
Istarski bijeli tartuf na dobrotvornoj aukciji u Sotheby'su!
Jedinstveni istarski gastronomski dragulj na prodaji u epicentru svjetske kulture i luksuza u dobrotvorne svrhe.
21:35Prije 6 h17.10.2025
Gosti su stigli u ponedjeljak poslijepodne, a dočekali su ih medulinski umirovljenici uz domaće kolače, piće dobrodošlice i lipu besidu, jednostavno, srdačno i opušteno, kako to kod nas i priliči.
rajem lipnja Općina Medulin ponovno je imala čast ugostiti prijatelje iz austrijske pobratimljene općine Pöls-Oberkurzheim. Ovi susreti postali su dio lijepe tradicije koja se njeguje već dugi niz godina.
Gosti su stigli u ponedjeljak poslijepodne, a dočekali su ih medulinski umirovljenici uz domaće kolače, piće dobrodošlice i lipu besidu, jednostavno, srdačno i opušteno, kako to kod nas i priliči.
Tijekom pet dana proveli su zajedno brojne ugodne trenutke, tu su se izmjenjivali izleti, šetnje, razgovori i dobra spiza.
Posjetili su Nacionalni park Brijune, uživali na Medulinskim plažama, te kušali istarska vina i domaće specijalitete u obiteljskim gospodarstvima.
Jedan od najzanimljivih dana bila je srijeda, kada su gosti boravili u vinskom podrumu Baćac. Uz čašu vina, domaće zalogaje i pjesmu, sve brige ostale su po strani.
Druženje se nastavilo ručkom kod OPG-a Ferlin, uz maneštru i paštu kako se nekad jelo. Četvrtak je donio pravo ljetno iskustvo izlet brodom medulinskim akvatorijem, kupanje i ručak na otoku Ceja, gdje su more, sunce i dobro društvo učinili taj dan za pamćenje.
U petak je došlo vrijeme za oproštaj. Uz stisak ruke prijatelji iz Pöls-Oberkurzheima krenuli su kućama s koferima punima uspomena.
Vjerujemo da se Općina Medulin i ovoga puta pokazala kao dobar domaćin i da će se ovakvi susreti još dugo prepričavati. Radujemo se ponovnom druženju sa našim dragim prijateljima.
Iako postoje pomaci u prehrani u osnovnim školama, još uvijek ima mnogo prostora za napredak, istaknula je nutricionistica iz Službe za promicanje zdravlja Ivana Šimić.
17:23Prije 10 h17.10.2025
Šampionska titula na ISAP-u 2025. dodatno potvrđuje dugogodišnju tradiciju i kvalitetu proizvoda iz ovog dijela Šibensko-kninske županije.
16:31Prije 11 h17.10.2025
Bivša studentica pulskog Sveučilišta, dr. sc. Doris Cerin Otočan, obranila je doktorski rad pod naslovom „Kultura – jedno od strateških izvorišta turističke ponude Istarske županije“, pod mentorstvom prof. dr. sc. Aljoše Vitasovića.
16:15Prije 11 h17.10.2025
Osim dobre hrane, vikend će se nastaviti uz brojne popratne sadržaje – od radionica i degustacija do raznovrsnog kulturno-zabavnog programa.
15:09Prije 12 h17.10.2025
Investicija vrijedna 200 milijuna eura u Poreču najznačajniji je projekt u hrvatskom turizmu i primjer održivog razvoja destinacije, čije otvorenje je najavljeno na proljeće 2026.
14:53Prije 13 h17.10.2025
Veliki broj mlađih i starijih građana je sa zanimanjem pogledao informativne letke i popunio anketni upitnik iz projekta „Zajedno“ u kojem su saznali i određene, neočekivane informacije o pojavnim oblicima ove vrste kriminaliteta.
14:47Prije 13 h17.10.2025
Tom prigodom predsjednik Milanović sastao se s vodstvom tvrtke te je upoznat s rezultatima poslovanja kompanije koja je prema riječima direktora Marka Despota izrasla u jednog od vodećih proizvođača u regiji s jasnim fokusom na domaće tržište, ali i snažnim izvoznim usmjerenjem.
13:14Prije 14 h17.10.2025
U skladu s mjerama propisanim Programom zaštite divljači za područje Grada Pula-Pola, nastavlja se Plan provedbe mjera za sprječavanje šteta od divljači.
12:29Prije 15 h17.10.2025