
Proljetna akcija odvoza zelenog otpada u Puli: Iskoristite popust do kraja ožujka
Ne propustite priliku da uz povoljnije uvjete uredite svoje zelene oaze i učinite Pulu još ljepšom!
07:46Prije 9 min12.03.2025
U akciji se posebno traže tradicionalni recepti sa područja općine Medulin, oni koje su naši nonići pripremali, ali bit će dobrodošli i svi novi, kreativni recepti koji pokazuju kako hrana može imati novi život.
Općina Medulin u suradnji sa Zelena Istra poziva sve mještane na akciju koja ima za cilj smanjenje bacanja hrane u našem kraju.
Svake godine, svaki stanovnik Hrvatske baci oko 70 kilograma hrane koja je i dalje potpuno ispravna.
S obzirom na to da naši mještani imaju bogatstvo kreativnosti, pozivaju se svi da podijele svoje najbolje recepte "za drugi dan" – ona jela koja nastaju od ostataka kuhanih jela, starog kruha, voća ili povrća koje više nije najfriškije, ali je daleko od otpada.
U akciji se posebno traže tradicionalni recepti sa područja općine Medulin, oni koje su naši nonići pripremali, ali bit će dobrodošli i svi novi, kreativni recepti koji pokazuju kako hrana može imati novi život.
Iako je cilj smanjiti bacanje hrane, nije samo riječ o spašavanju ostataka, već i o inspiraciji da se kuhanje učini zabavnim i inovativnim, koristeći ono što imamo.
Poziv traje do 21. ožujka 2025. godine, a najbolji recepti bit će uvršteni u novu knjižicu recepata koja će na praktičan način pokazati kako naša hrana može dobiti drugi život.
Uz pomoć stručnjaka iz područja gastronomije i ekologije, kreirat će se zbirka koja će postati korisni alat za sve one koji žele smanjiti bacanje hrane i podržati ekološke inicijative.
Svi zainteresirani mogu svoje recepte dostaviti na nekoliko načina: osobno ili poštom na adresu Općina Medulin, Centar 223, 52203 Medulin, telefonom na brojeve 385-668 ili 385-679, te e-mailom na jasmina.ritosa@medulin.hr.
Projekt se sufinancira sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Male slobodne knjižnice koncipirane su tako da svatko može, u bilo kojem trenutku, posuditi, vratiti, zamijeniti ili donijeti neku svoju knjigu.
15:12Prije 16 h11.03.2025
Izložba daje pogled unatrag na dinamičnu multidisciplinarnu karijeru Anselma Tumpića u Italiji i Hrvatskoj od početka 2000-tih do danas i promatra načine na koje se u njoj prepliću dizajn, oglašavanje, medijska umjetnost, spekulativna dizajnerska praksa i istraživački rad.
14:20Prije 17 h11.03.2025
Sajamska karavana slavonskih proizvoda stigla je u Pulu!
13:22Prije 18 h11.03.2025
Legendarni album Tonyja Cetinskog "Ljubav i bol", koji je obilježio prekretnicu u njegovoj karijeri i postao jedno od najznačajnijih izdanja hrvatske glazbene scene, uskoro dolazi u posebnom izdanju na vinilu s hitovima kao što su "Ja sam zaljubljen", "Tvoje tijelo", "23. prosinac"...
19:15Prije 1 d10.03.2025
Proizvodi koji imaju oznaku IQ su istarska malvazija, istarski teran, zatim ekstradjevičansko maslinovo ulje, istarske rakije - biska, medica, ruda i komovica, te istarski češnjak.
18:31Prije 1 d10.03.2025
15:30Prije 1 d10.03.2025
Kroz deset epizoda, svaki kadar otkriva skrivena blaga naših regija, prikazujući nevjerojatne pejzaže, povijesne spomenike i živopisna mjesta koja čine Hrvatsku tako posebnom.
14:01Prije 1 d10.03.2025
Poreč se uključio u očuvanje i educiranje o periskama.
10:23Prije 1 d10.03.2025