Matteo Metullio i Davide De Pra donose vrhunsku gastronomiju u Poreč!
U Poreču će predstaviti šest slijedova koji povezuju okuse mora i planina, Italije i Hrvatske, tradiciju i suvremene tehnike, a kroz reinterpretacije klasika provlači se i nit inspirirana Parenzanom, starom željezničkom prugom koja je nekoć povezivala Poreč i Trst.
IstraIN
15 Studeni 2025 I 21:45
Foto: Valamar
27. studenog, porečki Spinnaker restaurant ponovno postaje pozornica vrhunske gastronomije.
U sklopu Spinnaker Gourmet Stagea u goste stižu Matteo Metullio i Davide De Pra, chefovi koji stoje iza tršćanskog restorana Harry’s Piccolo, dobitnika dvije Michelinove zvjezdice i jednog od najcjenjenijih restorana u regiji.
Njihova kuhinja temelji se na preciznosti, intuiciji i poštovanju prema namirnici, a svako jelo nosi prepoznatljiv potpis koji spaja suvremen pristup, promišljenost i duboku povezanost s terroirem.
U Poreču će predstaviti šest slijedova koji povezuju okuse mora i planina, Italije i Hrvatske, tradiciju i suvremene tehnike, a kroz reinterpretacije klasika provlači se i nit inspirirana Parenzanom, starom željezničkom prugom koja je nekoć povezivala Poreč i Trst.
Goste očekuju jela poput Caesar Salad di Mare, reinterpretacije klasične salate u morskom ruhu, zatim Harry’sotto, karakterističnog rižota u Harry’s stilu koji spaja kremoznost i preciznost izvedbe, te Carbonaro d’Alaska, jelo koje donosi lakoću sjevernih mora i profinjenu ravnotežu okusa.
Za kraj, desert Al Sud spaja jug i sjever u prepoznatljivoj igri tekstura i aroma, zaokružujući večeru potpisom chefa Mattea Metullia i Davidea De Pra.
Foto: Valamar
Ova večera ujedno je i uvertira u proljeće 2026., kada će Harry’s Piccolo Poreč otvoriti svoja vrata u novom Valamar Collection Pical Resortu – jednom od najiščekivanijih novih odredišta na Jadranu.
Smješten tik uz more, Pical Resort donosi savršenu ravnotežu mediteranskog šarma i suvremenog luksuza. Okružen borovom šumom i živopisnim , resort je mjesto gdje se susreću kulture, okusi i doživljaji Hrvatske, Slovenije i Italije.
Nadahnut duhom stare željezničke pruge Parenzana, koja je nekada povezivala Poreč i Trst, resort svoju priču gradi kroz arhitekturu, wellness koncepte i gastronomiju koja slavi zajedničko nasljeđe triju zemalja.
„Uzbuđeni smo što ćemo dio naše filozofije i kulinarskog pristupa podijeliti s publikom u Poreču, gradu koji će uskoro postati novi dom Harry’s Piccola.
Foto: Valamar
Večer u Spinnakeru bit će prilika da se u Poreču, barem na jednu večer, osjeti atmosfera dvostruko Michelinovog Harry’s Piccola i kulinarska filozofija koja uskoro stiže u Pical Resort, Valamar Collection.
Kako je to običaj, čim završi jedno festivalsko izdanje, odmah započinju pripreme za ono novo te se sa sigurnošću može potvrditi da će MIK na svoju raspjevanu karavanu 2026. godine početkom lipnja.
U Poreču će predstaviti šest slijedova koji povezuju okuse mora i planina, Italije i Hrvatske, tradiciju i suvremene tehnike, a kroz reinterpretacije klasika provlači se i nit inspirirana Parenzanom, starom željezničkom prugom koja je nekoć povezivala Poreč i Trst.
Teoretičarka mode dr. sc. Petra Krpan održat će u srijedu, 19. studenoga 2025. u 18 sati u Velikoj dvorani Doma kulture u Rovinju predavanje i radionicu „Brza i spora moda danas: što je prolazno, a što nam ostaje?“.
U povodu 34. godišnjice stradanja i pada Vukovara, rovinjski ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata poziva građane na komemoraciju koja će se održati 17. studenog u 17:30 sati kod spomenika u Vukovarskoj ulici.
Načelnik Općine Medulin, Ivan Kirac, naglasio je da će Općina i dalje pružati podršku Osnovnoj školi dr. Mate Demarin te ulagati u njezino unaprjeđenje i osuvremenjivanje.
Iz rovinjskog Komunalnog servisa kažu da brojke koje se iznose u javnosti „nemaju nikakvog temelja“ te da službeni podaci pokazuju gotovo dvostruko manji udio.
"Ovo je tek početak. Nadam se da Rovinjci, Porečani i Umažani neće dopustiti da mi usred sezone moramo provoditi ovakve akcije. Kada bude više turista, to bi zaista prouzročilo veće probleme", zaključio je Ilić.
Za vrijeme primanja stipendije Istarske županije student ne može istovremeno koristiti stipendiju grada odnosno općine na čijem području ima prebivalište ni stipendiju iz ostalih izvora.
Kako bi se posjet mogao pravovremeno planirati, mole se građani da svoj dolazak najave putem telefona na broj 052/521-522 ili putem e-maila na adresu centar.podrske521@pula.hr.
Nikola Žgrablić: "Unatoč izazovima, aktivnim mjerama nastojimo osigurati kontinuitet zdravstvene zaštite te privući i zadržati mlade liječnike, osobito u primarnoj zdravstvenoj zaštiti."
Grupa građana će u subotu, 15. studenog, oko 11:30 sati započeti sa javnim izražavanjem nezadovoljstva radom ŽCGO Kaštijun na kružnom toku u Poreču, kod Žatike, nakon čega će se ići i u Rovinj, na kružni tok kod ulaska u Rovinj iz smjera Bala.
Cilj Susreta Bošnjaka jugoistočne Europe je okupljanje Bošnjaka iz regije radi razmjene kulturnih sadržaja, razgovora o položaju Bošnjaka u susjednim državama, jačanja suradnje između lokalnih zajednica i institucija te promocije mladih i kulturnih inicijativa.