U petak ne propustite još jednu Ribarsku feštu u Vrsaru, zabavljat će vas Febra Band i Griff Band!
Svaki štand donosi svoju priču - od nježnih specijaliteta bijele ribe, preko intenzivnih okusa plave ribe, do školjki i popularne miješane pržene ribe i plodova mora.
Posjetitelji mogu kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukance s kaneštrelama, buzaru od kapešanta i pedoća, tuna burger, lignje na ražnju, pečene kraci hobotnice i brodet.
Vrsar je jedina izlovna luka plave ribe na zapadnoj obali Istre, što daje posebnu autentičnost ovoj manifestaciji koja je prepoznata i na nacionalnoj razini kao dobitnica tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best za inovativnost i kreativnost.
18:31Prije 29 d09.07.2025
Gastro ljubitelje očekuje pravi užitak kroz šest pažljivo osmišljenih kulinarskih zona.
Svaki štand donosi svoju priču - od nježnih specijaliteta bijele ribe, preko intenzivnih okusa plave ribe, do školjki i popularne miješane pržene ribe i plodova mora.
Od proslave Praznika rada, prve Ribarske fešte i biciklijade Limes Bike & Family Tour, do edukativnih radionica u interpretacijskom centru MoreMore i početka Vrsaranskih goložeca – svatko je mogao pronaći nešto za sebe.
08:55Prije 93 d07.05.2025
Posebno mjesto zauzimaju jela od glavonožaca - lignje, sipe i hobotnice, pripremljene na tradicionalan način.
Kao i na prethodnim feštama, i sada će biti zastupljene dvije popularne novosti ove sezone: slatka stanica gdje će se nuditi domaće slastice te vinski kutak s odabranim istarskim vinima i rakijama - savršena kombinacija za potpuno kulinarsko iskustvo.
Foto: TZ Vrsar
Autentičnost manifestacije krije se u tome što sve delicije pripremaju lokalni ribari i njihove obitelji. Brodet će ovog puta pripremati Mirijana Žiković, a gostima se nude i druge morske poslastice: polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, buzara od kapešanta i pedoća, tuna burger, lignje na ražnju, pečeni kraci hobotnice i mnoštvo drugih specijaliteta.
Na pozornici će se izmjenjivati KUD Dvigrad iz Kanfanara, Febra Band i Griff Band koji će se pobrinuti za ugodnu atmosferu i dobru zabavu.
Za najmlađe goste pripremljen je kreativni kutak od 18.30 do 21.30 sati, omogućujući roditeljima da se opuste uz dobru hranu i glazbu dok se djeca zabavljaju.
Manifestaciju obogaćuju i lokalni OPG-ovi, članovi Udruge "Domaća web tržnica", koji u ponudi imaju lokalne proizvode - domaće maslinovo ulje, tradicijske rakije i likere, svježe voće i povrće, prirodnu kozmetiku te ručno izrađene drvene proizvode.
Foto: TZ Vrsar
Ovo je prilika za direktan susret s proizvođačima i kušanje najkvalitetnijih istarskih proizvoda.
Sljedeća Ribarska fešta na redu je već 11. srpnja, s početkom u 19 sati. Ako ju slučajno propustite, obavezno si rezervirajte onda iduće datume – 25. srpnja, 8. i 29. kolovoza, i 19. rujna.
Program se održava ove subote, 9. kolovoza, promenadnom šetnjom i plesom članica plesne skupine Roxanne uz glazbu Hansa Zimmera, a nastavlja se koncertima na brojnim gradskim pozornicama.
Proslava desetog rođendana radijske postaje neće stati na ovom svečanom prijemu, već je večeras planiran veliki koncert na staroj željezničkoj stanici s početkom u 21 sat.
Počevši od 1. listopada terasa Centra za mlade će biti oslobođena od cjelokupne opreme ugostiteljskog objekta, te će ista biti u cijelosti na raspolaganju korisnicima Centra.
U javnosti se pojavila informacija da je u Hrvatskoj posljednjih dana zabilježen povećan broj dojava o povremenim nestašicama brzodjelujućeg inzulina, međutim, iz HALMED-a su za Media servis demantirali takve informacije.
Tijekom uzorkovanja bilježe se temperature zraka i mora pa se temperatura mora kretala od 21 ºC do 25,5 ºC, dok se temperatura zraka kretala od 18,5 ºC do 27 ºC.
Posjetitelji su uživali u ponudi istarskih craft pivovara Castellana, Bura Brew, Bruman i Pula na Biri, kušali vrhunske destilate i craft koktele iz Brandystre i Count’s Drinksa.
Ova dionica dio je istog infrastrukturnog ugovora u sklopu kojeg je prošlog mjeseca otvorena i dionica Katun Lindarski – Zabrežani, duga 1,5 kilometara.
Istru očekuje novi toplinski val koji će kulminirati u ponedjeljak, kada se predviđaju temperature do 37°C i izdano crveno upozorenje za Jadran, a meteorolozi upozoravaju na vrlo veliku opasnost od vrućine i preporučuju oprez svim građanima i turistima.