Još uvijek stignete iskoristiti promo ponude manifestacije Draga nam je zima dok kapuza ima!
Uvertira u zimsko razdoblje su meniji u kojima glavnu ulogu ima kiseli kupus, a meniji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta te se nude po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
Sve do 31. siječnja u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre održava se manifestacija Draga nam je zima dok kapuza ima!.
Ugostitelji su stoga pripremili ponudu raznih tradicionalna jela istarske kuhinje i/ili moderniziranu verziju jela spravljenu od kiselog kupusa i suhomesnatih proizvoda, a sve s ciljem povezivanja ugostitelja i lokalnih OPG-ova te jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone, kako bi se doprinijelo razvoju cjelogodišnjeg turizma.
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
10:01Prije 12 d14.01.2025
Uvertira u zimsko razdoblje su meniji u kojima glavnu ulogu ima kiseli kupus, a meniji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta te se nude po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
U manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:
Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): jota sa suhim svinjskim mesom | kobasice, restani krumpir i kuhani kiseli kapuz | domaći kolač – 20€
Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Nešto za pogricnut | Težački pijat | Carski drobljenac – 25€
Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa s zapeštom, kapuzom, pancetom i radićem | Istarska kobasica s kapuzom, fažolom po starinski i senfom s biskom | iznenađenje desert od kapuza s maslinovim uljem i crvenom paprikom – 23€
Konoba Marino (Gračišće): aperitiv dobrodošlice | jota | ombolo, kiseli kapuz, palenta | palačinka s domaćom marmeladom – 20€
Restoran & pizzeria Tinjanski Vijulin (Tinjan): crostini s namazom od čvaraka i kiselim kapuzom | kiseli kapuz i koljenica | krema od kuhanog vina na pečenom voću – 30€
Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice | njoki s pršutom i pancetom, kapuz salata | ombolo, kobasice, kiseli kapuz i krumpir | domaći kolač – 30€
Organizatori su TZ središnje Istre i Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina te uz sufinanciranje Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.
Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je ovdje.
Specifičnost je gradnje bazilike svete Marije u izgledu prostora svetišta koji završava pravokutnom apsidom, dok većina bazilika tog vremena ima polukružno organizirani prostor svetišta.
Ova napeta priča o ljubavi, izdaji i ženskoj snazi obiluje nepredvidljivim obratima, spajajući tragične i komične elemente na način koji publiku drži u neizvjesnosti do posljednjeg trenutka.
Vožnja iznad ograničene brzine je opasna, no i zabrinjavajuće učestala. Prema podacima iz Europskog opservatorija za sigurnost cesta, 40-50% vozača ponekad vozi iznad ograničenja brzine, s 10-20% vozača koji voze i više od 10 km/h iznad ograničenja.
„Radi se našim najvažnijim emitivnim tržištima te je i njihov značaj relevantan s obzirom da se Istra dočarava kao atraktivna jesensko-zimska destinacija, što je od ključne važnosti za naš održivi turistički razvoj”, poručili su iz istarske Turističke zajednice.