
Zašto „ali on/a uči u sobi satima“ ne znači da vaše dijete doista UČI?
Osjećate i vidite da dijete ulaže ogroman trud i napor, a rezultati izostaju ili vrlo teško do njih dolazi.
07:15Prije 1 min24.05.2025
Turistička zajednica Općine Vižinada najavljuje nastavak uspješnog programa Show cooking – slow food, koji promiče eno-gastro turizam i autentičnu istarsku gastronomsku baštinu.
Turistička zajednica Općine Vižinada najavljuje nastavak uspješnog programa Show cooking – slow food, koji promiče eno-gastro turizam i autentičnu istarsku gastronomsku baštinu. Ove kulinarske radionice održavat će se u jedinstvenom ambijentu Centra za posjetitelje Maraston, smještenom u povijesnoj venecijanskoj palači u Vižinadi.
Prva radionica održat će se 28. veljače 2025. od 17:00 do 21:00, a kulinarsko umijeće demonstrirat će talentirana chefica Gaia Zec, koja će polaznike povesti na putovanje kroz pripremu tradicionalnih istarskih jela u modernoj interpretaciji.
Pripremljena jela odmah će se kušati uz vrhunska vina Giulio Ferenac Wines. Druga radionica održat će se 7. ožujka 2025. od 17:00 do 21:00, a svoja znanja i kreativne specijalitete predstavit će chef Siniša Cerin, executive chef hotela Grand Park Rovinj. Sudionici će uživati u jedinstvenim kombinacijama okusa uz pomno odabrana vina Bruno Ferenac.
Cijena radionice iznosi 40 EUR, a broj mjesta je ograničen, stoga osigurajte svoje mjesto na vrijeme. Radionice se održavaju u Centru za posjetitelje Maraston u Vižinadi, a prijave i dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila info@tz-vizinada.hr ili na broj telefona 099 307 1512.
Ovaj program pruža sudionicima priliku da iz prve ruke uče od vrhunskih chefova, kušaju visokokvalitetne lokalne namirnice i dožive autentična iskustva Istre. Organizator je Turistička zajednica Općine Vižinada uz potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.
Projekt je uključivao predavanja i radionice koje je Radović održavao u danskim školama, gdje je predavao Tjelesnu i zdravstvenu kulturu na – kako sam kaže – „hrvatski način“.
16:08Prije 15 h23.05.2025
Sve više Istrana mijenja svoje navike i umjesto gomile papira u sandučiću bira jednostavniji, brži i ekološki prihvatljiviji način informiranja – digitalne letke.
10:03Prije 21 h23.05.2025
Bokokotorski zaljev, također poznat kao Boka Kotorska, nalazi se na popisu UNESCO-ve zaštićene baštine, i to prvenstveno poradi zadivljujućeg krajolika i povijesnog značaja. Okružen visokim planinama koje se spuštaju prema tirkiznoj vodi, zaljev je prošaran pitoresknim gradovima, drevnim tvrđavama i
07:46Prije 23 h23.05.2025
Ovogodišnje izdanje manifestacije donosi 24 programa - susrete s autorima, promocije knjiga, predavanje, javna čitanja, radionicu, čitanja najmlađima, pub kviz, književne šetnje, izložbu, razmjenu knjiga - na osam različitih lokacija.
20:28Prije 1 d22.05.2025
Jučer je na relaciji Rovinj-Bale bila poprilična kolona, a saznali smo i zašto.
13:31Prije 1 d22.05.2025
Maslinovo ulje Punta Cissana, koje se danas proizvodi na tlu jedne od najvećih rimskih uljara, s pravom nosi epitet vrhunskog proizvoda.
09:36Prije 1 d22.05.2025
Danas bi imao 70 godina. Riječ je o istaknutom i nagrađivanom rovinjskom umjetniku koji od osamdesetih godina prošlog stoljeća igrao aktivnu ulogu u stvaranju kako istarske, tako i hrvatske suvremene likovne scene.
07:47Prije 1 d22.05.2025