
U Puli ne propustite predavanje 'Važnost tjelesne aktivnosti u zlatnim godinama'
Mudrost dolazi s godinama, a zdravlje brigom o sebi - poručuju organizatori.
14:08Prije 13 d06.04.2025
Koliko ste se puta našli u situaciji da vas je nečiji komentar ili postupak neugodno iznenadio, ali niste bili sigurni je li to bilo namjerno ili samo nespretno izraženo? Mikroagresije su suptilni, često nesvjesni komentari.
Vana Dominis, geštalt terapeutica i članica BPW-a Pula, održat će u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula u četvrtak, 6. veljače 2025. predavanje "Mikroagresije u poslovnom okruženju – kako ih prepoznati i što učiniti?".
Koliko ste se puta našli u situaciji da vas je nečiji komentar ili postupak neugodno iznenadio, ali niste bili sigurni je li to bilo namjerno ili samo nespretno izraženo? Mikroagresije su suptilni, često nesvjesni komentari ili ponašanja koja mogu biti uvredljiva ili isključujuća za određene skupine ljudi.
Mudrost dolazi s godinama, a zdravlje brigom o sebi - poručuju organizatori.
14:08Prije 13 d06.04.2025
Kroz interaktivni pristup i konkretne primjere, na predavanju će se obuhvatiti ključne teme za sigurnost starijih sudionika u cestovnom prometu.
06:45Prije 39 d11.03.2025
Iako na prvi pogled mogu djelovati bezazleno, njihovo ponavljanje može imati ozbiljan utjecaj na radnu atmosferu, motivaciju zaposlenika i ukupnu produktivnost tima.
U poslovnom okruženju, gdje su važni suradnja i međusobno poštovanje, mikroagresije mogu stvarati osjećaj nepovjerenja, smanjiti osjećaj pripadnosti te negativno utjecati na mentalno zdravlje zaposlenika. Ključno je prepoznati ih, razumjeti njihov utjecaj i raditi na stvaranju inkluzivnijeg i sigurnijeg radnog prostora.
Na ovom predavanju predavanju imat će priliku saznati:
Organizator predavanje je BPW Pula, a suorganizator Knjižnica.
Pod nazivom “Proljetni reset - Kako podržati tijelo nakon zime”, predavanje će se baviti temama buđenja tijela i regeneracije, posebno detoksikacijom jetre u cilju podržavanja organizma nakon zime, biljkama i pripravcima koji mogu pomoći u otklanjanju proljetnog umora te pripremom za sezonu alergija
14:08Prije 5 h19.04.2025
Za verziju tradicionalnog i suosjećajnog Uskrsa preporučuju blagdanske recepte: juhu od koprive i slanutka, sejtan šunkicu posluženu uz francusku salatu s domaćom veganskom majonezom, mladim lukom i rotkvicama, umak od hrena, vegansko jaje na oko, vegansku pincu te osvježavajući kolač od limuna.
13:34Prije 5 h19.04.2025
Tradicijska uskrsna jela su: pinca, sirnica, razne uskrsne pogače ukrašene pisanicama, peciva, kuhana šunka i šunka pečena u kruhu s mladim lukom, hrenom i rotkvicama, kuhana kokoš s domaćim rezancima, kuglof, rožata i dr.
09:58Prije 9 h19.04.2025
Za pincu bez kvasca potrebni su sljedeći sastojci: 15 dkg maslaca, 15 dkg šećera, 25 dkg sira za kolače, 50 dkg brašna, 2 jaja, pola praška za pecivo, 1 limun – sok i korica te 2 velike žlice mlijeka.
07:16Prije 12 h19.04.2025
Iako mnogi ljudi povezuju zdravlje kože samo s kozmetičkim tretmanima i proizvodima, ona je u stvari mnogo više od toga – ona je odraz našeg unutrašnjeg stanja, naših navika, ishrane i općeg zdravlja.
07:15Prije 12 h19.04.2025
Weekend.18 dolazi punoljetan, spektakularan i s govornicima koji brišu granice medija, tehnologije i znanosti.
22:00Prije 21 h18.04.2025
Na Trg slobode stiže i razigrani uskrsni zec, spreman razveseliti najmlađe, i one koji se tako osjećaju, slatkim iznenađenjima i čokoladnim jajima.
20:14Prije 23 h18.04.2025
Riječ je o receptu za slatki kruh koji se tradicionalno priprema ususret Uskrsu. Neizostavna je to dugogodišnja tradicija u dijelovima Istre pa zbog toga ovdje prenosimo jedan stari, ali provjereni recept.
18:13Prije 1 d18.04.2025