
25 GODINA TRADICIJE: Evo kako je izgledao prvi koncert ‘Ronald Braus i gosti’
Organizator festivala i idejni začetnik ovog događaja, Ronald Braus, prisjetio se samih početaka.
06:19Prije 32 d16.08.2025
Na programu su najljepše operne arije i glazbeni klasici u izvedbi istaknutih solista: Irme Dragičević, Tene Lončarević, Ronalda Brausa, Blanke Tkalčić i pijanista Vedrana Janjanina iz pera autora poput Puccinija, Mozarta, Gershwina, Straussa i Zajca.
S dolaskom ljetnih mjeseci polako nam se bliži i sedmo izdanje festivala Rovinj Art and more koji iz godine u godinu nastavlja oduševljavati publiku zahvaljujući raznolikom programu kojeg pomno osmišlja organizator Ronald Braus.
Ususret predstavljanju ovogodišnjeg programa, već je najavljen i uvodni koncert koji će se održati ove nedjelje, 8. lipnja, s početkom u 21 sat kada će klaustar franjevačkog samostana u Rovinju ugostiti koncert „Opera & more“.
Organizator festivala i idejni začetnik ovog događaja, Ronald Braus, prisjetio se samih početaka.
06:19Prije 32 d16.08.2025
Pred brojnom publikom izveden je oratorij “Via crucis” Franza Liszta.
12:28Prije 169 d01.04.2025
Na programu su najljepše operne arije i glazbeni klasici u izvedbi istaknutih solista: Irme Dragičević, Tene Lončarević, Ronalda Brausa, Blanke Tkalčić i pijanista Vedrana Janjanina iz pera autora poput Puccinija, Mozarta, Gershwina, Straussa i Zajca.
Romantičan ambijent starog klaustra i vrhunske interpretacije obećavaju jedinstveno glazbeno iskustvo – spoj opere, šarma i ljeta u Rovinju.
Koncert je u organizaciji Rovinj Art & more - winter edition, a ulaz je besplatan!
18:31Prije 175 d26.03.2025
Ulaz je slobodan!
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 4 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 9 h17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 9 h17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 22 h16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 23 h16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Tim prve pomoći Crvenog križa Bujštine kao jedini predstavnik Istarske županije, ostvario je vrhunski rezultat na ovom važnom natjecanju.
15:35Prije 1 d16.09.2025
U Kaldiru iznad Motovuna predstavljeno šest iznimnih vina i jedan as iz rukava!
15:30Prije 1 d16.09.2025