Festival koji je osmišljen kao atraktivan događaj za sve generacije, s ciljem povezivanja zabave, edukacije i kulturne baštine nastavlja se 6. i 7. lipnja.
Danas je na Trgu Statuta Grada Vodnjana-Dignano udruga ISTARSKO-Ekomuzej iz Vodnjana (ISTRIAN DE DIGNAN) svečano otvorila Gelato on the Road Pop-up muzej, u sklopu istoimenog europskog projekta GelatOn the Road financiranog iz programa Kreativna Europa (sufinanciran od strane ureda za Udruge RH i Ministarstva kulture) koji promiče zanatski proizveden gelato i povezuje 12 europskih zemalja kroz prvu Europsku cestu gelata.
Otvorenje je započelo u 10:00 sati svečanim predstavljanjem projekta novinarima, djelatnicima u turističkom sektoru, gastrosektoru, gelatierima i proizvođačima, a posjetitelji su imali priliku uživati u bogatom programu koji je uključivao prezentaciju projekta i trening, cooking show, degustaciju autentičnih gelata i interaktivnu izložbu povijesti gelata.
Cooking show održan je s majstorom gelatierom Sandrom Molinom Pradelom, dobitnikom prestižne oznake kvalitete GELATOn the ROAD i vlasnikom nagrađivane Gelaterije Pradel iz Italije. Sandro je kreirao gelato od domaćih jagoda i bosiljka s PG-a udruge ISTARSKO. Korištenjem lokalnih sirovina u kreiranju gelata potiče se rad Slow food farmi.
Kroz prezentaciju projekta i trening sudionici su saznali kako se i sami mogu uključiti u projekt i promovirati putem platforme Gelato on the Road. Održana je i degustacija autentičnih gelata proizvedenih s naglaskom na lokalne sastojke, održivost i kulinarsku kreativnost koju je pripremio Luca Scantamburlo, vlasnik gelaterije Leone iz Fažane. Tako je u gelato Istrian Gourmet korišten pršut pršutarne Buršić. Na taj način potiče se promocija lokalnih proizvođača i prirodnih sastojaka što je u potpunosti u skladu sa Slow food principima.
Ekomuzej iz Vodnjana
Kroz cooking show spajanja gelata sa slanim jelima, naš koordinator EcoLAB-a Ivan Peruško kreirao je gelato od peršina i češnjaka koji se sljubljuje s tjesteninom u umaku od pečene rajčice. Na tematskim lokacijama, uključujući Ekomuzej i Ecolab, gdje su posjetitelji upoznali kroz digitalnu izložbu i panoe bogatu povijest gelata i njegovu važnost u očuvanju kulturne baštine.
Posjetitelji su mogli obići interaktivnu izložbu u Ekomuzeju i Ecolabu, te se tako upoznati s bogatom poviješću gelata i naučiti o njegovoj važnosti u očuvanju kulturne baštine.
Ova slatka izložba u Kući tradicija (Narodni trg 8) ostaje otvorena do 5. lipnja, a moguće ju je razgledati radnim danom od 9:00 do 12:00 sati, subotom od 10:00 do 18:00 sati te nedjeljom od 10:00 do 14:00 sati.
Ekomuzej iz Vodnjana
Kroz besplatnu izložbu moći ćete doživjeti gelato kroz sva čula, ponajviše kroz kušanje gelata.
Festival koji je osmišljen kao atraktivan događaj za sve generacije, s ciljem povezivanja zabave, edukacije i kulturne baštine nastavlja se 6. i 7. lipnja. Organizatori su pripremili zanimljiv i raznolik sadržaj, degustacija i ocjenjivanje gelata, glazbeni program, te edukativne i zabavne radionice, posebno prilagođene djeci.
Kontrole alkoholiziranosti provodit će se u noćima s petka na subotu, sa subote na nedjelju, s nedjelje na ponedjeljak i s utorka na srijedu, ali i tijekom dana. Uz alkohol i droge, nadzirat će se brzina, korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela.
Završnom fazom uređenja kompletne starogradske jezgre Bala zaokružuje se proces započet 2015. godine, a ovo je možda jedina općina koja ima kompletno uređen stari grad s položenom infrastrukturom.
U sklopu projekta nabavljeni su i uređaji za praćenje parametara okoliša, koji su postavljeni na autobuse javnog gradskog prijevoza i koji su već u funkciji.
Najveći lanac marina na Mediteranu, ACI d.d., osim kontinuiranih ulaganja u infrastrukturu i razvoj usluga, posebnu pažnju posvećuje svojim zaposlenicima, koji predstavljaju ključni segment uspjeha svake sezone.
U subotu, 8. studenoga u 10:30 u prizemlju kazališta Gandusio održati će se radionica prirodne kozmetike, a jesenski ugođaj upotpunit će topli čaj od probranog ljekovitog bilja s Ćićarije. Radionicu vodi Helena Brana, certificirani fitoaromaterapeut i vlasnica obrta HERBA fitoaromaterapija.
Svaki od nagrađenih djelatnika svojim primjerom pokazuje što znače predanost, odgovornost i timski duh – vrijednosti na kojima Usluga Poreč gradi svoj uspjeh.
Prema Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći, Klinika pruža opće pravne informacije i savjete, ali nije ovlaštena za zastupanje stranaka u sudskim postupcima.
Program donosi međunarodno priznati CIS certifikat i pokriva teoriju i praksu vrijednosnog lanca incentive industrije, motivacijske alate i kreiranje programa koji potiču lojalnost, produktivnost i poslovne rezultate.
Policija će, do kraja godine, kontinuirano nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja.
Građani, kako se moglo iščitati s transparenata, nisu spremni na još 32 godine nesigurnosti, straha i ugroženog blagostanja zbog miniranja, buke, podrhtavanja tla, pucanja zidova i narušavanja temelja kuća, odnosno teretnih kamiona koji neprestano voze naseljem u kojem nema ni nogostupa.
Od arheologa Tomislava Franića doznali smo da su u grobu pronađene dvije lubanje i razbacane kosti, što bi moglo ukazivati na to da je grob nekada u povijesti bio otvaran.
Današnjom akcijom djelatnika Lučke uprave Rovinj očišćen je dio šina od naslaga pijeska kako bi se karel spustio na najdublju točku za prihvat plovila.
Turistička zajednica Grada Novigrada objavila je Javni poziv za bespovratne potpore manifestacijama i projektima od turističkog značaja u 2026., s rokom prijave do 24. studenoga 2025. Cilj je obogatiti ponudu, produljiti sezonu i jačati imidž Novigrada kao poželjne destinacije.