel predstavlja jednu od najznačajnijih platformi za razmjenu znanja i poslovnih prilika i mjesto koje definira buduće trendove u HoReCa industriji.
Bogat i raznovrstan sadržaj pokriva sve aspekte turističkog i ugostiteljskog sektora pa stoga ne čudi da je kroz svoja četiri desetljeća postao prepoznatljiv događaj i van granica Istre, što potvrđuje i profil gostiju i sudionika koji stižu iz svih krajeva EU.
“Od skromnih početaka, s nekoliko stotina kvadrata izložbenog prostora, do današnjih impresivnih pet tisuća kvadrata, rasli smo zajedno s vama. Gledajući u publiku, vidim mnoga nova lica, ali i daleko više onih koji su s nama već dugi niz godina. Promohotel je postao mnogo više od običnog sajma.
Uz pozitivno ozračje koje stvaramo, duboko sam uvjerena da ono što radimo donosi vrijednost svima nama, Županiji, gradu Poreču i našim sugrađanima”, istaknula je direktorica sajma Promohotel Ivana Štiković.
Foto: IstraIN
Sajam pruža jedinstvenu priliku za umrežavanje, razmjenu iskustava i upoznavanje s najsuvremenijim dostignućima u branši na više razina.
Raznovrsnost izlagača i predstavljenih brendova jamči bogat sadržaj, a istovremeno je svim zainteresiranima omogućeno i sudjelovanje na Education pointu, stručnom edukacijskom programu fokusiranom na unaprjeđenje kvalitete usluga u sektoru, s naglaskom na održivost, ljudske resurse, umjetnu inteligenciju i prodaju.
Posjetitelji će otkriti koja je uloga gastronomije u razvoju turističke destinacije, kako unaprijediti iskustveni turizam za privlačenje gostiju, kako prilagoditi programe za nove generacije gostiju uz povećanje zadovoljstva djece i odraslih, na koji način kroz digitalne kanale privući goste, povećati prodaju i razvijati brend.
Sajam je otvoren za sve zainteresirane s besplatnim ulazom, uz prethodnu registraciju na službenoj stranici promohotel.hr.
Promohotel i ove godine uspješno organizira agencija Studio 053 uz podršku sponzora Grad Poreč-Parenzo i pokrovitelja među kojima su Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica Grada Poreča, Hrvatska gospodarska komora – ŽK Pula, Obrtnička komora Istarske županije i Udruženje obrtnika Poreč.
Izložba u Galeriji Zuccato za posjetitelje je otvorena do 3. svibnja 2025. godine, a besplatan ulaz moguć je svakim danom od 17 do 21, osim nedjeljom i praznicima, kada će galerija biti zatvorena.
Kada, gdje, kako i zašto nastaje život pitanja su na koja je poprilično teško dati (točne) odgovore, osim možda u jednom slučaju – našem, ovdje na Zemlji.
Ulaz na sve programe 29. Dana Antuna Šoljana je besplatan, a pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture i medija, Istarska županija i Grad Rovinj-Rovigno.
Stara jezgra mjesta pretvorena je u veliku vinsku pozornicu – posjetitelji su s kupljenom čašom mogli obilaziti 11 konoba i kušati vina različitih sorti i stilova.
Letenje se odvija u svrhu preobuke profesionalnih pilota na tip zrakoplova Embraer E190, a posade uvježbavaju publicirane procedure polijetanja i slijetanja.
Događanje je organizirala Inicijativa Dajla u sklopu projekta udruge za podizanje kvalitete života „Get to life“ naziva „Zaštitimo našu uvalu“ financirano sredstvima EU, u okviru Impact4Values programa, s ciljem obrane europskih vrijednosti poput demokracije, transparentnosti, i dr.
Ovogodišnja tema obilježavanja je “Naša snaga, naš planet” (eng. „Our power, our planet“), a stavlja fokus na obnovljive izvore energije kao ključno rješenje za prilagodbu i borbu protiv klimatskih promjena.
Na taj dan u crkvama se spominje put uskrsnulog Isusa u Emaus s dvojicom učenika. Naime, nakon uskrsnuća učenici su Isusa sreli na putu iz Jeruzalema u obližnji Emaus, gdje su ga prepoznali u lomljenju kruha.