Roženice ponovo u Rovinju! Uskoro koncert „Vjeruj u ljubav“
Pod umjetničkim vodstvom maestre Ines Kovačić Drndić, Roženice će predstaviti bogat i emotivan glazbeni program ispunjen snažnim porukama ljubavi, zajedništva i nade.
Nakon dva rasprodana koncerta u Pazinu, s ponosom je najavljen nastup pazinskog zbora Roženice na ljetnoj pozornici u prostoru bivše tvornice duhana u Rovinju, 6. srpnja 2025. s početkom u 21 sat, u sklopu prestižnog Rovinj Summer Music Festivala.
Pod umjetničkim vodstvom maestre Ines Kovačić Drndić, Roženice će predstaviti bogat i emotivan glazbeni program ispunjen snažnim porukama ljubavi, zajedništva i nade.
Uz izvrstan glazbeni ansambl u pratnji, publika će imati priliku uživati u izvedbama hitova domaće i svjetske glazbene scene u atraktivnim zborskim aranžmanima, kao i u prepoznatljivim solističkim nastupima koji uvijek iznova oduševe svojim iznimnim talentima.
Posebnu čar ovog koncerta dat će i gošća Kristina Iveković koja će zasjati u ulozi legendarne Tine Turner, a intermezzo će svojim izvedbama oplemeniti mladi glazbenik Martin Kutnar.
Osim toga, Roženice najavljuju još nekoliko glazbenih iznenađenja koja će dodatno začiniti ovu večer. Koncert će voditi karizmatični Ronald Braus i Frano Ridjan, čija energija, humor i interakcija s publikom stvaraju nezaboravnu atmosferu.
Ulaznice su dostupne online putem Eventima ili na ulazu na dan koncerta. Roženice pozivaju publiku da dođu na koncert i ističu kako imaju veliku čast i zadovoljstvo predstavljati Pazin i hrvatsku zborsku scenu na jednoj od najvažnijih festivalskih pozornica u regiji, dijeleći s publikom radost glazbe i poruku koju nose – vjeruj u ljubav.
Indie funk rock grupa Dogma iz Pule će nastupiti kao gosti na koncertu američke atrakcije Fun Lovin' Criminals u ponedjeljak 21. srpnja 2025. u Malom Rimskom Kazalištu u Puli.
Uz pršutare i druge mesne delicije, u Tinjanu će biti svega pomalo - raznovrsnih slastica, sira, maslinovog ulja, vina... Svoje će proizvode ponuditi i lokalni OPG-ovi.
Policijski službenici su odmah nakon zaprimljene dojave započeli kriminalističko istraživanje te su istog dana došli do informacija o mogućim počiniteljima.
Bryan Adams, kanadski kantautor i pjevač, slovi za jednog od najuzbudljivijih glazbenika današnjice. U karijeru dugoj čak četiri desetljeća izdao je čak 17 studijskih albuma, uključujući i najnoviji „So Happy It Hurts“ koji je nominiran za nagradu Grammy.
Planovi za srpanj donose niz uzbudljivih imena, od Jale Brata i Bube Corellija, Saše Matića, Noizyja i Devita, do house programa s Julianom Fijmom i međunarodnim DJ‑evima poput Archieja Hamiltona.
Šestorica učenika Harmonikaškog centra "LIVI" iz IŽminja ostvarila su izvrsne rezultate na 32. Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Erbezzou, malom gradiću kraj Verone, održanom proteklog vikenda, 28. i 29. lipnja.
Restoran Cap Aureo otvoren je 2019. godine u sklopu luksuznog hotela Grand Park. Njegov koncept temelji se na sezonalnosti, lokalnim namirnicama i kreativnom pristupu povrću, zbog čega se sam restoran opisuje kao "mjesto koje voli povrće".
Ovaj svestrani glazbenik 2024. godine osvojio je Golden Moon nagradu za najboljeg DJ-a svijeta. Dobitnik je Grammy a za Best Dance/Electronic album na 64. dodjeli i prvi Južnoafrički DJ s rasprodanom dvoranom visoke klase – Madison Square Garden.
U Istri su već zabilježeni slučajevi pregrijavanja pasa, a iz veterinarskih ambulanti upozoravaju vlasnike kućnih ljubimaca da izbjegavaju šetnje u najtoplijem dijelu dana i osiguraju dovoljno svježe vode.
Poreč od 8. do 14. rujna postaje središte vrhunske gastronomije, sportskog ribolova i glazbenog spektakla uz nastupe velikih regionalnih glazbenih imena.
Ovogodišnje izdanje GinIstre pratit će i iznimno atraktivan glazbeni program. U petak, 17. listopada, na pozornici će nastupiti popularna grupa Dalmatino, dok će u subotu, 18. listopada, festivalsko ozračje dodatno upotpuniti Marko Tolja.
Hrvatska se može pohvaliti s jednim restoranom koji nosi dvije MICHELINOVE zvjezdice te s 12 restorana nositelja jedne prestižne MICHELINOVE zvjezdice, globalno najznačajnije i najprepoznatljivije gastronomske oznake.