Zajedno za čišći okoliš: Sudjelujte u eko akciji na području Vodnjana!
Organizatori pozivaju sve građane da se pridruže ovoj inicijativi i doprinesu stvaranju čišćeg i ljepšeg okoliša.
22:00Prije 1 h28.10.2025
Posjetili smo mesnicu 'Serđo' u Rovinju i saznali što građani najviše vole imati na svom božićnom stolu!
Božić nam je pred vratima!
S time su i zadnje pripreme u tijeku, a mnogi od nas vole imati pravu 'gozbu'. Ipak, postoje i oni skromniji, a na sam Božić ipak je najvažnije biti u društvu najmilijih.
Ipak, posjetili smo rovinjsku mesnicu u kojoj je cijelo vrijeme gužva, a upitali smo i građane i vlasnika mesnice, Serđa Matiku, što se najviše kupuje i što će biti na njihovom blagdanskom stolu.
"Ništa ne pripremam, ali kupujem janjetinu! Moram jesti meso", rekao nam je anonimni gospodin iz rovinjske mesnice. Gospođa Maria kaže kako će tradicionalno na njenom stolu biti tradicionalna patka. Prokomentirala je i cijene. "Čujte, da može biti jeftinije - može. Ali šta ćemo, za taj jedan dan ćemo se prilagoditi", kaže.
"Neko meso ćemo peći - neku divljač", kazala je Rovinjka u prolazu. Puležanka Vesna kaže kako će napraviti neki malo bolji kolač. "Doći će djeca iz Njemačke, a oni su željni svega - od pirea pa nadalje svega domaćeg!", kaže Vesna.
"Napravim francusku salatu i malo ću ispeći nekog mesa. Moj suprug ne voli svinjetinu pa ću nešto drugo. I obavezno kolač od jabuke!", rekla nam je gospođa Danica u Puli.
Gospodin Aldo već je sve nabavio. "Dobio sam od jednog lovca pola zeca, njoke ćemo delat, francusku salatu i nešto slatko. Dakako, potrebni su i affettati - pršuta malo, ombola i tako to", rekao nam je Aldo.
Gospođa iz Rovinja kaže da će se na njenom blagdanskom stolu naći sarma, francuska salata i neko pečenje.
A vlasnik mesnice 'Serđo' u Rovinju, gospodin Serđo Matika, kaže kako se uvijek najviše prodaju odojci, janjetina, kobasice, sarmice i slično. Upitali smo ga i što će biti na njegovom blagdanskom stolu. "Janjetina! Možda i odojak, ali većinom janjetina. Cijene su otprilike kao i lani, možda jedan euro skuplje, ali kvaliteta ne može biti jeftina", naglasio je Serđo.
Zaželio je sretan Božić i Novu godinu svim svojim kupcima, ali i našim djelatnicima te čitateljima portala IstraIN! Mi se, dakako, pridružujemo lijepim željama.
Ovogodišnje izdanje privuklo je rekordan broj uzoraka – gotovo 200 različitih rakija – među kojima su stručnjaci imali nimalo lak zadatak odabrati najbolje.
16:08Prije 7 h28.10.2025
Dona je u Oporavilište Aquariuma Pula stigla 11. listopada, nakon što je pronađena izvan otočja Brijuni s ribarskom udicom u ustima. Udica joj je već sljedećeg dana uspješno uklonjena.
09:54Prije 13 h28.10.2025
Blitva i špinat prodaju se po cijeni od četiri do pet eura za kilogram. Radič se prodaje po cijeni od 15 eura, dok je mladi grah od pet do šest eura po kilogramu.
06:15Prije 16 h28.10.2025
U modernim vremenima se riječki La Voce del popolo oslanja na redakciju u Puli te na dopisništva u Rovinju, Umagu, Kopru, Labinu, Poreču i Trstu. Izlazi svaki dan osim nedjelje.
20:28Prije 1 d27.10.2025
Organizatori su istaknuli da je odaziv bio dobar i da format ostaje dvodnevni, s naglaskom na sigurnu vožnju i javnu prezentaciju vozila.
19:15Prije 1 d27.10.2025
Generacija učenika rovinjske Osnovne škole Jurja Dobrile koja je školu završila prije točno 50 godina ponovno se okupila, a susret koji je okupio 65 nekadašnjih učenika protekao je u znaku emocija, sjećanja i prijateljstva koje traje pola stoljeća.
15:12Prije 1 d27.10.2025
Centar za mlade Dino Škarpić u Rovinju ovog utorkau 20 sati organizira pub kviz, namijenjen timovima od četiri člana koji se mogu prijaviti putem e-maila centarzamlade@pour.hr .
11:44Prije 1 d27.10.2025
Nikad nisam bio na velikoj pozornici. Nije moj narod taj koji me cijeni, nego vaš narod. Uvijek vjerujem u pravo vrijeme i pravo mjesto. I ovo je moje vrijeme i moje mjesto.“
23:17Prije 1 d26.10.2025