Poreč postaje centar gastronomije, znanja i vrhunske HoReCa opreme

Od 5. do 8. ožujka dvorana Žatika okupit će najbolje iz HoReCa sektora na jubilarnom 40.-om međunarodnom sajmu prehrane, pića i opreme za turizam, Promohotelu.

Iris Foriš
Iris Foriš

4 Ožujak 2025 I 17:00

Poreč postaje centar gastronomije, znanja i vrhunske HoReCa opreme
Foto: Manuel Paljuh

Više od 150 izlagača će u Poreču, na ukupno 5.000 m2 unutarnjeg i vanjskog izložbenog prostora, predstaviti svoje proizvode i usluge. Sajam će ugostiti izlagače iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije, Slovačke, Francuske i Austrije, a njihov asortiman obuhvatit će ključne segmente HoReCa sektora.

Gastronomija je postala neodvojiv dio turističkog iskustva, gotovo pa ključan dio turističkog doživljaja, a očekivanja gostiju danas su veća nego ikad. Jubilarno 40. izdanje Promohotela uz više od 500 svjetskih brendova s područja ugostiteljske opreme i turizma, u Hrvatsku dovodi i neke od najboljih kulinarskih majstora Europe.

Vlasnici Michelin zvjezdica, svjetski prvaci u izradi pizza te iskusni međunarodni ugostitelji razlog su za dolazak u Poreč svakome tko želi unaprijediti svoje kulinarske vještine ili iskušati jela koja privlače goste iz cijelog svijeta. 

Hrvatsko izdanje svjetskog natjecanja za pizzaiole

Mlin Caputo, Udruga Napoletanskih Pizzaiola APN i Mainardi Food organiziraju najprestižnije natjecanje u Hrvatskoj, CAPUTO PIZZA CUP – CROATIA 2025. Radi se o hrvatskom izdanju najvećeg svjetskog natjecanja za pizzaiole koje je ujedno i nacionalna kvalifikacija za finalni CAPUTO PIZZA CUP koji se održava u Napulju.

CAPUTO PIZZA CUP – CROATIA 2025 se održava 6. ožujka 2025. godine s početkom u 11 sati, na sajmu Promohotel Poreč, u sastavu štanda Mainardi Food – Pizza Corner. 

Za sve one koji žele prije konkurencije doznati sve o najnovijim trendovima u HoReCa Industriji tu je stručni edukacijski program fokusiran na unaprjeđenje kvalitete usluga u sektoru, s naglaskom na održivost, ljudske resurse, umjetnu inteligenciju i prodaju.

Na Education pointu posjetitelji će otkriti koja je uloga gastronomije u razvoju turističke destinacije, kako unaprijediti iskustveni turizam za privlačenje gostiju, kako prilagoditi programe za nove generacije gostiju uz povećanje zadovoljstva djece i odraslih, na koji način kroz digitalne kanale privući goste, povećati prodaju i razvijati brend.

Ovaj širok spektar ponude čini Promohotel nezaobilaznom platformom za sve profesionalce iz HoReCa sektora koji žele biti u koraku s najnovijim industrijskim trendovima i inovacijama.

Ulaz na sajam je besplatan uz prethodnu registraciju na službenoj stranici promohotel.hr.