Svaki štand donosi svoju priču - od nježnih specijaliteta bijele ribe, preko intenzivnih okusa plave ribe, do školjki i popularne miješane pržene ribe i plodova mora.
U petak, 30. svibnja, vrsarska riva ponovno će mirisati na fine morske specijalitete i tradiciju kad počne druga ovogodišnja Ribarska fešta s početkom u 18 sati.
Ova manifestacija već godinama predstavlja srce vrsarske turističke ponude, spajajući autentičnu ribarsku kulturu s zabavom.
Opojan miris svježe ribe na gradelama, kao dio bogate ponude istarske gastronomije, veselo druženje uz glazbu i ples tijekom cijelog ljeta, od svibnja do rujna, u Vrsar priziva mnogobrojne posjetitelje.
07:46Prije 122 d08.08.2025
Gastro ljubitelje očekuje pravi užitak kroz šest pažljivo osmišljenih kulinarskih zona.
Svaki štand donosi svoju priču - od nježnih specijaliteta bijele ribe, preko intenzivnih okusa plave ribe, do školjki i popularne miješane pržene ribe i plodova mora.
Posebno mjesto zauzimaju jela od glavonožaca - lignje, sipe i hobotnice, pripremljene na tradicionalan način.
Kao i na prvoj ovogodišnjoj fešti, i sada će biti zastupljene dvije popularne novosti ove sezone: slatka stanica gdje će se nuditi domaće slastice te vinski kutak s odabranim istarskim vinima i rakijama - savršena kombinacija za potpuno kulinarsko iskustvo.
Foto: TZ Vrsar
Autentičnost manifestacije krije se u tome što sve delicije pripremaju lokalni ribari i njihove obitelji. Kuharska zvijezda večeri bit će Robi Deak sa svojim prepoznatljivim brodetom - jelom koje je postalo sinonim za kvalitetu i tradiciju.
Uz njegov brodet, gostima se nude i druge morske poslastice: polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, buzara od kapešanta i pedoća, tuna burger, lignje na ražnju, pečeni kraci hobotnice i mnoštvo drugih specijaliteta.
Na pozornici će se izmjenjivati Pop Gunz i Funbox Band koji će se pobrinuti za ugodnu atmosferu i dobru zabavu.
Foto: TZ Vrsar
Za najmlađe goste pripremljen je kreativni kutak od 18 do 21 sat, omogućujući roditeljima da se opuste uz dobru hranu i glazbu dok djeca stvaraju i zabavljaju se.
Manifestaciju obogaćuju i lokalni OPG-ovi, članovi Udruge "Domaća web tržnica", koji u ponudi imaju lokalne proizvode - domaće maslinovo ulje, tradicijske rakije i likere, svježe voće i povrće, prirodnu kozmetiku te ručno izrađene drvene proizvode.
Ovo je prilika za direktan susret s proizvođačima i kušanje najkvalitetnijih istarskih proizvoda.
Sljedeća Ribarska fešta na redu je već 20. lipnja, s početkom u 19 sati. Ako ju slučajno propustite, obavezno si rezervirajte onda iduće datume – 11. i 25. srpnja, 8. i 29. kolovoza, i 19. rujna.
Na kraju 31. Sajma direktorica Magdalena Vodopija zahvalila je publici koja je svih deset dana pratila Sajam i bila njegova najveća snaga. Najavila je da će 32. izdanje 2026. godine nositi temu „La vita é bella“.
Sredstva su prikupljena u sklopu humanitarne akcije koja potiče svijest o očuvanju muškog zdravlja te nabavku opreme za onkološke pacijente u pulskoj bolnici.
Svečana podjela nagrada održana je u prostorijama JK Vega, gdje su dodijeljene i nagrade za Fair Play. Prijelazni pehar Memorijala Vladimir Barbić osvojili su JK Mornar (ILCA) i JK Galeb (Optimist).
Akcija je započela 25. studenog u suradnji s Gradom Pula, inicijativom da se Veliki rotor u Šijani i Svjetleći divovi osvijetle narančastom bojom. Budući da akcija traje do 10. prosinca, članice su je dodatno obilježile dijeljenjem mandarina prolaznicima.
Proširenjem će Dom dobiti 35 novih ležajeva, uključujući mjesta u stacionaru, pa će ukupni kapacitet porasti na 120 ležajeva. Projekt uvodi i model obiteljskih zajednica — smještajne jedinice s privatnim sobama te zajedničkim dnevnim boravcima i kuhinjama.
Sezona grijanja i blagdanska atmosfera najljepši su dio godine, ali u isto vrijeme i razdoblje kada zbog jedne sitne pogreške mogu nastati velike štete.
Međunarodna svemirska postaja odredište je svemirskih brodova, s i bez posade, iz Europe, Japana, SAD-a i Ruske Federacije. Postoji osam spojnih mjesta (svaka sličnost s filmom Osmi putnik – Alien, je slučajna), no nisu sva mjesta pogodna za sve brodove.
Tipičan dan na kampu uključuje zajednički doručak, rad u grupama kroz prijepodnevne i poslijepodnevne sate, ručak i večeru, slobodno vrijeme te večernje predavanje ili filmsku večer.
Mnoga djeca dolaze iz izrazito ranjivih sredina: roditelji se bore s ovisnostima, psihičkim poteškoćama ili posljedicama vlastitog odrastanja u institucijama, a dio ih je u zatvoru.
Balom volontera i dodjelom priznanja Grad želi iskazati javnu podršku i priznanje najaktivnijim volonterima i organizatorima volontiranja na području Poreča, a ove je godine bilo njih 206.