
Anton Kliman: IDS širi paniku oko Uljanika radi političkih bodova
Saborski zastupnik HDZ-a, Anton Kliman kazao je kako IDS-ovo stvaranje umjetne panike oko Uljanika radi jeftinih političkih bodova šteti Puli i Istri.
08:37Prije 13 min03.10.2025
Od 4. do 27. listopada, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.
U Restoranu konobi Poli Banka, u Tinjanu, danas je najavljen početak gastronomske manifestacije 'Jesen na pijatu' u središnjoj Istri, koja će se peti put održati na području TZ središnje Istre.
Navedenom su predstavljanju prisustvovali direktor TZ središnje Istre Darko Žiković, Ezio Pinzan – Pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske Županije, Igor Merlić – direktor Agencije za ruralni razvoj Istre, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin – Svetlana Buljan te Toni Banko vlasnik restorana konobe Poli Banka.
Manifestacija Jesen na pijatu u središnjoj Istri odvijat će se od 04. do 27. listopada 2025. u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre.
U navedenom razdoblju, svaki dan u redovnom radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.
Jesenski jelovnik sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni.
U manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće:
Agroturizam Pod Čeripnjon (Sv. Petar u Šumi, Dolinci): Maneštra s trukinjom, Ombolo u umaku od gljiva s njokima, Kolač od bundeve | 27 €
Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Njoki od buče s gljivama, Bucmasti praščić s prilogom, Palačinka sa skutom i marmeladom od smokve | 27 €
Konoba Doma (Kranjci, Sv. Petar u Šumi): Bruschetta s jetrenom paštetom, prepečenim lardom, lrema od kostanji – džem od šipka i brusnice, Zapečeni njoki s trganom svinjetinom (plećkom) i tikvama, Desert od palente s preljevom od grožđa |28 €
Konoba Marino (Gračišće): Juha od bundeve, Domaća tjestenina s gljivama i salata, Pečeni kesteni i domaća rakija |24 €
Restoran konoba Poli Banka (Bašići, Tinjan): Meni 1 – Juha od buče, Puretina punjena sa skutom i pancetom u umaku od vrganja i lisičarki s pireom od kestena, Kolač poslužen s čašom muškata iz vlastitog podruma | 34 €
Meni 2 – Carpaccio od šumskih gljiva, Rižot Mare&Monti s kvarnerskim škampima, kozicama i vrganjima, Kolač poslužen s čašom muškata iz vlastitog podruma | 45 €
Tinjanski Vijulin (Tinjan): Carpaccio od pečene buče, jabuka pire, Grana Padano i posip od pancete, Ravioli punjeni boškarinom i skutom, umak od pečene buče, Jesenska čaša | 30 €
Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): Aperitiv dobrodošlice, Istarski pršut, Juha, Rolana teletina s gljivama, prilog njoki, Kolač od jabuke | 30 €
Dođite i kušajte ono najbolje što nam priroda ujesen nudi – gljive, buče, jabuke, kruške, šljive, smokve i sve ostale delicije.
Organizatori su TZ središnje Istre, a suorganizatori i partneri Agencija za ruralni Razvoj Istre (AZRRI) i Udruženje obrtnika Pazin uz financijsku podršku Istarske županije.
Posjetitelje očekuju i performeri, mađioničari, istraživanje Svetog Lovreča uz „Lovrečku putovnicu“, dječja predstava Teatra Naranča pod nazivom „Gavran i lisica“, znanstveni show Nutty Scientists-a te „Priče za laku noć''...
21:35Prije 11 h02.10.2025
Oba događanja otvorena su za sve zainteresirane građane Pule i okolice, a cilj im je približiti astronomiju široj javnosti i potaknuti zanimanje za svemirska istraživanja.
16:15Prije 16 h02.10.2025
Lijepo jesensko vrijeme početkom listopada izmamilo je brojne turiste u centar Rovinja, gdje unatoč posezoni i dalje boravi oko 11 tisuća gostiju, a hoteli su gotovo u potpunosti popunjeni.
15:12Prije 17 h02.10.2025
Fogo by Bekal izdvojio se među 120 restorana i ponio titulu najboljeg u kategoriji kreativne urbane kuhinje!
11:17Prije 21 h02.10.2025
Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, koji se obilježava 10. listopada 2025., Istarsko psihološko društvo i ove godine provodi kampanju pod nazivom: „Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja”.
07:46Prije 1 d02.10.2025
Predavanja su održana u sklopu preventivnog projekta Policijske uprave istarske ''Policija poručuje: zaštitimo naše noniće'' i nacionalne preventivne kampanje ''Web heroj'' na temu zaštite od prijevara i internetskih prijevara.
20:28Prije 1 d01.10.2025
S obzirom na vidno zadovoljstvo svih prisutnih, Kristina Laginja, ravnateljica Doma za starije Domenico Pergolis Rovinj, otkrila je kako će se potruditi povećati broj ovakvih suradnja te druženja mladih s korisnicima Doma.
20:10Prije 1 d01.10.2025