Udruga Ženadonna u Rovinju ove subote obilježava Dan narcisa
Ova humanitarna akcija tradicionalno se provodi s ciljem podizanja svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke jer rani pregled i pravovremeno otkrivanje bolesti ključni su u procesu liječenja, a čak 90% žena može biti izliječeno ako se bolest otkrije u početnom stadiju.
Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke 'Ženadonna' organizira obilježavanje "Dana Narcisa", koje će se održati ove subote, 22. ožujka 2025. godine, na Trgu Maršala Tita u Rovinju od 9:30 do 12:30 sati.
Ova humanitarna akcija tradicionalno se provodi s ciljem podizanja svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke jer rani pregled i pravovremeno otkrivanje bolesti ključni su u procesu liječenja, a čak 90% žena može biti izliječeno ako se bolest otkrije u početnom stadiju.
Na kružnom toku u centru Poreča posađene su trajnice poput vrbena, gaura i ukrasnih trava. Iako na prvi pogled izgledaju divlje, biljke su pomno odabrane.
Novi trener Istre 1961, Španjolac Oriol Riera, okupio je danas momčad na prvom treningu u Balama, a u nedjelju ga očekuje debi na klupi protiv Osijeka.
B Urban Graffiti Jam ima za cilj popularizirati urbanu kulturu, potaknuti mlade na kreativno izražavanje i osvijestiti važnost umjetničkog pristupa javnim prostorima. Time se nastavlja tradicija Vodnjana kao prepoznatog street art centra, u kojem graffiti i murali čine jedinstvenu galeriju.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.