Započinje gastronomska manifestacija „Draga nam je zima dok kapuza ima!“
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
Manifestacija Draga nam je zima dok kapuza ima! odvijat će se od 15. do 31. siječnja 2025., u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre.
U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje i/ili moderniziranu verziju jela spravljenu od kiselog kupusa i suhomesnatih proizvoda, a sve s ciljem povezivanja ugostitelja i lokalnih OPG-ova te jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone, kako bi se doprinijelo razvoju cjelogodišnjeg turizma.
Uvertira u zimsko razdoblje su meniji u kojima glavnu ulogu ima kiseli kupus, a meniji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta te se nude po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
20:28Prije 322 d18.01.2025
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
U manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:
Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): jota sa suhim svinjskim mesom | kobasice, restani krumpir i kuhani kiseli kapuz | domaći kolač – 20€
Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Nešto za pogricnut | Težački pijat | Carski drobljenac – 25€
Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa s zapeštom, kapuzom, pancetom i radićem | Istarska kobasica s kapuzom, fažolom po starinski i senfom s biskom | iznenađenje desert od kapuza s maslinovim uljem i crvenom paprikom – 23€
Konoba Marino (Gračišće): aperitiv dobrodošlice | jota | ombolo, kiseli kapuz, palenta | palačinka s domaćom marmeladom – 20€
Restoran & pizzeria Tinjanski Vijulin (Tinjan): crostini s namazom od čvaraka i kiselim kapuzom | kiseli kapuz i koljenica | krema od kuhanog vina na pečenom voću – 30€
Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice | njoki s pršutom i pancetom, kapuz salata | ombolo, kobasice, kiseli kapuz i krumpir | domaći kolač – 30€
Organizatori su TZ središnje Istre i Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina te uz sufinanciranje Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.
Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je ovdje.
Radovi na izgradnji novog autobusnog kolodvora u Rovinju napreduju prema planu, a nakon završenih iskopa započelo je betoniranje velikih temelja nadstrešnice. Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo četiri milijuna eura.
Završila je Poljsku akademiju za zoopsihologiju i animaloterapiju u Krakovu, gdje je stekla licencu za rad sa psima. Radila je s psima koji zahtijevaju duboko razumijevanje ponašanja — agresivni, uplašeni, hiperaktivni, udomljeni psi ili oni s problemima separacije.
Strah od svemirskog vremena, potaknut JetBlue-ovim incidentom, podsjetio nas je kako ni najmanje nismo imuni na ono što se događa u svemiru te kako se svemirsko vrijeme itekako tiče svih nas.
Udruga poziva sve zainteresirane da podrže ovaj plemeniti cilj jer koncert u Circolu nosi jasnu poruku – glazbom i zajedničkim djelovanjem možemo osnažiti i unaprijediti kvalitetu života osoba s invaliditetom, ali i cijele zajednice.
Pjesmu je snimila u Ruandi, za vrijeme kišne sezone, okružena zelenilom, planinama i zvukovima tropske kiše. Spontani plesni momenti koje je doživjela u lokalnim klubovima dodatno su je potaknuli da završi pjesmu i pretoči tu energiju u svoju glazbu.
Božićni sajam održati će se u ponedjeljak, 8. prosinca 2025., u Velikoj dvorani Zajednice Talijana u 18:00 sati. Sajam će biti otvoren do 10. prosinca, u prijepodnevnim satima od 10:00 do 12:00 a u poslijepodnevnim od 17:00 do 19:00 sati.
Ekskluzivna All Stars Experience večera okupila je neka od najzvučnijih imena regionalne gastronomske scene, koji su svojim kreacijama gostima priuštili nezaboravno iskustvo te na najljepši način proslavili završetak još jedne uspješne gourmet godine u Aminessu.
Kao glavni organizator svih programa na ledu, riječka tvrtka Arctic je ove godine pripremila dinamičan i sadržajan niz aktivnosti koji će klizalište u Areni pretvoriti u pravo blagdansko središte zabave.
Posjetitelji su mogli uživati u raznolikoj ponudi vrhunskih barbanskih maslinovih ulja i gastronomskih delicija, a smotra je bila obogaćena predavanjem Edija Družetića, veterana modernog hrvatskog maslinarstva i vrsnog poznavatelja istarskih maslinara i ulja, na temu „Aktualnosti u maslinarstvu“.
Sveti Nikola poznat je po legendi o tome da je svaku večer darivao djecu koja su imala samo jedan par čizmica ako bi ih lijepo očistila i ulaštila, što su kasnije, kada je sveti Nikola ostario i onemoćao, nastavili raditi roditelji.