
Ribarska fešta u Vrsaru zbog kiše pomaknuta na subotu
Zbog najavljene kiše u petak, Ribarska fešta održat će se u subotu, 30. kolovoza 2025. na vrsarskoj rivi od 18 sati.
06:45Prije 37 d29.08.2025
Svaki štand donosi svoju priču - od nježnih specijaliteta bijele ribe, preko intenzivnih okusa plave ribe, do školjki i popularne miješane pržene ribe i plodova mora.
U petak, 20. lipnja s početkom u 18.30 sati vrsarska riva ponovno će mirisati na fine morske specijalitete.
Ova manifestacija već godinama predstavlja srce vrsarske turističke ponude, spajajući autentičnu ribarsku kulturu s zabavom.
Zbog najavljene kiše u petak, Ribarska fešta održat će se u subotu, 30. kolovoza 2025. na vrsarskoj rivi od 18 sati.
06:45Prije 37 d29.08.2025
Posjetitelji mogu kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukance s kaneštrelama, buzaru od kapešanta i pedoća, tuna burger, lignje na ražnju, pečene kraci hobotnice i brodet.
20:28Prije 73 d23.07.2025
Gastro ljubitelje očekuje pravi užitak kroz šest pažljivo osmišljenih kulinarskih zona.
Svaki štand donosi svoju priču - od nježnih specijaliteta bijele ribe, preko intenzivnih okusa plave ribe, do školjki i popularne miješane pržene ribe i plodova mora.
Vrsar je jedina izlovna luka plave ribe na zapadnoj obali Istre, što daje posebnu autentičnost ovoj manifestaciji koja je prepoznata i na nacionalnoj razini kao dobitnica tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best za inovativnost i kreativnost.
18:31Prije 87 d09.07.2025
Od proslave Praznika rada, prve Ribarske fešte i biciklijade Limes Bike & Family Tour, do edukativnih radionica u interpretacijskom centru MoreMore i početka Vrsaranskih goložeca – svatko je mogao pronaći nešto za sebe.
08:55Prije 150 d07.05.2025
Posebno mjesto zauzimaju jela od glavonožaca - lignje, sipe i hobotnice, pripremljene na tradicionalan način.
Kao i na prethodnim feštama, i sada će biti zastupljene dvije popularne novosti ove sezone: slatka stanica gdje će se nuditi domaće slastice te vinski kutak s odabranim istarskim vinima i rakijama - savršena kombinacija za potpuno kulinarsko iskustvo.
Autentičnost manifestacije krije se u tome što sve delicije pripremaju lokalni ribari i njihove obitelji. Brodet će ovog puta pripremati Mirijana Žiković, a gostima se nude i druge morske poslastice: polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, buzara od kapešanta i pedoća, tuna burger, lignje na ražnju, pečeni kraci hobotnice i mnoštvo drugih specijaliteta.
Na pozornici će se izmjenjivati KUD Dvigrad iz Kanfanara, Febra Band i Griff Band koji će se pobrinuti za ugodnu atmosferu i dobru zabavu.
Za najmlađe goste pripremljen je kreativni kutak od 18.30 do 21.30 sati, omogućujući roditeljima da se opuste uz dobru hranu i glazbu dok se djeca zabavljaju.
Manifestaciju obogaćuju i lokalni OPG-ovi, članovi Udruge "Domaća web tržnica", koji u ponudi imaju lokalne proizvode - domaće maslinovo ulje, tradicijske rakije i likere, svježe voće i povrće, prirodnu kozmetiku te ručno izrađene drvene proizvode.
Ovo je prilika za direktan susret s proizvođačima i kušanje najkvalitetnijih istarskih proizvoda.
Sljedeća Ribarska fešta na redu je već 11. srpnja, s početkom u 19 sati. Ako ju slučajno propustite, obavezno si rezervirajte onda iduće datume – 25. srpnja, 8. i 29. kolovoza, i 19. rujna.
Dodatne informacije: www.infovrsar.com
Program PLUSosmišljen je s ciljem poticanja kreativnosti, obrazovanja i kulturnog povezivanja djece i mladih u Puli, nudeći im prostor za slobodno izražavanje, istraživanje i zajedničko učenje.
18:31Prije 13 h04.10.2025
Cilj natječaja je prepoznati, promovirati i nagraditi najbolje projekte klimatskog djelovanja u regiji te dodatno ojačati prekograničnu suradnju u suočavanju s klimatskim izazovima.
16:15Prije 15 h04.10.2025
Kandidaturu mogu prijaviti nositelji projekta, proizvoda i aktivnosti te turističke zajednice gradova, općina ili područja na čijem su području djelovanja isti realizirani.
13:34Prije 18 h04.10.2025
Nova radionica samoobrane održat će se u četvrtak, 9. rujna, u maloj dvorani kod Srednje škole Zvane Črnje (Carduccijeva ulica 20) od 19:30 do 21:00 sat, a vodit će ju i ovoga puta Pamela Budicin, instruktorica za samoobranu – Krav Maga.
13:12Prije 18 h04.10.2025
Očekuju se jako i vrlo jako, mjestimice olujno jugo i jugozapadnjak, a već tijekom jutra u naglom okretanju na olujnu i jaku olujnu buru
12:06Prije 20 h04.10.2025
Senat je potvrdio imenovanja troje novih prorektora Izv. prof. dr. sc. Ante Matan, Izv. prof. dr. sc. Emina Pustijanac i Izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe. Dodatno, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli novim dekanom imenovan je izv. prof. dr. sc. Fabrizio Fioretti.
10:38Prije 21 h04.10.2025
Sudjelovali su veleposlanici Republike Austrije, Kraljevine Belgije, Republike Čilea, Republike Finske, Republike Indonezije, Irske, Države Izrael, Japana, Države Katar, Kraljevine Danske, Portugalske Republike i Kraljevine Španjolske, kao i vojni ataše Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke.
10:10Prije 22 h04.10.2025
Razdvajanje osobne i poslovne imovine, obvezni eRačuni i novi izazovi za knjigovođe – najvažnije su teme za budućnost obrtništva. Predsjednik Udruženja obrtnika Rovinj upozorio je i na zabrinjavajući trend: dok uslužne djelatnosti vezane uz turizam rastu, poljoprivreda i ribarstvo bilježe pad.
06:20Prije 1 d04.10.2025