
NESREĆA U PULI: Vlak naletio na automobil u Šijani
Riječ je o vlaku koji je prometovao na liniji iz Pule do Lupoglava.
22:06Prije 3 h21.04.2025
Svoja vrata otvara Muzej Grada Rovinja, priprema se sajam Naturafest, najavljen je razgled grada Feel the breeze of Rovinj, a za Uskrs se priprema bogati glazbeni i gastro program.
Povodom uskrsnih blagdana u Rovinju pripremljen je bogat kulturni i zabavni program kao uvertira u glavnu turističku sezonu.
Muzej Grada Rovinja-Rovigno ponovo otvara svoja vrata od ponedjeljka 14. travnja 2025. do 3. svibnja, sa svojim izložbama Muzej na temeljima grada: rezultati arheoloških istraživanja i Studija slučaja: Rovinj! Muzejska građa kao raison d'être jednog muzeja.
To su izložbe koje su otvorene u rujnu prošle godine i otvaraju se ponovo za goste u predblagdanskom razdoblju. Izložbe su otvorene svakoga dana, od ponedjeljka do subote, od 10:00 do 12:30 i od 16:00 do 19:00, a ulaz je besplatan.
Ako želite upoznati kulturno-povijesne znamenitosti Rovinja, uz priču lokalnog vodiča, pridružite se razgledu grada Feel the breeze of Rovinj. Polazak i sastanak s vodičem predviđen je ispred Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno, na adresi Trg na mostu 2.
Obilazak u trajanju od 2 sata podrazumijeva šetnju starogradskim ulicama uz kraću stanku na najinteresantnijim punktovima: Garibaldijeva ulica, obiteljska obućarska radionica u ulici Zdenac, Bregovita ulica, vidikovac, Crkva sv. Eufemije uz razgled crkve, Ulica Grisia, Porečka ulica, Ulica Garzotto, Veli trg, Vrata pod zidom, gradska luka, Trg m. Tita, gradski sat, Ekomuzej batana. Tijekom razgleda, u starogradskoj ulici Casale sudionike će dočekati muzički program uz glazbenike koji će izvoditi stare tradicijske rovinjske napjeve bitinade i arie da nuoto.
U lokalnoj inačici konobe ili vinskoga podruma Spàcio Matika, sudionici će moći kušati jednostavna riblja jela, poput slanih sardona i slično. U obilazak grada uključen je i posjet crkvi sv. Franje Asiškog te samostanskoj zbirci u kojoj se čuva veliki broj liturgijskih predmeta te vrijednih slikarskih i kiparskih djela.
U nedjelju, za Uskrs, na rovinjskom Trgu m. Tita odvijat će se prigodni program. Jutarnji dio programa, od 10:00 do 13:00 sati, upotpunit će glazbenim notama Sugar Notes i Pink Margarita, a degustacijski meni – slani sardoni, uskrsne pince i fritule – kojeg su zajedno pripremili Turistička zajednica i Udruga - Associazione "Kuća o batani - Casa della batana" dijelit će se besplatno svim posjetiteljima s ciljem prezentiranja rovinjskih gastronomskih običaja.
U istom periodu, za najmlađe bit će prisutna Kittinaskrinjica sa facepaintingom. U popodnevnim satima, od 16:00 do 19:30 sati, Glazbeni Laboratorij Rovinj imat će svoj završni koncert kako bi svoje novo usvojeno znanje podijelili sa svim ljubiteljima dobre glazbe.
Ovom je manifestacijom nekadašnja gastronomska manifestacija Šetimane fritaja središnje Istre poprimila novo ruho, a obogaćena je raznovrsnim proljetnim jelima pripremljenima od sezonskih namirnica.
17:23Prije 8 h21.04.2025
Od svih uvezenih vozila provjerenih putem carVerticala u 2024. godini, 29,3% bilo je uvezeno iz Njemačke, 15,7% iz Francuske, 14,8% iz Belgije, 11,3% iz Italije i 6,9% iz Slovenije.
17:00Prije 8 h21.04.2025
Osim glazbenog dijela, posjetitelji su uživali u bogatoj gastronomskoj ponudi i 4. Skupu Natprirodnih vinara Istre.
14:24Prije 11 h21.04.2025
Leidi već 13 godina koristi reciklirane materijale, a na ovom brodu primijenjeno je čak 250 kvadrata sendvič materijala od PET boca.
13:34Prije 12 h21.04.2025
Ove nedjelje su javnosti predstavljeni dovršeni radovi i planovi za daljnje uređenje rive u Poreču.
12:29Prije 13 h21.04.2025
Maksimum aktivnosti ove se godine događa u noći s ponedjeljka na utorak. Opažači s tamnih lokacija imat će prigodu vidjeti 15-25 meteora na sat, aktivnost je nešto viša nakon ponoći.
11:20Prije 14 h21.04.2025
Ulazak u konobe moguć je isključivo uz kupnju službene vinske čaše. Na dan manifestacije ulaznice je moguće kupiti isključivo na prodajnim mjestima u Gračišću, i to isključivo gotovinom.
08:37Prije 17 h21.04.2025
Uskrsno jutro počinje naravno - uskršnjim doručkom. Već ste se upoznali s pincom i pisanicama, no postoji još nekoliko blagdanskih delicija: kuhana šunka, mladi luk, sol, a ponekad i rotkvice.
16:03Prije 1 d20.04.2025