Ovog je petka u Rovinju otvoren Weekend Food Festival, a petak je prošao u velikom stilu – dvorane pune, pozornice žive, a dojmovi još se prepričavaju uz kavu. Marco Pierre White, u svom stilu, oduševio je publiku, a evo koga danas ne smijete propustiti!
Drugi dan Weekend Food Festivala spaja regiju, održivost i autentičnost – kroz razgovore koji nose i znanje i emociju.
Na nekoliko pozornica u staroj Tvornici duhana smjenjivali su se chefovi, poduzetnici, inovatori i znatiželjnici, svi povezani zajedničkom temom - hranom kao kulturom, poslom i strašću. Svoja iskustva i znanja podijelili su i brojni stručnjaci, chefovi i poslovni ljudi.
Riječ je o jedinstvenoj prilici da uživate u inovativnim jelima, koktelima i gastronomskoj umjetnosti koja spaja tradiciju i modernost, te donosi nezaboravno iskustvo u jednom od najljepših hrvatskih gradova.
18:31Prije 69 d23.03.2025
U Vojvođanskim gastronomskim pričama, Branislav Mamić i Dejan Čavić vode nas kroz kulinarsku raznolikost i duboko ukorijenjenu tradiciju regije koju mnogi s pravom zovu gastronomskim blagom.
Na panelu Od sela do hotela, Jeffrey Vella,korporativni kulinarski direktor Maistre, Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore i Silvija Terlević, članica HPK Istarske županije otvaraju važno pitanje: kako bolje povezati domaću poljoprivrednu proizvodnju s turističkim sektorom i stvoriti sustav prehrane koji je održiv, autentičan i funkcionalan.
Coffee Talk: Speciality since 1892. donosi dijalog između Ivana Artukovića i Tome Ricova o razvoju speciality kave, novim generacijama potrošača i inovaciji u svijetu koji se brzo mijenja.
Foto: IstraIN
U razgovoru Može li fine dining postojati bez street fooda?, Mario Mihelj i Marko Palfi govore o približavanju visoke gastronomije publici bez predznanja – i zašto je street food alat, a ne suprotnost.
Panel Najgori trenuci u kuhinji okuplja Mate Jankovića, Matiju Bogdana i Janeza Bratovža u iskrenom razgovoru o najtežim situacijama iz profesionalne kuhinje – i kako se iz njih izvlačiš jači.
Poslijepodne se očekuju Matt Orlando i Jp McMahon na panelu Rebel chefs & bold ideas: Plivaj protiv struje – o održivosti, autentičnosti i tome kako izgleda kad odlučiš skrenuti s utabanih staza.
Istra Natural
Festival prirodnih i narančastih vina po prvi put dolazi na Weekend Food Festival – i donosi etikete koje govore bez puno riječi, ali s puno karaktera. Opuštena atmosfera, autentični vinari i čaše koje pričaju o tlu, vremenu i ljudima koji ih stvaraju.
Istra Natural otvoren je danas, od 12 do 18 sati. Degustacija se naplaćuje.
Što još ne propustiti?
Unutar B2B zone čekaju te Showcooking pozornica, Masterclass dvorana i Expo prostori – za sve one trenutke kada tražiš znanje, inspiraciju, povezivanje ili samo nešto drugačije.
Drugi dan festivala donosi i niz vrhunskih masterclassova - od destilata od agave i naslijeđa Maraschina, do rosé vina Provanse i filozofije Hospitality Collectivea – zajednice koja mijenja ugostiteljstvo iznutra.
Foto: IstraIN
Sve informacije i prijave nalaze se u aplikaciji My.Weekend, koja služi kao osobni festivalski vodič.
Festival živi i izvan dvorana – zato svakako prošeći kroz RANGITE! – Istrian Food Market, zastani u Weekend Food Marketu i posjeti Weekend Food x Noel by Ivan Temšić.
Sredina srpnja idealno je vrijeme za predah od svakodnevnice, a čarobna istarska kulisa pruža savršen bijeg u hedonistički užitak. Ako tražite mjesto gdje se ljeto osjeća svim osjetilima, Tinjan je pravo odredište!
Gosti koji dolaze u središnju Istru najčešće traže aktivan odmor i autentičnu Istru, zanimaju ih
biciklističke i pješačke staze, kultura i gastronomija.
Publiku očekuju nastupi jakih snaga mlađe scene Miach i IDEM, art-pop inovatorice Konstrakte, tajanstvenog dvojca Nipplepeople te Darka Rundeka u intimnom izdanju njegovog Eko Kvarteta.
Pozitivne povratne informacije učenika i njihovih roditelja samo su još više ojačale nastojanja Škole da i dalje nastavi s provedbom ovako vrijednih projekata koji nedvojbeno ostavljaju pozitivan trag u odrastanju rovinjskih osnovnoškolaca.
Najnovije neformalno istraživanje Bolta pokazuje da čak 44,55% ispitanika svoj automobil vidi kao člana obitelji, dok ga 19,80% smatra prijateljem, a 6,93% ga uspoređuje s kućnim ljubimcem.
Za razliku od virusnih infekcija koje su učestalije tijekom jeseni i zime, proljetne alergije često ostaju neprepoznate, budući da njihovi simptomi mogu podsjećati na običnu prehladu. Ipak, pravilno prepoznavanje i pravodobno reagiranje ključno je za sprječavanje komplikacija.
Prognostički materijali za dugoročne prognoze ukazuju da će ljeto 2025. (lipanj, srpanj, kolovoz) biti još jedno iznadprosječno toplo ljeto, uz vrlo veliku vjerojatnost ostvarenja prognoze.
Ovaj je jedrenjak čest gost u istarskim lukama tijekom ljetnih mjeseci jer je poznat po kružnim putovanjima Mediteranom u tom periodu pa je tako u Rovinju ponovno plijenio pažnju znatiželjnika, kako domaćih, tako i turista.
Na lokaciji Velikog Brijuna, između brijunskog mediteranskog vrta i rimske vile, padobranci iz Slovenije, Austrije, Poljske, Nizozemske, Bosne i Hercegovine te domaćina Hrvatske izveli su niz preciznih i raznolikih skokova iz zrakoplova Pilatus Porter PC-6, s visine od 4.000 metara.
Mnogobrojni posjetitelji i odlična atmosfera prijašnjih godina najbolji su motiv organizatorima iz Turističke zajednice Tar - Vabriga u pripremi festivala koji će ponovo ponuditi itekako dobar razlog za dolazak u ovu popularnu destinaciju.