Ovog je petka u Rovinju otvoren Weekend Food Festival, a petak je prošao u velikom stilu – dvorane pune, pozornice žive, a dojmovi još se prepričavaju uz kavu. Marco Pierre White, u svom stilu, oduševio je publiku, a evo koga danas ne smijete propustiti!
Drugi dan Weekend Food Festivala spaja regiju, održivost i autentičnost – kroz razgovore koji nose i znanje i emociju.
Na nekoliko pozornica u staroj Tvornici duhana smjenjivali su se chefovi, poduzetnici, inovatori i znatiželjnici, svi povezani zajedničkom temom - hranom kao kulturom, poslom i strašću. Svoja iskustva i znanja podijelili su i brojni stručnjaci, chefovi i poslovni ljudi.
Riječ je o jedinstvenoj prilici da uživate u inovativnim jelima, koktelima i gastronomskoj umjetnosti koja spaja tradiciju i modernost, te donosi nezaboravno iskustvo u jednom od najljepših hrvatskih gradova.
18:31Prije 176 d23.03.2025
U Vojvođanskim gastronomskim pričama, Branislav Mamić i Dejan Čavić vode nas kroz kulinarsku raznolikost i duboko ukorijenjenu tradiciju regije koju mnogi s pravom zovu gastronomskim blagom.
Na panelu Od sela do hotela, Jeffrey Vella,korporativni kulinarski direktor Maistre, Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore i Silvija Terlević, članica HPK Istarske županije otvaraju važno pitanje: kako bolje povezati domaću poljoprivrednu proizvodnju s turističkim sektorom i stvoriti sustav prehrane koji je održiv, autentičan i funkcionalan.
Coffee Talk: Speciality since 1892. donosi dijalog između Ivana Artukovića i Tome Ricova o razvoju speciality kave, novim generacijama potrošača i inovaciji u svijetu koji se brzo mijenja.
Foto: IstraIN
U razgovoru Može li fine dining postojati bez street fooda?, Mario Mihelj i Marko Palfi govore o približavanju visoke gastronomije publici bez predznanja – i zašto je street food alat, a ne suprotnost.
Panel Najgori trenuci u kuhinji okuplja Mate Jankovića, Matiju Bogdana i Janeza Bratovža u iskrenom razgovoru o najtežim situacijama iz profesionalne kuhinje – i kako se iz njih izvlačiš jači.
Poslijepodne se očekuju Matt Orlando i Jp McMahon na panelu Rebel chefs & bold ideas: Plivaj protiv struje – o održivosti, autentičnosti i tome kako izgleda kad odlučiš skrenuti s utabanih staza.
Istra Natural
Festival prirodnih i narančastih vina po prvi put dolazi na Weekend Food Festival – i donosi etikete koje govore bez puno riječi, ali s puno karaktera. Opuštena atmosfera, autentični vinari i čaše koje pričaju o tlu, vremenu i ljudima koji ih stvaraju.
Istra Natural otvoren je danas, od 12 do 18 sati. Degustacija se naplaćuje.
Što još ne propustiti?
Unutar B2B zone čekaju te Showcooking pozornica, Masterclass dvorana i Expo prostori – za sve one trenutke kada tražiš znanje, inspiraciju, povezivanje ili samo nešto drugačije.
Drugi dan festivala donosi i niz vrhunskih masterclassova - od destilata od agave i naslijeđa Maraschina, do rosé vina Provanse i filozofije Hospitality Collectivea – zajednice koja mijenja ugostiteljstvo iznutra.
Foto: IstraIN
Sve informacije i prijave nalaze se u aplikaciji My.Weekend, koja služi kao osobni festivalski vodič.
Festival živi i izvan dvorana – zato svakako prošeći kroz RANGITE! – Istrian Food Market, zastani u Weekend Food Marketu i posjeti Weekend Food x Noel by Ivan Temšić.
Valamar kontinuirano upravlja turizmom u skladu s najvišim standardima održivosti stvarajući dugoročnu vrijednost za goste, zaposlenike, dionike i destinacije, uz očuvanje prirodnih resursa i aktivan doprinos kvaliteti života u zajednici.
'Moja domovina' je često puštana u vrijeme Domovinskog rata kako bi podigla moral vojnika i stanovništva u skloništima i izbjeglištvu. Postala je sinonim domoljublja, a naši je sportaši često pjevaju na međunarodnim natjecanjima.
Stručnjaci ističu da je socijalizacija danas prepoznata kao jedan od najvažnijih čimbenika dugovječnosti i dobrog psihofizičkog stanja, ne samo kod djece nego i kod odraslih.
Kao problematične primjere navode Njemačku, Italiju, Belgiju i Nizozemsku koje, unatoč članstvu u Europskom informacijskom sustavu za automobile i vozačke dozvole (EUCARIS), ograničavaju dijeljenje podataka o vozilima namijenjenima izvozu.
Cilj manifestacije je predstaviti rad plesnih udruga s područja Pule te kroz njihove nastupe obogatiti program u gradu dok je još pun domaćih i inozemnih posjetitelja.
Tijekom tri ribolovna dana zabilježeno je 108 aktivnosti na brodovima, 11 velikih riba otrgnulo se s udice, a ulovljeno je 75 riba, ukupne težine 1.135,31 kilogram. Među njima je sedam tuna, čija je ukupna težina iznosila 535,63 kilograma.