Turistička zajednica Općine Vižinada najavljuje nastavak uspješnog programa Show cooking – slow food, koji promiče eno-gastro turizam i autentičnu istarsku gastronomsku baštinu. Ove kulinarske radionice održavat će se u jedinstvenom ambijentu Centra za posjetitelje Maraston, smještenom u povijesnoj venecijanskoj palači u Vižinadi.
Prva radionica održat će se 28. veljače 2025. od 17:00 do 21:00, a kulinarsko umijeće demonstrirat će talentirana chefica Gaia Zec, koja će polaznike povesti na putovanje kroz pripremu tradicionalnih istarskih jela u modernoj interpretaciji.
Pripremljena jela odmah će se kušati uz vrhunska vina Giulio Ferenac Wines. Druga radionica održat će se 7. ožujka 2025. od 17:00 do 21:00, a svoja znanja i kreativne specijalitete predstavit će chef Siniša Cerin, executive chef hotela Grand Park Rovinj. Sudionici će uživati u jedinstvenim kombinacijama okusa uz pomno odabrana vina Bruno Ferenac.
Cijena radionice iznosi 40 EUR, a broj mjesta je ograničen, stoga osigurajte svoje mjesto na vrijeme. Radionice se održavaju u Centru za posjetitelje Maraston u Vižinadi, a prijave i dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila info@tz-vizinada.hr ili na broj telefona 099 307 1512.
Ovaj program pruža sudionicima priliku da iz prve ruke uče od vrhunskih chefova, kušaju visokokvalitetne lokalne namirnice i dožive autentična iskustva Istre. Organizator je Turistička zajednica Općine Vižinada uz potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.