U četvrtak, 06. ožujka 2025. godine, s početkom u 18:00 sati, u dvorani Zajednice Talijana Pula održat će se 19. po redu tradicionalni koncert pod nazivom „Lijepo je biti žena“.
Ovaj jedinstveni događaj, kojeg organizira Udruga žena grada Pule, donosi bogat i raznovrstan program posvećen ženskoj ljepoti, snazi i kreativnosti.
Koncert se održava uz podršku Istarske županije, Grada Pule i Zajednice Talijana Pula, a predsjednica Udruge žena grada Pule, gospođa Jadranka Černjul, najavila je večer ispunjenu odličnim glazbenim nastupima i pozitivnom energijom.
Na pozornici će nastupiti poznata imena, a program će oduševiti sve prisutne. U glazbenom dijelu nastupaju Vesna Nežić - Ružić, Elis Lovrić, Eleonora Dobrović, Luka Brgić, David Danijel, Kristina Iveković, Sonja Domitrović, Toni Drandić, Massimo Lazarić, Mandolinisti KUD-a “Lino Mariani” te Plesni studio “Art Dance”.
Udruga žena grada Pule
Za vrhunski zvuk i razglas pobrinut će se Bruno Legović, dok će tehničku podršku osigurati Daniele Kumar.
Za vizualni dojam i uređenje pozornice zadužen je Cvjetni studio „Florami“, koji će dodatno obogatiti ambijent.
Ulaz na koncert je, kao i uvijek, besplatan, a svi su pozvani da uživaju u večeri posvećenoj slavljenju žena.
Pod sloganom „Jesen u Poreču 2025“, grad će ugostiti više od 40 kulturnih, sportskih, gastronomskih i zabavnih događanja, okupljajući domaću publiku i posjetitelje iz cijele Europe.
Vozila će se na većini dionica propuštati u smjeru odvijanja utrke ili preko same trase, no na pojedinim će dionicama biti otežano prometovanje i na nekoliko sati.
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.