Ovog je petka u Rovinju otvoren Weekend Food Festival, a petak je prošao u velikom stilu – dvorane pune, pozornice žive, a dojmovi još se prepričavaju uz kavu. Marco Pierre White, u svom stilu, oduševio je publiku, a evo koga danas ne smijete propustiti!
Drugi dan Weekend Food Festivala spaja regiju, održivost i autentičnost – kroz razgovore koji nose i znanje i emociju.
Riječ je o jedinstvenoj prilici da uživate u inovativnim jelima, koktelima i gastronomskoj umjetnosti koja spaja tradiciju i modernost, te donosi nezaboravno iskustvo u jednom od najljepših hrvatskih gradova.
18:31Prije 20 d23.03.2025
U Vojvođanskim gastronomskim pričama, Branislav Mamić i Dejan Čavić vode nas kroz kulinarsku raznolikost i duboko ukorijenjenu tradiciju regije koju mnogi s pravom zovu gastronomskim blagom.
Na panelu Od sela do hotela, Jeffrey Vella,korporativni kulinarski direktor Maistre, Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore i Silvija Terlević, članica HPK Istarske županije otvaraju važno pitanje: kako bolje povezati domaću poljoprivrednu proizvodnju s turističkim sektorom i stvoriti sustav prehrane koji je održiv, autentičan i funkcionalan.
Coffee Talk: Speciality since 1892. donosi dijalog između Ivana Artukovića i Tome Ricova o razvoju speciality kave, novim generacijama potrošača i inovaciji u svijetu koji se brzo mijenja.
Foto: IstraIN
U razgovoru Može li fine dining postojati bez street fooda?, Mario Mihelj i Marko Palfi govore o približavanju visoke gastronomije publici bez predznanja – i zašto je street food alat, a ne suprotnost.
Panel Najgori trenuci u kuhinji okuplja Mate Jankovića, Matiju Bogdana i Janeza Bratovža u iskrenom razgovoru o najtežim situacijama iz profesionalne kuhinje – i kako se iz njih izvlačiš jači.
Poslijepodne se očekuju Matt Orlando i Jp McMahon na panelu Rebel chefs & bold ideas: Plivaj protiv struje – o održivosti, autentičnosti i tome kako izgleda kad odlučiš skrenuti s utabanih staza.
Istra Natural
Festival prirodnih i narančastih vina po prvi put dolazi na Weekend Food Festival – i donosi etikete koje govore bez puno riječi, ali s puno karaktera. Opuštena atmosfera, autentični vinari i čaše koje pričaju o tlu, vremenu i ljudima koji ih stvaraju.
Istra Natural otvoren je danas, od 12 do 18 sati. Degustacija se naplaćuje.
Što još ne propustiti?
Unutar B2B zone čekaju te Showcooking pozornica, Masterclass dvorana i Expo prostori – za sve one trenutke kada tražiš znanje, inspiraciju, povezivanje ili samo nešto drugačije.
Drugi dan festivala donosi i niz vrhunskih masterclassova - od destilata od agave i naslijeđa Maraschina, do rosé vina Provanse i filozofije Hospitality Collectivea – zajednice koja mijenja ugostiteljstvo iznutra.
Foto: IstraIN
Sve informacije i prijave nalaze se u aplikaciji My.Weekend, koja služi kao osobni festivalski vodič.
Festival živi i izvan dvorana – zato svakako prošeći kroz RANGITE! – Istrian Food Market, zastani u Weekend Food Marketu i posjeti Weekend Food x Noel by Ivan Temšić.
Aquarium Pula na svojoj je Facebook stranici objavio bogatstvo vrsta koje je ronioc Moreno Almassi zabilježio jedne nedjelje u veljači, na području Stoje.
Svaka izvedba je nova jer svaki gledatelj donosi svoj dio priče – a Križan, baš poput improvizacijskog gladijatora, u svakom susretu ide do kraja. Ili pobjeđuje, ili pogine. Kazališno, naravno.
Iako proljeće ima mnoge pozitivne strane, poput više sunčeve svjetlosti i svježeg zraka, ono također može donijeti izazove za dječje zdravlje na više razina.
Iz Italije je dopremljeno pet jedinki plemenitih periski (Pinna nobilis) duljine ljuštura od 38 do 52 cm i širine od 14 do 20 cm te nezaraženih parazitom Haplosporidium pinnae, s ciljem njihova razmnožavanja u našem uzgojnoj jedinici.
Udruge pozivaju sve da ih posjete u novom prostoru na adresi Šetalište pazinske gimnazije 1, u nekadašnjem prostoru Poludnevnom boravka za starije osobe Pazin, a možete im se pridružiti na radnoj akciji u srijedu, 16. travnja od 10 do 16 sati kada će uređivati prostor.
U gradu koji je posljednjih godina postao sinonim za vrhunsku gastronomiju, otvorena su festivalska vrata iza kojih se ovog vikenda spajaju znanje i užitak, struka i publika, profesionalci i svi kojima je hrana posao i strast.
Konceptualna rješenja buduće građevine izložena su u Galeriji Ulika. Uz njih se nalaze crteži životinja umjetnice Renne Rajčević, kao i stari lovački alati, dokumenti i fotografije.
Popust od 15% vrijedi na sve redovne cijene i za R -1 račune, a kupcima je na raspolaganju više od 60.000 proizvoda u osam prodajnih kategorija PEVEX-a.