
Europski tjedan mobilnosti u Puli: besplatan javni prijevoz i nova e-linija
Europski tjedan mobilnosti završava Danom bez automobila, 22. rujna, kada će sve gradske linije Pulaprometa biti besplatne za sve putnike.
16:15Prije 41 min11.09.2025
U akciji se posebno traže tradicionalni recepti sa područja općine Medulin, oni koje su naši nonići pripremali, ali bit će dobrodošli i svi novi, kreativni recepti koji pokazuju kako hrana može imati novi život.
Općina Medulin u suradnji sa Zelena Istra poziva sve mještane na akciju koja ima za cilj smanjenje bacanja hrane u našem kraju.
Svake godine, svaki stanovnik Hrvatske baci oko 70 kilograma hrane koja je i dalje potpuno ispravna.
S obzirom na to da naši mještani imaju bogatstvo kreativnosti, pozivaju se svi da podijele svoje najbolje recepte "za drugi dan" – ona jela koja nastaju od ostataka kuhanih jela, starog kruha, voća ili povrća koje više nije najfriškije, ali je daleko od otpada.
U akciji se posebno traže tradicionalni recepti sa područja općine Medulin, oni koje su naši nonići pripremali, ali bit će dobrodošli i svi novi, kreativni recepti koji pokazuju kako hrana može imati novi život.
Iako je cilj smanjiti bacanje hrane, nije samo riječ o spašavanju ostataka, već i o inspiraciji da se kuhanje učini zabavnim i inovativnim, koristeći ono što imamo.
Poziv traje do 21. ožujka 2025. godine, a najbolji recepti bit će uvršteni u novu knjižicu recepata koja će na praktičan način pokazati kako naša hrana može dobiti drugi život.
Uz pomoć stručnjaka iz područja gastronomije i ekologije, kreirat će se zbirka koja će postati korisni alat za sve one koji žele smanjiti bacanje hrane i podržati ekološke inicijative.
Svi zainteresirani mogu svoje recepte dostaviti na nekoliko načina: osobno ili poštom na adresu Općina Medulin, Centar 223, 52203 Medulin, telefonom na brojeve 385-668 ili 385-679, te e-mailom na jasmina.ritosa@medulin.hr.
Projekt se sufinancira sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
The New York Times Istru opisuje kao poluotok bogate poljoprivredne i kulinarske tradicije, gdje se od konca kolovoza pa sve do prosinca održavaju brojni festivali posvećeni ekstra djevičanskom maslinovom ulju, siru, pršutu, vinu i morskim plodovima. Ipak, u središtu pažnje su tartufi!
13:50Prije 3 h11.09.2025
Integracija podataka omogućit će potpuniju i precizniju sliku procesa koji se odvijaju iznad sjevernog Jadrana, u atmosferi, ali i u samom moru.
12:15Prije 4 h11.09.2025
"Osim izložbe, nama je cilj da djeca vide kako je to nekad bilo, ali i da isprobaju igrati stare igre - od školice do bacanja sličica i igre s kamenčićima, ali i lastika"
10:58Prije 5 h11.09.2025
Radionice “Svijet u bojama” u izvedbi Foto Hrvatske održat će se od 19. rujna do 23. rujna 2025. godine za početnike, te od 26. rujna do 30. rujna za naprednije polaznike.
07:20Prije 9 h11.09.2025
Spoj prekrasnog krajolika, lagane šetnje i glazbe koja donosi autentične zvuke Istre savršen je za ispunjen dan. Sve to očekuje vas na manifestaciji Sopot sope 2025. – uz najljepši slap u Istri!
21:35Prije 19 h10.09.2025
Orkestar okuplja ponajbolje istarske jazz glazbenike, poznate po hrabrom otvaranju prema različitim žanrovima i autorskoj kreativnosti.
20:28Prije 20 h10.09.2025
U Rovinju će se ovog petka održati Rovinjski festival istarske supe, a u subotu Rovinjski festival vina u organizaciji Udruge Agrorovinj, dok će Ustanova i Udruga Kuća o batani pripremati tradicionalnu gastronomsku ponudu, a sve će pratiti sjajan glazbeni program.
19:15Prije 21 h10.09.2025
Valamar poziva sve profesionalne fotografe na javni natječaj u svrhu kreiranja foto zbirke koje će biti izložena u novom Pical Resortu 5*, Valamar Collection u Poreču.
18:31Prije 22 h10.09.2025