Matteo Metullio i Davide De Pra donose vrhunsku gastronomiju u Poreč!

U Poreču će predstaviti šest slijedova koji povezuju okuse mora i planina, Italije i Hrvatske, tradiciju i suvremene tehnike, a kroz reinterpretacije klasika provlači se i nit inspirirana Parenzanom, starom željezničkom prugom koja je nekoć povezivala Poreč i Trst.

IstraIN

15 Studeni 2025 I 21:45

Matteo Metullio i Davide De Pra donose vrhunsku gastronomiju u Poreč!
Foto: Valamar

27. studenog, porečki Spinnaker restaurant ponovno postaje pozornica vrhunske gastronomije.

U sklopu Spinnaker Gourmet Stagea u goste stižu Matteo Metullio i Davide De Pra, chefovi koji stoje iza tršćanskog restorana Harry’s Piccolo, dobitnika dvije Michelinove zvjezdice i jednog od najcjenjenijih restorana u regiji.

Njihova kuhinja temelji se na preciznosti, intuiciji i poštovanju prema namirnici, a svako jelo nosi prepoznatljiv potpis koji spaja suvremen pristup, promišljenost i duboku povezanost s terroirem.

U Poreču će predstaviti šest slijedova koji povezuju okuse mora i planina, Italije i Hrvatske, tradiciju i suvremene tehnike, a kroz reinterpretacije klasika provlači se i nit inspirirana Parenzanom, starom željezničkom prugom koja je nekoć povezivala Poreč i Trst.

Goste očekuju jela poput Caesar Salad di Mare, reinterpretacije klasične salate u morskom ruhu, zatim Harry’sotto, karakterističnog rižota u Harry’s stilu koji spaja kremoznost i preciznost izvedbe, te Carbonaro d’Alaska, jelo koje donosi lakoću sjevernih mora i profinjenu ravnotežu okusa.

Za kraj, desert Al Sud spaja jug i sjever u prepoznatljivoj igri tekstura i aroma, zaokružujući večeru potpisom chefa Mattea Metullia i Davidea De Pra.

Foto: Valamar

Ova večera ujedno je i uvertira u proljeće 2026., kada će Harry’s Piccolo Poreč otvoriti svoja vrata u novom Valamar Collection Pical Resortu – jednom od najiščekivanijih novih odredišta na Jadranu.

Smješten tik uz more, Pical Resort donosi savršenu ravnotežu mediteranskog šarma i suvremenog luksuza. Okružen borovom šumom i živopisnim , resort je mjesto gdje se susreću kulture, okusi i doživljaji Hrvatske, Slovenije i Italije.

Nadahnut duhom stare željezničke pruge Parenzana, koja je nekada povezivala Poreč i Trst, resort svoju priču gradi kroz arhitekturu, wellness koncepte i gastronomiju koja slavi zajedničko nasljeđe triju zemalja.

„Uzbuđeni smo što ćemo dio naše filozofije i kulinarskog pristupa podijeliti s publikom u Poreču, gradu koji će uskoro postati novi dom Harry’s Piccola.

Foto: Valamar

Večer u Spinnakeru bit će prilika da se u Poreču, barem na jednu večer, osjeti atmosfera dvostruko Michelinovog Harry’s Piccola i kulinarska filozofija koja uskoro stiže u Pical Resort, Valamar Collection.