
Bliži se jubilarna 30. Izložba vina u Gračišću!
Ova tradicionalna manifestacija, koja se održava svake godine na Uskrsni ponedjeljak, okuplja vinoljupce i vinske znalce iz cijele regije.
17:23Prije 4 min19.04.2025
Na radionici su polaznici imali priliku izrađivati unikatne predmete koristeći različite materijale, poput tekstila, papira i recikliranih materijala.
Krajem prošlog tjedna u prostoru Gradske knjižnice "Matija Vlačić Ilirik" Rovinj održala se kreativna radionica recikliranja koja je privukla mnoge zainteresirane polaznike.
Na radionici su imali priliku izrađivati unikatne predmete koristeći različite materijale, poput tekstila, papira i recikliranih materijala. Uz ugodno druženje, volonterka i voditeljica upoznala ih je s decoupage tehnikom, ali i s drugim kreativnim tehnikama recikliranja tekstila.
Sudionici su, pod stručnim vodstvom, stvorili originalne i zanimljive predmete, dok su istovremeno učili kako dati novi život starim i otpadnim materijalima.
"Zahvaljujemo svima koji su došli i svojim prisustvom podržali ovu inicijativu. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i u našim budućim radionicama, gdje ćemo zajedno stvarati i učiti o održivosti i kreativnom recikliranju", poručili su iz rovinjske knjižnice.
Za verziju tradicionalnog i suosjećajnog Uskrsa preporučuju blagdanske recepte: juhu od koprive i slanutka, sejtan šunkicu posluženu uz francusku salatu s domaćom veganskom majonezom, mladim lukom i rotkvicama, umak od hrena, vegansko jaje na oko, vegansku pincu te osvježavajući kolač od limuna.
13:34Prije 3 h19.04.2025
Tradicijska uskrsna jela su: pinca, sirnica, razne uskrsne pogače ukrašene pisanicama, peciva, kuhana šunka i šunka pečena u kruhu s mladim lukom, hrenom i rotkvicama, kuhana kokoš s domaćim rezancima, kuglof, rožata i dr.
09:58Prije 7 h19.04.2025
Za pincu bez kvasca potrebni su sljedeći sastojci: 15 dkg maslaca, 15 dkg šećera, 25 dkg sira za kolače, 50 dkg brašna, 2 jaja, pola praška za pecivo, 1 limun – sok i korica te 2 velike žlice mlijeka.
07:16Prije 10 h19.04.2025
Iako mnogi ljudi povezuju zdravlje kože samo s kozmetičkim tretmanima i proizvodima, ona je u stvari mnogo više od toga – ona je odraz našeg unutrašnjeg stanja, naših navika, ishrane i općeg zdravlja.
07:15Prije 10 h19.04.2025
Weekend.18 dolazi punoljetan, spektakularan i s govornicima koji brišu granice medija, tehnologije i znanosti.
22:00Prije 19 h18.04.2025
Na Trg slobode stiže i razigrani uskrsni zec, spreman razveseliti najmlađe, i one koji se tako osjećaju, slatkim iznenađenjima i čokoladnim jajima.
20:14Prije 21 h18.04.2025
Riječ je o receptu za slatki kruh koji se tradicionalno priprema ususret Uskrsu. Neizostavna je to dugogodišnja tradicija u dijelovima Istre pa zbog toga ovdje prenosimo jedan stari, ali provjereni recept.
18:13Prije 23 h18.04.2025
Ova tradicionalna igra u Marićima se provodi po malo drugačijim pravilima od uobičajenih.
16:08Prije 1 d18.04.2025