Ribarska fešta u Vrsaru zbog kiše pomaknuta na subotu
Zbog najavljene kiše u petak, Ribarska fešta održat će se u subotu, 30. kolovoza 2025. na vrsarskoj rivi od 18 sati.
06:45Prije 56 d29.08.2025
Vrsar je jedina izlovna luka plave ribe na zapadnoj obali Istre, što daje posebnu autentičnost ovoj manifestaciji koja je prepoznata i na nacionalnoj razini kao dobitnica tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best za inovativnost i kreativnost.
U petak, 11. srpnja od 19 sati, vrsarska riva ponovno će ugostiti tradicionalnu Ribarsku feštu, manifestaciju koja već više od 30 godina upotpunjuje turističku ponudu ovog primorskog mjesta.
Ova manifestacija, koja se održava dvaput mjesečno od travnja do rujna, prerasla je iz male lokalne zabave u značajno događanje koje privlači oko 25.000 posjetitelja godišnje.
Zbog najavljene kiše u petak, Ribarska fešta održat će se u subotu, 30. kolovoza 2025. na vrsarskoj rivi od 18 sati.
06:45Prije 56 d29.08.2025
Posjetitelji mogu kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukance s kaneštrelama, buzaru od kapešanta i pedoća, tuna burger, lignje na ražnju, pečene kraci hobotnice i brodet.
20:28Prije 93 d23.07.2025
Vrsar je jedina izlovna luka plave ribe na zapadnoj obali Istre, što daje posebnu autentičnost ovoj manifestaciji koja je prepoznata i na nacionalnoj razini kao dobitnica tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best za inovativnost i kreativnost.
Gastronomska ponuda organizirana je kroz šest kulinarskih zona tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice. Posjetitelji mogu kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukance s kaneštrelama, tuna burger, lignje na ražnju, pečene kraci hobotnice i brodet.
Svaki štand donosi svoju priču - od nježnih specijaliteta bijele ribe, preko intenzivnih okusa plave ribe, do školjki i popularne miješane pržene ribe i plodova mora.
21:35Prije 128 d18.06.2025
Od proslave Praznika rada, prve Ribarske fešte i biciklijade Limes Bike & Family Tour, do edukativnih radionica u interpretacijskom centru MoreMore i početka Vrsaranskih goložeca – svatko je mogao pronaći nešto za sebe.
08:55Prije 170 d07.05.2025
Tradicijski brodet, koji na svakoj fešti priprema drugi štand prema vlastitom receptu, ovaj put će od plavog raka pripremati Tena Pršurić na gourmet zoni "Fritto misto".
Svu hranu pripremaju lokalni ribari i njihove obitelji, što jamči autentičnost okusa.
Ovogodišnje novosti uključuju slatku stanicu s domaćim slasticama te vinski kutak s istarskim vinima i rakijama koji dopunjuju kulinarsko iskustvo. Uz gastronomske delicije, manifestaciju obogaćuju lokalni OPG-ovi iz Udruge "Domaća web tržnica" koji nude maslinovo ulje, rakije i likere, svježe voće i povrće, prirodnu kozmetiku i ručno izrađene drvene proizvode.
Zabavni program uključuje nastupe Folklornog društva Pazin, Funbox Banda i Le Monde Banda koji će se izmjenjivati na pozornici. Za obitelji s djecom organiziran je kreativni kutak od 19 do 22 sata, dok će posjetitelji moći zabilježiti uspomene na besplatnom Photo pointu koji će raditi od 20 do 23 sata.
Oni koji propuste ovu Ribarsku feštu mogu rezervirati neki od sljedećih termina - 25. srpnja, 8. i 29. kolovoza te 19. rujna.
Dodatne informacije dostupne su na www.infovrsar.com.
U Pulu sa svojim kreativnim nemirima dolaze turski pisac Burhan Sönmez, velika Dacia Maraini, Tamta Melashvili, Hiroko Oyamada, Claudia Durastanti, Narine Abgaryan, Antoni Libera, Dorothy Cross, Sergio Segio, Ivana Šojat, Damir Karakaš, Nataša Govedić, Kruno Lokotar, Ljiljana Filipović...
15:17Prije 1 d23.10.2025