Nakon jučerašnjeg snažnog nevremena koje je pogodilo zapadnu obalu Istre, posebno područje oko Rovinja, u Opću bolnicu Pula sinoć je primljeno oko desetak ozlijeđenih osoba koje su boravile u autokampovima na rovinjskom području, potvrdio nam je to Andrej Angelini, ravnatelj OB Pula.
''Od njih desetak, tri pacijenta su hospitalizirana, dok su ostali nakon liječničke obrade pušteni kućama.
Ozlijeđeni su zbrinuti u pulskoj bolnici kamo ih je prevezla Hitna pomoć. Na području Rovinja angažirano je više od 50 vatrogasaca, a najteža situacija zabilježena je u kampovima, gdje je uslijed pada stabala ozlijeđeno više osoba.
08:06Prije 93 d17.06.2025
Među hospitaliziranima, dvoje se nalazi na odjelu kirurgije i čekaju operaciju zbog prijeloma ekstremiteta.
Najteže je stanje kod jedne njemačke državljanke koja je smještena na jedinicu intenzivnog liječenja zbog ozljeda prsne i trbušne šupljine te je njeno stanje i dalje je kritično'', poručio je za IstraIN, Andrej Angelini.
Paus je stoga pozvao Vladu i resorna ministarstva da hitno reagiraju: da se donese jasan i provediv zakonski okvir, obustave prekršajni postupci te da se uljarima pruži podrška, a ne dodatno opterećenje.
Pred građanima je vruća jesen kad je riječ o cijenama. Vlada je donijela još jedan paket mjera pomoći, no ovoga puta uz niže subvencije, pa građane uskoro očekuju nešto više cijene energenata.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
Ovogodišnja berba krenula je ranije nego što su mnogi vinari očekivali, a kvaliteta malvazije bit će na vrlo visokoj razini. Ako rujan donese povoljno vrijeme i crne sorte obećavaju vrhunsku kvalitetu.
Pod sloganom „Jesen u Poreču 2025“, grad će ugostiti više od 40 kulturnih, sportskih, gastronomskih i zabavnih događanja, okupljajući domaću publiku i posjetitelje iz cijele Europe.
Posjetitelji će moći kušati razna riblja jela i morske specijalitete raspoređene u šest gastro zona, a tu su i štandovi s domaćim slasticama te vinski kutak s istarskim vinima i rakijama koji dopunjuju kulinarsko iskustvo.
Ovogodišnji susret okupio je kuhinjsko osoblje pulskih osnovnih škola koje je, uz podršku nutricionista iz Savjetovališta za prehranu NZZJZIŽ i školskih kuhara, pripremilo raznovrsne, ukusne i nutritivno uravnotežene marende.
Učenici Osnovne škole Šijana napravili su plakate koji na zanimljiv način prezentiraju različite faze života Ivana Vučetića, a njihovi radovi obogaćeni su sadržajima Muzeja policije.